Het wedstrijdschema van OSM-J5

za 22-09-07 16:001Leerdam 3Leerdam2 - 6
zo 30-09-07 10:002BC Thiela 9thuis4 - 4

De eerste thuiswedstrijd kon na de indeling van de banen beginnen en hoewel we zenuwachtig waren voor de eerste thuiswedstrijd hadden we alle vertrouwen in een goede afloop.

Tim speelde zoals verwacht erg sterk en stond snel voor met 9-2, wat zijn tegenstander ook deed hij kreeg geen grip op het spel van Tim en Tim speelde de set goed uit en won met 21-6. De tweede set kon zijn tegenstander meer weerstand bieden, maar Tim speelde dit rustig uit en speelde tactisch sterk en won deze set met 21-16.

Feye had het zwaar met zijn tegenstander en stond snel op 2-6, hier was een boeiende strijd gaande van twee spelers die gelijkwaardig speelde. Feye bleef knoken en op een gegeven moment terug tot 16-16, maar zijn tegenstander trok deze set naar zich toe met 18-21. De tweede set was erg spannend en bleef gelijk oplopen met tussenstanden van 6-6, 15-15 en zelfs 20-20 en hoopte wij allen op een derde set, maar op het laatst verloor Feye ook deze set met 20-22 en zo stonden we weer gelijk.

Emma speelde haar set afwisselend met mooie rake klappen en helaas ook met klappen die net niet goed uitkwamen en zo bleef ook deze set gelijk opgaan tot 10-10 en hier ook tot 20-20 en ook deze set verloren we met 20-22 en zo merkte we al snel dat beide teams van gelijkwaardig niveau zijn. De tweede set was zeer spannend en Emma bouwde een mooie voorsprong op en gaf deze niet meer uit handen en zo won ze de tweede set met 21-13. De derde set moest hier een beslissing brengen, halverwege stond Emma achter met 5-11 en deze achterstand kon ze niet meer inhalen en verloor ze met 13-21.

Jadine had het zwaar met haar tegenstandster, die speelde erg goed en Jadine kwam snel achter met 2-12 en verloor uiteindelijk door een sterke tegenstandster met 4-21. De tweede set ging beter en Jadine kon tot halverwege deze set weerstand bieden maar hiernaar nam haar tegenstandster het initiatief weer en tikte deze set uit tot 12-21.

Zo stond het na de enkelspelen 1-3 en begonnen we aan een moeilijke opgave om nog iets te maken van deze wedstrijd.
De wedstrijd van Tim en Feye ging zoals verwacht gelijk op tot 5-6, hiernaar namen de tegenstanders het spel over en tikte punt na punt tot 10-14, maar toen reageerden Tim en Feye en namen dit over en knokte zich terug tot 14-14 en gingen door met hun goede spel en wonnen de set met 21-16. De tweede set vertoonde hetzelfde spel en na een achterstand van 1-5 gaven ze weer gas en tikte het mooi uit met mooie rally's tot 21-14, zo was het weer 2-3, toen kwam de druk bij de dames te liggen en gezien hun enkelspelen hadden Emma en Jadine zin om deze dames eens te laten zien dat zij ook goed kunnen badmintonnen en wisten bij een overwinning staan we weer gelijk. De eerste set was vanaf het begin spannend en ging tot 9-9 gelijk op, hierna namen de dames een voorsprong en gaven deze niet meer weg en wonnen met 21-16. De tweede set lieten Emma en Jadine hun tegenstandsters alle hoeken zien en werd met geplaatste en harde ballen punt na punt gescoord en zo wonnen ze ook deze set met 21-11 en zo stonden we na een achterstand van 1-3 weer gelijk 3-3!

De mixen moesten zo de beslissing brengen en we wisten dat dit ongelofelijk spannend zo worden en we hoopten op een stunt. Tim en Emma begonnen en dit was echt spannend, na tussenstanden en ongelofelijk mooi badminton van beide teams gaf niemand een krimp en werd het na 15-15 uiteindelijk 21-18. Bij de tweede set liepen de spanningen verder op en werd de druk alleen maar groten voor de spelers. Tim en Emma bleven geloven in hun eigen spel maar na en voorsprong van 10-4 en 13-9 vocht Thiella zich terug tot 13-13 en 16-16 en kwamen Tim en Emma achter met 16-18 en gingen we al uit van een derde set en zo kwam het ook want ze verloren deze set met 16-21 en zo moest de derde set de beslissing brengen voor minimaal gelijkspel. Deze hele set was een en al spanning voor zowel de toeschouwers als de spelers, wat een spel om te zien en wat een spanning op de gezichten, na een voorsprong van 9-6 en 15-11 hadden Tim en Emma alle vertrouwen in en goede afloop en dat straalde ze steeds meer uit, maar uiteindelijk wonnen we met 21-19!! En zo hadden wel als team een achterstand van 1-3 ongebogen na een voorsprong van 3-4 en wisten we dat minimaal 1 punt in Maarssen bleef.

Zo moesten Feye en Jadine de laatste wedstrijd spelen en ook zij hadden vertrouwen gezien de vorige dubbels. Zij stonden snel achter met 0-4 en 1-9 en konden we merken dat de vorige sets veel energie hadden gekost en iedereen leek zich dar een beetje bij neer te leggen. Maar dat vonden Feye en Jadine niet want die bleven letterlijk knokken voor iedere punt en vochten zich terug tot 18-18 en bogen dit om tot een winst van 21-18, wat een prestatie en inzet.
De tweede set was ongelofelijk erg spannend en beide teams deden alles om punten te halen, wij voor de volledige winst en zij toch nog voor een punt. Na tussenstanden van 10-10, 15-15 en 21-21 verloren we deze set met 21-23 en zo moest de allerlaatste set de beslissing brengen. En ook deze set ging net zoals de vorige gelijk op en alle spelers vochten als leeuwen en was mooi om te zien, ook hier werd het een set tot 13-13 en aan een achterstand van 16-20 was het op en verloren we deze set met 19-21 en ze werd het uiteindelijk in een leeggelopen zaal want zolang hebben we gespeeld uiteindelijk 4-4.

Complimenten voor het team qua inzet als karakter.