zo 23-09-07 10:001BC Nijkerk 1thuis7 - 1
zo 07-10-07 10:003BC Amersfoort 7thuis2 - 6
vr 12-10-07 19:304Inside '82 1Baarn5 - 3
zo 04-11-07 10:005BC Iduna 1thuis2 - 6
zo 11-11-07 10:006BV Houten 1thuis3 - 5
za 24-11-07 13:457BC 't Veen 1Veenendaal3 - 5

Speelweek 7: Belangrijke overwinning voor OSM 1 gesponsord door Human Award

Op zaterdag 24 november moesten we aantreden tegen BC 't Veen uit Veenendaal. We kwamen erachter dat we door diverse oorzaken pas voor de 2e keer met het volledige team konden aantreden. Ruim op tijd kwamen we aan in het gemoderniseerde sportcomplex van Veenendaal (kan ons nieuwe complex ook zo worden?). Het moet een spannende partij worden en een overwinning is eigenlijk noodzakelijk om degradatie te voorkomen. De laatste 2 teams degraderen uit de bondscompetitie en slechts door setverschil staat Veenendaal 1 plaats boven ons. In de auto zei Jeroen al dat hij voelde dat we vandaag een overwinning zouden behalen. Een hele goede instelling, maar meestal als hij dit zegt komen we bedrogen uit. Vechten voor elk punt dan maar.

We hadden 2 banen waardoor we gelijktijdig met de heren- en damesdubbel konden beginnen. De herendubbel verliep (zoals altijd) heel solide en betekende winst voor OSM. De damesdubbel daarentegen verliep minder voorspoedig. Te veel fouten bezorgde Veenendaal de 1-1 stand.

Vervolgens konden Niels en Sietske gelijktijdig singelen. Niels zegt de laatste tijd wat minder te spelen, maar daar was vandaag niet veel van te merken. Hij speelde de 2e heer van Veenendaal goed uit en we hebben veel mooie punten kunnen zien. De single van Sietske mag wel de thriller van de dag worden genoemd. Mede door de druk dat we zouden moeten winnen was ze best zenuwachtig. Hierdoor verloor ze helaas de 1e set. De 2e set kreeg ze meer aanmoedigingen en dat is nou net wat Sietske nodig heeft. De spannende 2e set ging naar Sietske waardoor een 3e set de winnaar zou moeten aanwijzen. Misschien waren het weer de zenuwen, maar Sietske ging tegen een flinke achterstand aankijken. Na de wissel van helft begon Sietske meer vertrouwen in haar slagen te krijgen en kwamen deze ook meer in de richting van de bedoeling ;-). Ze kwam langzaam maar zeker terug en met alle aanmoedigingen in stereo kon ze de 3e set pakken.

De volgende singles zouden iets minder verlopen voor OSM. Jeroen trof de 1e heer van Veenendaal. Jeroen was niet helemaal top fit dus het zou spannend worden. De 1e set ging nipt naar de tegenstander, maar Jeroen kan zich goed herstellen waardoor hij de 2e set ruim won. Ook hij dus een 3e set. In deze set liep hij al snel tegen een achterstand aan en met de nieuwe puntentelling is dat moeilijk goed te maken. Helaas bleek dat ook vandaag het geval. De tegenstander gaf de voorsprong niet meer weg en het punt ging naar Veenendaal. Op de baan ernaast speelde Mirjam tegen de 1e dame van Veenendaal. Door ziekte heeft zij een paar weken niet kunnen spelen en dat merkten we in de vastheid. De 1e set liep gelijk op tot halverwege want daarna maakte Mirjam te veel fouten. Ook de 2e set liep gelijk op en de dame van Veenendaal had veel moeite met de service. Helaas maakte Mirjam nog meer fouten waarna in de verlenging ook de 2e set naar Veenendaal ging.

Het was dus 3-3 inmiddels en het kon nog alle kanten op. Gelukkig hebben we een redelijk vertrouwen in de mixen dus zette we alles op alles. De mix van Sietske en Jeroen begon in de 1e set met redelijk wat hoge ballen (we zijn aan het mixen he Niels? ;-) ). Gelukkig is Sietske goed in het opvangen van smashes en ze hebben het toch samen maar gedaan door te winnen. Na wat tips liep de 2e set toch anders. Er werd minder hoog gegeven en meer strak en kort waardoor deze set ook naar OSM ging. Dat betekende in ieder geval gelijk spel... maar we gingen voor winst. Niels en Mirjam konden als laatste starten met de mix. In de 1e set liepen ze gelijk al tegen een 7-1 achterstand aan, wat stukje voor stukje werd bijgehaald en in de verlenging ging de winst naar OSM. De 2e set begon met een nog grotere achterstand wat ze terug konden brengen naar 20-20. Helaas konden ze net het verschil niet maken waardoor met 26-24 werd verloren. In de 3e set was afgesproken dat we er direct tegen aan zouden gaan. Gelukkig konden ze dit waarmaken. De nauwkeurigheid bij Mirjam kwam weer terug en Niels kon de ballen vervolgens goed uitspelen. Ze kwamen geen moment in gevaar waardoor het 5e punt binnengehaald kon worden.

Die 5-3 overwinning (voor Alpha uit week 6...) waar we op hadden gehoopt is gelukt. Het betekent zeker niet dat we uit de gevarenzone zijn, maar we zijn op de goede weg. Bij het borrelen leer je de tegenstanders toch altijd weer wat beter kennen zo ook nu. Wij gingen er vanuit dat we tegen een zondagsvereniging speelden waardoor onze thuiswedstrijd zou moeten worden verplaatst. Het blijkt inmiddels allemaal niet meer zo strak te zijn waardoor Vennendaal 1 wel op de ingeplande zondag bij ons komt. Na wat gezellig gekeuvel, discussie (he Jeroen?) en bijna weddenschappen waarbij 1 OSM heer zijn haar zou kwijt raken gingen we weer richting Utrecht. Het was vandaag zeker niet makkelijk en dat zal de return wedstrijd ook niet zijn.

P.S.: Hoeveel kilometer is 1 vliegmijl? (rekening houden met breedtegraden e.d. toch Jeroen?)

zo 02-12-07 13:008BC Nijkerk 1Nijkerk4 - 4
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 1thuis2 - 6
zo 16-12-07 13:0010BC Amersfoort 7Amersfoort5 - 3
zo 06-01-08 10:0011Inside '82 1thuis3 - 5
zo 13-01-08 11:0012BV Houten 1Houten7 - 1
zo 20-01-08 10:0013BC 't Veen 1thuis2 - 6
zo 27-01-08 11:0014BC Iduna 1Utrecht6 - 2