Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
zo 07-10-07 10:003SV Irene 8De Bilt2 - 6
zo 14-10-07 10:004Leusder BC 6thuis8 - 0
zo 04-11-07 10:005Zeewally 4Zeewolde2 - 6

Wedstrijdverslag:

OSM J5 aan kop
Op 4 november 2007 speelde OSM J5 een belangrijke wedstrijd tegen Zeewally J4 om de eerste plaats in de competitiepoule. OSM en Zeewally stonden na vier wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.

Er waren twee banen beschikbaar, dus Feye en Tim konden tegelijk spelen.

Tim speelde tegen Menno. Het was een buitengewoon spannende wedstrijd, waarin beide heren hard moesten werken en er mooie rally's waren. In de eerste set speelden ze gelijk op tot 16-16. Toen liep Menno uit naar 19-17 en won de set met 21-18. In de tweede set nam Tim meteen de leiding met 6-1. Het werd 15-8 en hij won met 21-14. Dus werd er een derde set gespeeld. Het ging aanvankelijk gelijk op, maar bij 7-7 nam Tim de leiding. Het werd 15-9, 18-13 en uiteindelijk won Tim na veel zweten met 21-16 en haalde de tweede punt voor OSM binnen.

Feye speelde tegen Alex. Feye liep meteen een achterstand op van 4 punten. Alex liet hem lopen van voor naar achter en weer terug. Dat spel kon Feye ook spelen, dus beide heren liepen zich daarna het zweet uit de sloffen en Feye begon rood uit te slaan. Hij zocht naar open plekken in het veld van de tegenstander en vond die ook. Nadat het 14-14 was geworden, nam hij de leiding en speelde de set uit met 21-16. In de tweede set wisselde Alex zijn lange service af met korte services. Ook daar moest Feye zich op instellen. Het werd 4-4 en daarna bleef Feye voorop gaan. Hij plaatste fantastisch precies over het net en serveerde juist in de hoek van het veld. Alex daarentegen verloor enkele punten door fout te serveren. Feye won de set met 21-13 en haalde daarmee de eerste punt voor OSM binnen.

De derde wedstrijd werd gespeeld door Emma en Yvonne. Yvonne plaatste goed maar haar slagen waren zacht. Emma speelde rustig en beheerst naar de overwinning. Ze hield Yvonne achterin het veld en haalde punten binnen met goed geplaatste zachte smashes. Ze won de eerste set met 21-9. De tweede set kwam Emma achter te staan met 6-10. Haar tegenstandster serveerde dit keer met een zeer korte service. Het werd 13-13 maar toen nam Emma de leiding met haar ouderwets harde smashes. Ze won met 21-19 en haalde daarmee de derde punt voor OSM binnen.

Jadine had het vandaag zwaar te verduren. Ze werd in de eerste set in een paar minuten geklopt door Iris met 21-3. In de tweede set echter volgde Jadine haar tegenstandster op de voet tot 8-9. Toen ontdekte Iris de dode hoek van Jadine rechts achterin. Door daar een aantal maal de shuttle te plaatsen, won ze ook de tweede set met 21-16.

Feye en Tim speelden als een goed geolied team tegen Alex en Menno: in de eerste set speelde Tim scherp aan het net en Feye als solide opvang in de achterhoede. In het begin bleven ze nog dicht bij elkaar met 1-1, 4-4, 5-5 maar daarna liepen Feye en Tim uit naar 17-10. Alex en Menno zagen, aangemoedigd vanuit de zijlijn, kans weer 4 punten in te lopen. Het werd 18-14 en daarna won OSM met 21-15. De tweede set verliep nog gemakkelijker. Opnieuw zonder woorden prima samenspel en mooi geplaatste ballen. Tim en Feye stonden snel met 5 punten voor en wonnen schitterend met 21-8.

Zeewally kwam in de damesdubbel uit met Yvonne en Yara, de derde dame, in het veld. Ze speelden tegen Emma en Jadine. Beide koppels speelden weinig geconcentreerd. Jadine en Emma speelden lachend naar 10-9. Daarna werden ze wat serieuzer. Met 21-17 wonnen ze de eerste set. De tweede set leek heel veel op de eerste. Jadine smashte net over het net. Het werd 13-13 en toen besloten Emma en Jadine de ballen die uit waren, ook niet meer terug te slaan. Zo wonnen ze met 21-17 en daarmee haalden ze de vijfde wedstrijdpunt voor OSM binnen.

In de eerste set van de gemengd dubbel was het niet helemaal duidelijk of Emma en Tim voor/achter of naast elkaar speelden. Daardoor misten ze soms de shuttle en liepen ze in het begin iets achter. Het werd 9-9 maar daarna namen ze de leiding en speelden routineus de set uit. Ze wonnen met 21-16 . In de tweede set was het duidelijk dat Tim achter en Emma voor speelde. Ze wonnen de set met 21-14.

De laatste gemengd dubbel werd gespeeld door Jadine en Feye tegen Alex en Iris. Feye had al veel krachten gegeven, dus de strijd viel hem zwaar. Toch wonnen ze de eerste set met 21-19. De tweede set verloren ze met 20-18. Dus moesten ze ook nog een derde set spelen, terwijl ze al zo moe waren. Maar ze gingen ervoor en het werd nog heel spannend: 20-20, 21-21, 22-22. Uiteindelijk verloren ze de set met 24-22 en deden daarmee Zeewally een groot plezier.

OSM J5 won dus met 6-2 van Zeewally J4 en staat nu op de eerste plaats in de poule!!!

zo 11-11-07 10:006Houten 6Houten0 - 8
zo 25-11-07 10:007Gendt 5thuis7 - 1
zo 02-12-07 10:008Leerdam 3thuis7 - 1
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 9Tiel2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 8thuis6 - 2
zo 06-01-08 09:3011Leusder BC 6Leusden1 - 7
zo 13-01-08 10:0012Houten 6thuis8 - 0
za 19-01-08 13:3013Gendt 5Gendt0 - 8