Het wedstrijdschema van OSM-J5

za 22-09-07 16:001Leerdam 3Leerdam2 - 6
zo 30-09-07 10:002BC Thiela 9thuis4 - 4
zo 07-10-07 10:003SV Irene 8De Bilt2 - 6

Op zondag 7 oktober 2007 speelde OSM J5 in De Bilt tegen Irene J8, waar ze twee jaar geleden ook tegen gespeeld had. Via Den en Rust bereikten we de enorme sporthal. Tim opende in de herenenkel. Ondanks alle lawaai in de hal speelde hij rustig en geconcentreerd. Vanaf de eerste slag stond hij voor en dat bleef zo, twee sets lang. Via 3-1, 6-4, 9-4, 13-7, ging hij door naar 21-12 in de eerste set. In de tweede set koos hij een andere tactiek: hij hield de bal hoog achterin en haalde dan de punt binnen met een drop of een smash. Deze set ging heel snel. Bij een stand van 16-4 keek zijn tegenstander wanhopig naar de coach en sloeg daardoor opnieuw mis. Tim won de set met 21-6 en haalde daarmee de eerste punt voor OSM binnen.

Feye speelde als tweede heer. Zijn tegenstander was een tengere, bleke jongen die niet opgewassen bleek tegen zijn harde smashes. Feye speelde snel naar 9-1 en gaf toen een paar punten weg: het werd 11-4. Daarna nam Feye een run naar 17-5, sloeg de bal onder het net door en zo werd het 17-6. Hij speelde de set uit naar 21-6. De tweede set opende Feye met een korte service, te kort, dus: 0-1. Zijn tegenstander had in de pauze nieuwe krachten en inzichten gekregen. Ze speelden een tijdlang gelijk op: het werd 2-2, 6-5, 8-6, 10-7, 12-10, 16-12 en toen vond Feye het mooi geweest. Hij speelde de set uit naar 21-12 en haalde zo de tweede punt voor OSM binnen.

Emma speelde als eerste in de damesenkel. Zij en haar tegenstandster waren aan elkaar gewaagd. Beiden speelden met harde lange slagen en de rally's waren lang. Het werd 2-2, 7-7, 9-9, 14-14 en toen kwam Emma zelfs achter te staan. Het werd 14-16. Gelukkig kwam ze weer terug en toen werd het een hele spannende strijd: 16-16, 17-17, 18-18, 19-19, 20-20, 21-21, 22-22, 23-23 . Bijtijds merkte Emma dat de koffie zo wel erg lang op zich liet wachten en dus speelde ze de set uit naar 25-23. In de tweede set nam Emma een voorsprong naar 7-1, maar toen kwam haar tegenstandster terug: het werd 8-8, 10-10. Met een hele serie smashes nam Emma opnieuw een voorsprong naar 17-10 en opnieuw kwam haar tegenstandster terug: het werd nog 20-15. Met 21-16 en een laatste harde klap haalde Emma de derde punt voor OSM binnen.

Jadine speelde als tweede in de damesenkel. Haar tegenstandster liet haar heen en weer hollen achter in het veld en het werd 1-6. Toen was het Jadine's beurt. Ze liep de achterstand in tot 5-6, door enkele goed geplaatste smashes. Opnieuw liet de tegenstandster Jadine rennen, dit keer van achter naar voren en het werd 5-12. Jadine bleef met rode wangen doorgaan en wist tot 11 punten te komen. Bij een stand van 11-16 was het einde oefening: Haar tegenstandster speelde de set uit naar een overwinning. Het werd 21-11. In de tweede set gingen de dames aardig gelijk op, zij het dat Jadine steeds net weer tot gelijkstand terug kwam. Bij 20-20 kreeg ze het geluk aan haar zijde. Haar tegenspeelster maakte een paar foute slagen en Jadine won de set met 22-20. Dus kwam er een derde set. Jadine leek vermoeid en haar tegenstandster ook. Jadine kwam achter te staan en het puntenverschil werd steeds iets groter. Het werd 5-6, 7-13, 8-15 en uiteindelijk verloor Jadine de set met 8-21. Het punt van deze game ging naar Irene.

Tim en Feye speelden de herendubbel tegen de eerste heer en een nieuwe heer. Het team van Irene bestaat uit 3 heren en 3 dames. Aanvankelijk stonden Tim en Feye steeds een paar punten achter, maar bij 12-12 keerde het tij. Tim smashte en sloeg op de open plekken achter in het veld van de tegenstander. Feye speelde onverwacht korte opslagen en zo wonnen ze de eerste set met 21-14. In de tweede set speelden Tim en Feye duidelijk beter: in rap tempo speelden ze naar 12-6 en ze wonnen de set met 21-10. De vierde punt voor OSM was binnen.

De damesdubbel van Jadine en Emma duurde drie sets en was een mooie wedstrijd. Er stond een nieuwe sterke dame in het veld aan de kant van Irene, samen met de tweede dame. Irene speelde met lange harde slagen achterin het veld, nu eens links, dan weer rechts, goed geplaatst op de open plekken. Jadine speelde strak over het net, smashte voor in het veld en kwam met een verrassende korte opslag. Emma verraste de tegenstandsters en de toeschouwers met een paar ongewoon zachte slagen. OSM verloor de eerste set met 16-21 en won de tweede set met 21-18. Irene won de derde set met 21-16 en kreeg de punt van deze game.

De eerste gemengd dubbel van Emma en Tim duurde niet lang. OSM bleef voor staan en Emma en Tim waren duidelijk de sterksten. Ze gaven wat punten weg door onhandige services, maar wonnen de sets met 21-9 en 21-10. De vijfde en winnende wedstrijdpunt voor OSM was binnen. Feye en Jadine maakten bij de start van de gemengd dubbel een vermoeide en ongeconcentreerde indruk, maar ze speelden goed. Door wat misslagen kwam het 7-7 te staan. Er waren lange rally's waarin strak heen en weer gespeeld werd. Ze wonnen de eerste set met 21-15. De tweede set was prachtig om te zien. Jadine gaf enkele mooie smashes en Feye speelde heel mooi cross over het net, precies op de lege plek voor bij de zijlijn. De set werd gewonnen met 21-16.

Zo won OSM J5 van Irene J8 met 6-2.