Het wedstrijdschema van OSM-J3

6Vrij
 12Vrij
zo 20-09-09 10:001Castellum 3thuis7 - 1

Na het mooie resultaat van vorige week (3 eerste plaatsen op het toernooi in Houten), waren we vol vertrouwen voor vandaag, hoewel ... voor het eerst in de klasse onder 17 is toch spannend.

Tim Koenis en Feye Hoekstra mochten beginnen en je kon zien dat het ervaren duo al goed in vorm is. De tegenstanders probeerden het wel, maar onze jongens waren gewoon beter. Ook de meiden Emma Rademaker en Jadine Smit speelden een puike partij. In een positie naast elkaar in plaats van louter voor-achter, kwam er meer dynamiek in het spel. Het was wel wennen, maar op de juiste momenten waren ze er en zo stonden we na twee partijen al met 2-0 voor.

Het lot had beslist dat Tim dit keer als eerste heer mocht aantreden en hij trof een sterke & frisse tegenstander die niet had meegespeeld in de dubbels. Tim verloor de eerste set met 21-23, maar nu was ook de Castellummer moe. In de tweede game kwam Tim op toeren met clears die hij in de eerste game niet durfde te spelen. Hierdoor werd de tegenstander achteruit gedwongen en maakte hij daar fouten, vooral op de backhand achterin. Zo won Tim de tweede game. Maar in de derde game liep hij toch weer tegen een achterstand op, omdat de tegenstander nu meer ingesteld was op die backhand achterin. Tijd om te variëren dus en dat lukte erg goed. Hij haalde de achterstand in en kon het laatste puntje maken.

Emma liet in haar singel geen twijfel bestaan wie er beter was. In twee straight sets was de tegenstandster van de baan gepoetst. Ook Feye had er in zijn single zin in en liet de tegenstander kansloos achter. Jadine had een veel zwaardere kluif tegen een twee jaar ouder meisje. Ze waren beide ongeveer even sterk en Jadine liet steeds meer de harde clears en smashes zien, maar was af en toe te laat om de returns op te vangen. Ze verloor de partij, hoewel ze er in de tweede set heel dichtbij was.

Emma & Tim mochten genieten van een eenvoudige partij in de mix. De tegenstander speelde niet slim en dan zijn onze OMSers niet te beroerd daar handig en effectief gebruik van te maken. Jadine & Feye troffen daarentegen de sterkste spelers van Castellum. En zij speelden juist handig in op de fouten die Feye en Jadine in de eerste game maakten. Ze verloren daardoor de eerste game. Toch bleef er vertrouwen en rust bij de OSMers. Immers als je de fouten maakt, kan je ook de punten maken. En dat gebeurde in de tweede set. Feye voelde goed aan waar de tegenstander níet was en Jadine kon de shuttle vaak afsmashen en dus moest er ook hier een derde set worden gespeeld. De tegenstanders begonnen ongeconcentreerd en met wat geluk bouwden Jadine & Feye een reuze-voorsprong op. Maar het geluk keerde en toen moest er echt geknokt worden. Nadat het team van Castellum drie matchpoints op rij had weggewerkt en op de tribune de twijfel toesloeg, verzilverde Feye met zijn machtige smash het vierde matchpoint en kon het team terugzien op een fantastische start van de competitie: 7-1 gewonnen!

zo 27-09-09 10:002Amersfoort 6Amersfoort1 - 7
zo 04-10-09 10:003Ban Hoogland 3thuis8 - 0
zo 11-10-09 10:004Eemnes 1thuis5 - 3
vr 30-10-09 18:005BC Hoevelaken 2Hoevelaken 1 - 7
zo 22-11-09 10:007Flevoland 1thuis8 - 0
zo 29-11-09 10:008Castellum 3Vleuten/De Meern1 - 7
zo 06-12-09 10:009Amersfoort 6thuis8 - 0
za 12-12-09 10:0010Ban Hoogland 3Hoogland0 - 8