zo 07-10-07 10:003SV Irene 8De Bilt2 - 6
zo 14-10-07 10:004Leusder BC 6thuis8 - 0
zo 04-11-07 10:005Zeewally 4Zeewolde2 - 6
zo 11-11-07 10:006Houten 6Houten0 - 8
zo 25-11-07 10:007Gendt 5thuis7 - 1
zo 02-12-07 10:008Leerdam 3thuis7 - 1
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 9Tiel2 - 6

Dit was een zeer belangrijke wedstrijd met oog op het mogelijke kampioenschap, als we deze wedstrijd winnend zouden afsluiten was de achterstand met Thiela zo ver opgelopen dat deze verder geen concurrent meer zal zijn. Deze tegenstander was tenslotte de enige die tot nu toe punten had weten te scoren tegen ons, in onze thuiswedstrijd was de uitslag na een slopende wedstrijden in een gelijkspel geeindigd. Dus was het tijd voor revanche en als doel de koppositie vasthouden.

Tim speelde als eerste en we konden merken dat de shuttles wel eens een belangrijke rol konden gaan spelen, deze waren anders dan dat wij zijn gewend.
Tim kwam snel achter met 3-0 en paste zijn spel snel weer aan en werd het weer 3-3. Beide spelers speelden zeer geconcentreerd en het spel bleef gelijk op gaan tot 6-6, je kon merken dat Tim gewend was aan de shuttle en daarnaar als vanouds speelde en snel een voorsprong nam van 6-10. Tim bleef zijn tegenstander onder druk houden, maar zijn tegenstander speelde ook op hoog niveau en bleef goed weerstand bieden, maar Tim gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en kwam via 10-18 uit op 10-21 en zo was de eerste set binnen en dat was voor het vertrouwen erg goed. De tweede set begon Tim zo overtuigend dat zijn tegenstander niet wist hoe die hier op moest reageren en snel werd het 0-4 en zelfs 0-8, het werd uiteindelijk een makkelijke overwinning van 5-21.

Feye speelde vanaf het begin zeer afwisselend en scherp en hij liet alles zien wat het spelletje zo boeiend maakt, hij wisselde links, rechts, voor en achter zo mooi af dat zijn tegenstander in het begin geen grip op zijn spel kreeg. Naarmate de wedstrijd vorderde groeiden beide spelers naar elkaar en werd het een zeer belangrijke en mooie wedstrijd met mooie punten van beide spelers. Het net was vandaag onze vriend want net zoals bij Tim maakte Feye een paar mooie punten door de shuttle via het net in het juiste vak te slaan. Na een tussenstand van 5-5 kreeg Feye meer grip op zijn tegenstander en liep hij via 8-12 snel uit na 10-21. In de tweede set kwam Feye achter met 4-1, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en knokte zich terug tot 4-4, Feye nam weer volledig het initiatief en werd het via 7-7 snel 8-11, deze voorsprong gaf Feye niet meer uit handen en won deze tweede set met 15-21.

Dit legde druk bij onze dames want in de vorige wedstrijd tegen Thiela waren op Tim na alle enkelspelen verloren.

Emma begon ongelofelijk scherp te spelen en haar tegenstandster wist niet waar ze moest kijken want de shuttles vlogen haar letterlijk om de oren, wat een spel. Snel maakte Emma 0-6 en wat haar tegenstandster ook probeerde Emma bleef geconcentreerd spelen en kwam via 6-16 uiteindelijk met een mooie overwinning van 9-21. In de tweede set wisten we niet wat er gebeurde, Thiela nam snel de leiding en het leek er wel op dat de thuiswedstrijd door Emma’s hoofd speelde, Emma had dan ook moeilijke momenten en hoe ze ook knokte haar tegenstandster bouwde een voorsprong op 5-2. Emma bleef knokken en zette alles op alles op deze achterstand weg te werken, dit lukte want het werd zelfs 11-19 en geloofden wij dat dit wel goed zou komen. Helaas voor Emma speelde haar tegenstandster een fantastische set en boog de achterstand om tot 19-19 en toen was het voor iedereen zeer spannend en vooral voor Emma, na tussenstanden van 19-19, 21-21 en zelfs 22-22 ging deze set na Thiela met 24-22. Dit was een ongelofelijke mooie set voor de toeschouwers, maar voor Emma was dit een moeilijk moment, zij moest zich opladen voor een derde set en de spanningen los laten, als zij dit doet is ze niet te houden. Na een fantastische tweede set van beide dames konden we gelukkig zien dat de spanningen weg waren bij Emma en bouwde zij een mooie voorsprong op van 2-10 en halverwege deze set stond Emma voor met 6-11. Emma hield controle over deze set en hield haar voorsprong vast en zo won ze deze set met 17-21.

Jadine begon voor haar doen aanvallend te spelen en kwam snel voor met 1-4, maar haar tegenstandster corrigeerde goed en kwam snel terug tot 4-4 en bouwde snel een voorsprong op van 11-6.
Jadine maakte het haar tegenstandster in deze set erg makkelijk door hoge ballen door het midden te geven waardoor haar tegenstandster tijd genoeg had om de juiste hoek te zoeken, zo kwam ze snel verder achter en ging deze set met 21-8 verloren. Na aanwijzingen in de rust ging Jadine de shuttles beter plaatsen en werd het meer een wedstrijd en werd het zelfs 8-8 en beide dames knokten nu echt voor de punten en na 10-10 en 15-15 ging deze set toch naar Thiela met 21-17.

Zo was het na de enkelspelen 1-3, bij dit soort wedstrijden kunnen wij goed zien dat het niveau van de spelers en speelsters stijgt en dat ze ook mentaal tot meer dingen in staat zijn, dit geeft vertrouwen voor de nog resterende wedstrijden.

Tim en Feye straalden beide zelfvertrouwen uit en dachten dat ze dit wel even snel konden afronden na hun mooie enkelspelen, maar zo dacht Thiela er niet over, die knokte letterlijk en figuurlijk voor iedere punt en ging het spel gelijk op met tussenstanden als: 6-6, 9-9, 12-12 en 16-16. Hierna scoorde Thiela een paar mooie punten en kwam zo voor met 19-17, beide heren stonden even te kijken en dachten wat gebeurt hier, deze achterstand konden ze niet meer goed maken en ging deze set naar Thiela met 21-17. De tweede set was wel erg belangrijk want bij winst hadden we in ieder geval een punt binnen gehaald en bleven we uitzicht houden op een overwinning. Deze tweede set begonnen ze met overtuiging en haalde ze alles uit de kast om een derde set te halen. Het was fantastisch om te zien hoe goed ze kunnen spelen en dat de verschillen bij dit soort wedstrijden erg klein zijn met zulke tegenstanders. Tim en Feye kwamen in deze set snel voor met 2-5 en 4-11 en zo bleven ze goed uitzicht houden op een derde set, toch kwam Thiela nog terug tot 9-11 en moesten ze beide alles uit de kast halen om deze voorsprong te behouden. Gelukkig hebben beide veerkracht en gaven ze de voorsprong niet meer uit handen en via 15-19 werd het 16-21 en moest een derde set de beslissing brengen. In deze derde set werd er op een hoog niveau gespeeld door beide teams en is het fantastisch om te zien hoe alle spelers spelen, het werd op een gegeven moment weer 9-9 en knokte beide teams voor de punten, halverwege deze set stond het 10-11 en na het wisselen van de baan ging het weer gelijk op tot 13-13. Toen vonden Tim en Feye het schijnbaar genoeg en maakten ze met zeer mooie rally's een einde aan deze set, met mooie punten werd het 13-18 om uiteindelijk deze zwaar bevochten wedstrijd winnend af te sluiten met 17-21. Zo was de tussenstand 1-4 en was er minimaal een punt binnen.

De dames Jadine en Emma begonnen aan deze set met de gedachte om de winst definitief binnen te halen, helaas was het Thiela die bleef knokken voor iedere punt en Jadine en Emma stonden erbij en keken ernaar want in een mum van tijd stonden ze achter met 9-1. Wat Jadine en Emma ook probeerden, niets lukte en Thiela scoorde punt na punt en wonnen deze set snel met 21-12. De tweede set ging stuken beter en bouwde Jadine en Emma een voorsprong op van 4-8 en zelfs tot 10-15. Maar zoals eerder aangegeven bleven beide teams knokken voor ieder punt en zo kwamen de dames van Thiela terug tot 19-19 en na een tussenstand van 20-20 ging ook deze set naar Thiela met 22-20, wat een spanning en wat een set. Zo stonden we weer op 2-4 en was alles nog mogelijk, gelijk spel of toch volledige winst.

Tim en Emma gingen voor hun eerste mix en je kon merken dat de druk hoog was en dat alle spelers alles uit de kast bleven halen om punten te scoren.
De start was van beide teams erg goed en beide waren gebrand op de overwinning, want Thiela wist dat ze moesten blijven winnen om nog punten te scoren. Het spel ging gelijk op en na een tussenstand van 4-4 namen Emma en Tim volledig het initiatief en liepen snel uit na 9-12, deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en speelden zij geconcentreerd deze wedstrijd uit tot 16-21. De tweede set gingen Tim en Emma uitstekend van start maar Thiela scoorde punt na punt en kwamen voor met 7-4, gelukkig kunnen Tim en Emma ook knokken en wisten dat de winst binnen handbereik was en kwamen terug tot 8-8. Hierna gaven ze gas en was het over en uit voor Thiela, via 10-15 werd deze set afgesloten met een mooie score van 14-21. Zo was de overwinning binnen en was de missie geslaagd.

Jadine en Feye speelde hun wedstrijd nog steeds zeer geconcentreerd en bleven knokken voor iedere punt, er werd door beide teams niet gedacht van laat maar het is toch niet meer van belang. Via mooie rake en geplaatste klappen werd het snel 6-4 en knokte terug tot 9-8, maar Thiela bleef spelen en dat is een compliment aan het team, via 15-12 werd het 21-18 en verloren we deze set. De tweede set ging gelijk op tot 8-8 en door fantastisch en geconcentreerd spel van beide teams werd het via 15-19, 20-20, dit liep op tot 26-26 en sloten we deze set af met 26-28! Wat een set en fantastisch om te zien dat spelers zo diep gaan terwijl er niets meer te halen is, compliment. De derde set ging vanaf de start goed voor Jadine en Feye, zij bouwden snel een voorsprong op van 6-9 en halverwege stond het 7-11 en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Via mooie services en mooie rake klappen werd het 14-21.

Zo heeft het team een mooi resultaat geboekt en laten zien dat ze ook onder druk kunnen presteren en uitzicht blijven houden op een mooie slot van deze competitie, gefeliciteerd.

zo 16-12-07 10:0010SV Irene 8thuis6 - 2
zo 06-01-08 09:3011Leusder BC 6Leusden1 - 7
zo 13-01-08 10:0012Houten 6thuis8 - 0
za 19-01-08 13:3013Gendt 5Gendt0 - 8
zo 27-01-08 10:0014Zeewally 4thuis7 - 1