zo 14-10-07 10:004Leusder BC 6thuis8 - 0
zo 04-11-07 10:005Zeewally 4Zeewolde2 - 6
zo 06-01-08 09:3011Leusder BC 6Leusden1 - 7
zo 13-01-08 10:0012Houten 6thuis8 - 0
za 19-01-08 13:3013Gendt 5Gendt0 - 8
zo 27-01-08 10:0014Zeewally 4thuis7 - 1

Wedstrijdverslag OSM – Zeewally

Het hele team heeft uitgekeken naar deze wedstrijd, heel lang zou dit DE wedstrijd van het seizoen worden. Zeewally was de enige concurrent die in ons spoor kon blijven, maar doordat ze de laatste wedstrijden de controle verloren was de achterstand niet meer in te halen en hadden wij nu nog maar 1 doel en dat was ongeslagen kampioen worden!

Tim begon zijn enkelspel tegen Menno en in de vorige wedstrijd werd dit een spannende driesetter die uiteindelijk in het voordeel van Tim eindigde. De start van Tim was buitengewoon goed en hij liep snel uit naar en voorsprong van 4-0 en dachten wij, dat wordt een makkelijke set. Menno toonde hiernaar veerkracht en vocht zich terug tot 6-4, hiernaar ontstonden fantastische rally’s van beide spelers en zat het voordeel aan de zijde van Tim. Hij kwam met 15-10 voor en leek op rozen te zitten deze set, maar Menno wist niet van opgeven en vocht terug tot 17-17 en nam hiernaar volledig het initiatief over en kwam voor met 17-19. Tim herpakte zich met mooie slagen tot 19-19, maar Menno bleef koel en speelde ook goed en trok deze set naar zich toe met 19-21, wat een set van twee goedspelende heren. In de rust moest Tim even tot zichzelf komen en zoals een kampioen betaamt moet je ook mentaal sterk zijn, ook dit is een kwaliteit en Tim toonde dit buitengewoon, hij wilde ook ongeslagen kampioen worden. De tweede set probeerde Menno (bewust of onbewust) Tim van zijn wijs te brengen, na het eerste punt van Tim gaf hij aan niet aan die kant te kunnen spelen want hij had last van de zon! Tim bleef koel en wachtte tot het andere veld leeg was en speelde daarna zijn tweede set als vanouds en Menno kon geen grip meer krijgen op zijn spel. Tim scoorde punt na punt en via 14-6 werd het 21-7 en zo had Tim weer volledig controle en ging met goede moed beginnen aan de derde set. De derde set was ongelofelijk spannend en beide heren speelde goed, maar Tim had zoveel vertrouwen gekregen van de tweede set dat hij bleef vertrouwen op een goede afloop. Tot 8-7 kon Menno bijblijven, maar halverwege was het 11-8 en kon Menno geen grip meer krijgen en liep Tim uit naar 18-9 en won hij deze derde set met 21-10. Compliment voor je veerkracht en karakter dat je hebt getoond tijdens deze set een echte kampioen!

Feye speelde tegen Alex, dit was dezelfde tegenstander als toen, Alex speelde vanaf het begin goed en hij bouwde een voorsprong op. Feye liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wij weten dat als Feye het op zijn heupen krijgt en zijn slagen vallen goed dan is hij niet te stoppen, met zijn krachtige slagen knokte hij zich terug tot 9-9. Feye maakte hier en daar een paar kleine foutjes tijdens zijn opslagen, deze zijn vaak net iets te hard, maar door zijn goede spel kon hij dit veroorloven en liep via 15-11 uit naar 21-13. In de tweede set gingen beide heren volledig voor de winst en moest er af en toe vanaf de kant worden geroepen dat hij scherp moest blijven! Het ging zeer gelijk op en ook Feye wilde met zijn team ongeslagen kampioen worden, dat was ons doel en we wisten dat als we de enkelspelen doorkomen we op rozen zitten, dus deed hij alles uit de kast halen om ook deze set te winnen. Met zijn gewaagde spel scoorde hij zeer mooie punten maar krijgt hij ook punten tegen en via 7-7 en 13-13 kwam hij voor met 16-13. Alex gaf het niet op en deed er alles aan om een derde set te bereiken en dat lukte bijna want hij kwam terug tot 19-19, maar met zweet in onze handen sloeg Feye dit met twee fantastische punten mooi uit en won hij deze set met 21-19. Ook hij een compliment voor zijn spel en dan vooral doordat hij zijn rust kon bewaren en dat is met de druk die erop zat niet altijd prettig, maar een kampioen beheerst dat!

Emma had er vandaag zin in want die dacht bij zich zelf, wat last van de zon op deze baan, ik ga er gewoon beginnen en zie wel wat er gebeurt. Dit toont karaker van een echte team captain, initiatief nemen en je niet van de wijs laten brengen. Emma speelde tegen Iris en in het begin gingen de dames gelijk op tot 4-4 en 7-7. Dit ging gepaard met zeer mooie rally’s en gingen we zitten voor een mooie set. Emma kreeg het na deze tussenstand dermate op de heupen en sloeg Iris echt alle hoeken in en liep via 18-12 uit na een overwinning van 21-14. In de tweede set zagen we een andere Iris, die wat aanwijzingen had gekregen die goed uitpakte want ze kwam snel voor met 6-1. Emma bleef rustig en anticipeerde goed op het spel van Iris en knokte als een leeuwin terug tot 6-6 en ging er overheen tot 9-6 en 12-9. Deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen en won ze via 17-10 met 21-14. Ook voor Emma geldt dat zij een waardig kampioene is, hoe zij met een bepaalde nonchalance toch op de baan met de “zon” ging spelen en zo’n achterstand ombuigt en positief blijft en niet uit het veld laat slaan en vertrouwen houdt in een goede afloop, dit is pure karaker!

Jadine speelde tegen Yara, deze dame had vorige keer geen enkelspel gespeeld dus was het aftasten hoe dit zou gaan. Jadine had er zin in want ze ging direct goed van start en kwam snel voor en via 4-0 werd het snel 10-4. Jadine wisselde goed haar slagen af met zowel gericht naar links als rechts slaan als “ hard” achter de zacht voor en dat leverde haar veel punten op. Yara probeerde te volgen maar kreeg geen grip op het spel van Jadine en zo werd de eerste set via 16-10 uiteindelijk gewonnen met 21-16. Ook Jadine deed er alles aan om net zoals haar andere teamleden deze enkel te winnen, want dan wisten we zeker dat we de doelstelling van ongeslagen kampioen worden zouden halen, we weten dat er altijd wel een dubbel wordt gewonnen. Ook voor haar persoonlijk was dit van belang en ze begon dan ook gemotiveerd aan deze tweede set. Deze set speelde ze zo ongelofelijk rustig en straalde ze zekerheid uit en wat Yara ook probeerde ze kreeg Jadine niet van haar stuk. Jadine speelde een zeer mooie tweede set en scoorde achter elkaar mooie punten en via 12-5 won ze met 21-9. Ook Jadine toonde zich een kampioene, ze weet van zichzelf dat als zij geconcentreerd blijft en de slagen verdeeld zij ook niet te stoppen is. Met de druk om het doel van ongeslagen kampioen te worden en wetende dat je collega’s de enkelspelen goed hebben afgesloten moest zij dit ook doen en compliment hoe je dit hebt gedaan, ook dit zijn de eigenschappen van een kampioen!

Zo waren alle enkelspelen gewonnen en kan iedereen zien dat jullie de terechte kampioen zijn!

Tim en Feye begonnen vrij ontspannen aan hun dubbelspel en speelde geconcentreerd en waren in de winningmoet, hier waren ongelofelijke mooie rally’s bij en tot 5-5 ging dit mooi heen en weer. Het samenspel tussen de heren ziet er goed verzorgd uit en wat Menno en Alex ook probeerde ze bleven achter de feiten aanlopen. Nadat Tim en Feye voor waren gekomen met 10-8 gaven ze deze voorsprong niet meer weg en werd het via 15-9 snel 21-16. De tweede set was een kopie van de eerste beide teams spelen goed, maar Tim en Feye waren niet te stoppen vandaag, via 8-4 werd het snel 21-15.

Na deze stand wisten we allen dat we onze doelstelling hadden gehaald, ongeslagen kampioen worden, 1 wedstrijd gelijk gespeeld en de rest alles gewonen, wat een prestatie!

Emma en Jadine waren waarschijnlijk met hun gedachte bij de overwinning en speelde vanaf het begin goed en liepen snel uit na een voorsprong van 14-6. Alles leek koek en ei, maar de dames van Zeewally dachten hier anders over, die bleven knokken en kwamen terug tot 16-11. Nog niets aan de hand dacht iedereen maar toen verslapte de concentratie bij de dames en gaven ze cadeautjes weg die met open armen werden ontvangen door Yvonne en Iris. Zo kwamen Yvonne en Iris terug tot 19-16 en hoopten wij dat die laatste punten bij ons zouden vallen, maar niets is minder waar want Yvonne en Iris wonnen deze set met 20-22. In de tweede set corrigeerde Emma en Jadine zich en namen het initiatief en scoorde ze punt na punt met mooi badminton en uitgekiend spel. Emma stond achter te spelen als een leeuwin en knokte voor iedere punt en liep van links naar rechts en sloeg haar harde ballen goed over het net en zo scoorde mooie punten, zo konden wij de dames weer en ze wonnen deze set dan ook met 21-14. De derde set ging gelijkwaardig op 6-6, 8-8 en halverwege11-10, dit werd dus erg spannend, na 13-13 kregen Iris en Yvonne controle over de set en scoorde mooie en belangrijke punten en ging deze set verloren met 14-21, zo redde Zeewally toch de eer tegen de kampioen.

Tim en Emma hadden het vrij makkelijk in hun mix, hier waren het zeer korte rally’s en werden snel achter elkaar punten gescoord, via 11-4 werd het 21-6. In de tweede set speelden ze zeer goed samen en dit werd ook een zeer snelle set, via 12-3 werd het 21-8.
Jadine en Feye hadden het veel zwaarder in hun mix, het ging gelijk op tot 14-14, Alex probeerde nog een shuttle op te eten (kreeg de shuttle in zijn gezicht). Dat gaf hem extra power zodat hun deze set naar zich toe trokken en Jadine en Feye deze set verloren met 16-21.
In de rust kwamen er nog opbeurende woorden van Ronald, Jadine: “ niet zo slapjes”, Feye: “ niet half hoog, dan maar uit of in het net, als het maar hard is”. En geloof het, het werkte, de “smoking guns” van Feye en briljante service trucks van Jadine leverde een setwinst op van 21-15 in de tweede set en 21-9 in de derde set.

Een zeer mooi resultaat van een echt kampioensteam! Ongeslagen kampioen, wie had dat bij aanvang van de competitie gedacht. Op naar de regiokampioenschappen, maar dit nemen ze jullie niet af.