zo 07-10-07 10:003SV Irene 8De Bilt2 - 6
zo 14-10-07 10:004Leusder BC 6thuis8 - 0
zo 04-11-07 10:005Zeewally 4Zeewolde2 - 6
zo 25-11-07 10:007Gendt 5thuis7 - 1
zo 02-12-07 10:008Leerdam 3thuis7 - 1
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 9Tiel2 - 6
zo 16-12-07 10:0010SV Irene 8thuis6 - 2

Bisonhal bij 3 graden vorst, er zijn leukere plekken te verzinnen. Niettemin: volle bak met spelers en publiek, schurkend bij elkaar op de koude vloer. Tim opende tegen Jelmer, een watervlugge kleine speler die gevarieerd tegenspel bood. Gebrek aan kracht en inzicht van Tim hoe dat uit te buiten leidden tot een vlotte 21-11 winst voor Tim. In de 2e set zagen we nog beter anticiperend spel van Tim en toen Jelmer uiteindelijk foutjes begon te maken was het rap 21-6.

Feye trof een grotere tegenstander, die echter het effect van een grotere reach echter teniet gedaan zag worden door mindere motoriek, en daar maakte Feye goed gebruik van. Tegenstander werd continu uit positie gespeeld. Feye speelde met een gevarieerde, getructe service met veel punten uit een diepe service op de backhand. Na de 1e set (21-5) begon Feye wat onbesuisd aan de 2e, maar pakte de draad vlot weer op en stoomde naar 21-7.

Van de spanning in de dames-singles kreeg het publiek het warmer: Emma speelde tegen een snelle tegenstandster. Eerste set won Emma met 21-17, onder meer met een paar fraaie drops. Tegenstandster liep zich de blubber en haalde erg veel terug, maar ze maakte toch teveel foutjes. Het advies om wat meer op de backhand te spelen, leidde Emma kennelijk af want ze speelde slordiger dan in de 1e, en verloor de set met 18-21, ondanks een paar heel mooie cross-slagen bij haar returns. In de laatste set werd de tegenstandster gaandeweg te moe, Emma speelde gedecideerd en scoorde veel punten met een hoge service gevolgd door korte 2e "bal": 21-6 winst.

Jadine had een lange tegenspeelster, ze begon goed met harde klappen in de hoek, maar na een sterk slot ging de set toch met 15-21 verloren. Ook Jadine kreeg het advies om meer op de backhand te spelen. Ze volgde dat op en serveerde erg goed in de 2e set; alleen bij hoge ballen achterin verloor ze het initiatief, en na een aantal strakke geplaatste ballen trok ze de set met 21-17 naar zich toe. Met felle ogen begon ze aan de derde set; Jadine had een prima spreiding en goede returns. Het bleef spannend tot het eind, zodat het publiek zich niet kon inhouden en een paar keer 'op de backhand' siste, en met een paar halsbrekende toeren tot slot won Jadine met 21-18!

Tijdens het eerste dubbel had de tegenstander zich teruggetrokken op de publiekstribune zodat de Irene-heren er even alleen voor stonden. Misschien hadden ze de bui al zien hangen, want het liep inderdaad als een trein voor Feye en Tim (21-6). In de tweede set wilden ze zo graag langer spelen, dat ze zelfs ballen die uit waren, terugsloegen... Met 21-6 was deze partij snel rond.

Bij het damesdubbel had Irene een nieuwe speelster ingezet, die samen met Marit (die het eerder Emma lastig had gemaakt) een heel goed team vormde. Het begon goed voor Emma en Jadine, en vlot samenspelend hobbelden ze naar 10-5. Irene kwam echter goed terug en na een lange rally eindigde de set met 21-19 winst voor OSM. Na een veelbelovend begin (harde klappen van achteruit door Emma en subtiele ballen van Jadine), was Irene in de 2e set uiteindelijk duidelijk beter. Hoewel het idee vaak goed was bij OSM, verloren ze veel punten door slordigheden en 'net-niet' slagen (9-21). In de derde set kreeg Irene de smaak te pakken; ze speelden vol vuur en hoe Jan Smit ook meebewoog en –wipte, het mocht niet baten. OSM streek de vaan met 23-25.

Met een 5-1 voorsprong begon men aan de mixed. Gelukkig (het was toch wel erg koud) was men op de andere velden al klaar en konden beide mixen tegelijk gespeeld worden. Het contrast was groot: Jadine en Feye maakte met prachtig loop- en smash werk korte metten met hun tegenstanders (2-0 in sets), maar Emma en Tim hadden in de beste 2 van Irene tegenspel van formaat. Sterker nog, toen OSM fouten bleef maken, en Irene dit nu juist niet deed, ging de wedstrijd met met 0-2 verloren.

Al met al dezelfde uitslag als bij de uitwedstrijd en op naar de Kerstvakantie!

zo 06-01-08 09:3011Leusder BC 6Leusden1 - 7
zo 13-01-08 10:0012Houten 6thuis8 - 0
za 19-01-08 13:3013Gendt 5Gendt0 - 8
zo 27-01-08 10:0014Zeewally 4thuis7 - 1