zo 07-10-07 10:003SV Irene 8De Bilt2 - 6
zo 14-10-07 10:004Leusder BC 6thuis8 - 0
zo 04-11-07 10:005Zeewally 4Zeewolde2 - 6
zo 11-11-07 10:006Houten 6Houten0 - 8

Ons team straalde zekerheid uit na de mooie overwinning van vorige week, want dat had ons mooi boven aan de lijst gezet. Dit straalde van iedereen af en iedereen vond dat we dit zo lang mogelijk vast moeten zien te houden en gezien de plaats van Houten op de ranglijst moest dit zeker mogelijk zijn.

Tim begon zijn enkelspel vol overtuiging en gaf direct zijn visitekaartje af en liet zijn tegenstander alle hoeken zien en het kostte Tim ook geen enkele moeite om punt na punt te scoren en kwam snel op een tussenstand van 0-7. Zijn tegenstander verdient zeker een compliment voor zijn inzet en gaf niet op, maar we moesten constateren dat het verschil tussen beide heren te groot was, het gat werd steeds groter en na een tussenstand van 2-15 won Tim deze set met 3-21. De tweede set gaf een vergelijkbaar beeld en het werd snel 4-1 en uiteindelijk door goed spel van Tim 4-21.

Feye speelde als tweede heer zijn enkelspel en hier ging het in het begin gelijk op tot 8-8 en beide spelers lieten mooie rally's zien en scoorden mooie punten. Maar na deze tussenstand vond Feye het genoeg en liep hij met goed badminton uit na 8-12 en liet hij zijn tegenspeler zeer veel lopen zodat Feye totale controle over de set kreeg en zijn ballen goed kon plaatsen. Hij gaf deze voorsprong niet meer weg en won deze set dan ook vrij makkelijk met 11-21. De tweede set was er een van snel binnenhalen, Feye maakte snel 1-7 en zijn tegenstander kwam er niet meer aan te pas en moest onderkennen dat Feye beter was en zo werd het via 3-15 makkelijk 6-21.

Emma begon als eerste dame en zij speelde deze set goed afwisselend met lang en kort en dat bracht haar veel punten op, haar tegenstandster had hier totaal geen grip op en wist dit ook niet te bespelen en zo kwam Emma snel voor met 4-9. Emma bleef haar tegenstandster goed achterin houden, ook haar opslagen waren afwisselend met lang achterin en kort voor en dit mooie afwisselende spel bezorgde haar via 10-17 uiteindelijk de setwinst van 11-21. De tweede set was vergelijkbaar als Feye, snel punt na punt scoren, want wat haar tegenstandster ook probeerden Emma hield haar spel goed vast en kwam via 1-11 op 7-21.

Jadine kwam als laatste voor haar enkelspel en zij was gebrand om beter te spelen dan vorige week, vandaag liet zij zien dat ze beter geconcentreerd was en liet zij net als de anderen haar tegenstandster goed lopen en tikte ze de shuttles beter links en rechts en scoorde zo mooie punten bij elkaar. De opslagen waren goed achterin en de returns kon ze goed plaatsen en liep ook zij uit via 8-13 tot 10-21 in deze set. In de tweede set kwam haar tegenstandster snel voor met 5-1, maar Jadine liet zich niet van de wijs brengen en toen ze de service terug kreeg pakte ze de draad weer op van de eerste set en boog ze deze achterstand met goed badminton over na 5-8. Beide dames knokten voor de punten, maar Jadine gaf de voorsprong niet meer weg en kwam via 10-16 uiteindelijk op 10-21.

Zo waren de enkelspelen allemaal gewonnen en dat geeft het team moed voor de komende sets en weken, we zien het team groeien.

Tim en Feye speelden hun dubbel zeer overtuigend, gezien hun ruime overwinningen in de enkelspelen waren ze overtuigd van de winst en ze lieten dan ook hun tegenstanders alle hoeken van het veld zien en werd het snel 3-11. Ook hier konden we merken dat het verschil veel te groot was, de heren hadden geen tegenstand en wonnen dan ook vrij gemakkelijk met 6-21. In de tweede set konden we ook merken dat dit samenspel steeds beter gaat en dat er vaste patronen in komen en hoewel het verschil tussen de teams groot was, bleef Houten knokken en gaf totaal niet op en dat is een compliment voor het team en de begeleiding van Houten. Deze set werd gewonnen met 6-21.

Emma en Jadine stonden in het begin even raar te kijken want de dames van Houten hadden er zin in namen een voorsprong in handen en daar was niet op gerekend, via 3-1 en 4-6 bleven zij steeds twee punten voor staan en liep het gelijk op tot 12-12. Hierna dachten Emma en Jadine nu is het mooi geweest en pakten de dames het goede spel van de enkelspelen weer op en werd er zeer goed samengespeeld en liepen ze via 13-18 uit na 14-21. Deze tweede set ging gelijk op via 3-3 en 7-7, maar de dames bleven scherp en sloegen vervolgens punt na punt met zeer geconcentreerd spel en de aanwijzingen die gedurende de rust waren gegeven werden goed opgevolgd en liepen ze via 10-15 uit na 10-21.

Emma en Tim speelde hun mix op een vrij ontspannen manier want gezien de resultaten was er totaal geen reden tot paniek. Wel namen Emma en Tim het initiatief en via zeer snel spelen lieten ze hun tegenstanders alle hoeken van het veld zien en werden mooie punten gescoord door beide en waren beide speelsters zaken aan het uitproberen en dat bracht mooie momenten teweeg. Via 4-12 werd het snel 9-21. In de tweede set was er geen gelijkwaardige strijd, OSM was beduidend beter, maar zoals eerder gezegd bleef Houten sportief spelen en na een tussenstand van 9-14 werd het 11-21.

Jadine en Feye speelde de laatste wedstrijd en zij lieten er geen gras over groeien en kwamen snel voor met 0-4 en zij maakten er een vrij makkelijke wedstrijd van en via 5-11 werd het snel 8-21. Ook in de tweede set werd er snel een voorsprong opgebouwd van 0-7 en was er van een wedstrijd geen sprake meer, beiden tikten deze set rustig uit na 7-21.

Zo werd deze wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen met 8-0 en een compliment voor beide teams, Houten omdat zij toch blijven strijden en niet opgeven en OSM omdat het altijd lastig is om ook bij dit soort wedstrijden geconcentreerd te blijven en winnend af te sluiten.

zo 25-11-07 10:007Gendt 5thuis7 - 1
zo 02-12-07 10:008Leerdam 3thuis7 - 1
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 9Tiel2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 8thuis6 - 2
zo 06-01-08 09:3011Leusder BC 6Leusden1 - 7
zo 13-01-08 10:0012Houten 6thuis8 - 0
za 19-01-08 13:3013Gendt 5Gendt0 - 8
zo 27-01-08 10:0014Zeewally 4thuis7 - 1