zo 27-09-09 10:002Amersfoort 6Amersfoort1 - 7
zo 04-10-09 10:003Ban Hoogland 3thuis8 - 0
vr 30-10-09 18:005BC Hoevelaken 2Hoevelaken 1 - 7
zo 22-11-09 10:007Flevoland 1thuis8 - 0
zo 29-11-09 10:008Castellum 3Vleuten/De Meern1 - 7

Wedstrijdverslag Castellum 3 - OSM 3

De eerste wedstrijd was zoals altijd de herendubbel en zoals we speelden was er zeer veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd, we staan immers bovenaan en willen we dit goed afsluiten dat zullen we als team goed moeten beseffen dat we dit niet cadeau krijgen!

De heren gingen in het begin gelijk op en hoewel de seintjes na elkaar toe met kort voor of achter tijdens het opslaan duidelijk was, ging het niet altijd vlekkeloos. Na een tussenstand van 5-5 was het snel halverwege 8-11, maar om dit goed af te sluiten moest het samenspel na het opslaan beter en na een korte onderbreking werd dit duidelijk gemaakt en dan zie je dat we heren hebben die in staat zijn zo’n set tot een goed eind te brengen, via 9-17 werd deze set met een fantastische slag in ons voordeel beslist met 10-21. De start van de tweede set was stukken beter en snel stonden we voor met 1-5, de rally’s werden goed opgezet en nog mooie afgemaakt door beide heren, de tussenstand was dan ook snel 3-11. Dit niveau werd goed vastgehouden en hoewel de dame die stond te tellen af en toe de controle kwijt was bleven beide teams sportief spelen en wonnen we met 9-21.

Bij de damesdubbel was de start ongelofelijk goed en stonden we snel voor met 1-8, de dames waren zeer scherp en speelden geconcentreerd en speelde goed in op de veranderingen van de tegenstandsters, halverwege was het 3-11. De tegenstandsters kregen geen grip op het snelle spel van Jadine Smit en Emma Rademaker en door het tempo hoog te houden werd het snel 9-17 en wonnen we deze set met 10-21. Tijdens de tweede set konden we goed merken dat Jadine ook vanuit achter haar spel kan spelen en zo konden de dames zeer gevarieerd spelen met voor achter of naast elkaar. Tijdens deze set werden mooi crossballen geslagen en hoewel de drops niet helemaal gingen zoals het zou moeten werd deze set ook vrij eenvoudig gewonnen met 8-21.

Zo was het vertrouwen op een goede afloop al zichtbaar.

Tim Koenis begon zijn enkelspel goed en je kon in het begin merken dat beide spelers echt alles uit de kast moesten halen om punten te scoren. Na een tussenstand van 4-7 werd het snel 7-11. Tim probeerde gevarieerd te spelen en zo kreeg zijn tegenstander geen controle over het spel van Tim en liep hij achter de feiten aan, via 8-14 werd het vrij eenvoudig 10-21. De tweede set dachten we in de eerste instantie dat deze snel werd uitgespeeld en na een snelle start stond het snel 1-6, maar toen we dachten dit gaat wel erg snel stond het in een keer weer 6-6 en halverwege 10-11, beide moesten tot het uiterste gaan. Het was verder een mooie set met spelers die alles probeerden om zoveel mogelijk punten te maken, Tim scoorde de meeste en hoewel hij zelf niet te spreken was over deze enkelpartij won hij toch met 12-21.

Emma begon haar enkelspel vrij “mat” en dacht bij zichzelf dit klusje ga ik wel even klaren, helaas kwam ze bedrogen uit want halverwege stond ze met 11-5 achter. In de korte pauze gaf ze aan dat ze last van het licht had, maar volgens ons had het ook te maken met het willen winnen, we hebben toen aangegeven dat zij even een tandje bij moest zetten en dat dan deze set in haar voordeel beslist kon worden. Dat ze karakter heeft blijkt wel, via 11-5 vocht ze terug na 10-11 en hoewel ze hier en daar wat onnodige punten verloor stond het toch mooi 17-17! En won ze uiteindelijk deze set toch nog met 18-21, dat is werken en vertrouwen hebben. Deze tweede set was niet te vergelijken met de eerste, de opslagen liepen goed en scoorde ze mooie punten. Emma kon de rally’s veel eerder afsluiten, deze bleven vaak onnodig heen en weer gaan door maar achterin te blijven slaan. Haar tegenstandster kreeg deze set geen grip op haar spel en zo kon Emma dit goed afsluiten door te winnen met 8-21.

Feye Hoekstra begon zijn enkelspel met een positieve instelling en had in de thuiswedstrijd van dezelfde tegenstander gewonnen. Beide heren waren zo gebrand om te winnen en sloegen dan ook zeer hard en leek het wel dat degene die zijn tegenstander achterin kon houden zou gaan winnen. Feye heeft tot nu al zijn singels gewonnen en moest nu toch aardig aan de bak om dit tot een goed eind te brengen. Van beide kanten waren de slagen goed en hard, helaas niet altijd met de juiste precisie na een tussenstand van 7-7 was het halverwege 9-11. Zijn tegenstander zette na deze korte onderbreking gelijk druk op Feye en boog hij zijn achterstand om na een voorsprong van 14-11, in alle eerlijkheid was dit helaas meer door fouten van Feye dan door het perfecte spel van zijn tegenstander, maar die punten tellen wel. Via 18-13 werd het dan ook 21-14, alleen al in deze set waren zeker 6 punten cadeautjes (een week te vroeg), dit was wel even wennen na een periode van alle enkelspelen tot nu toe gewonnen te hebben, de vraag was dan ook is dit te herstellen? Zijn tegenstander startte in de tweede set weer als een speer en net als in de eerste ging alles net niet goed bij Feye en was het snel 5-0. Feye moest alles uit de kast halen om een derde set te kunnen behalen, de spanningen liepen ook soms hoog op tijdens ballen die net wel of net niet uit waren. Feye kon zijn achterstand niet meer corrigeren en verloor zijn tweede set dan ook met 21-14. Ook dit hoort bij het spel en heeft hij deze nederlaag dan ook sportief verwerkt.

Jadine speelde haar enkel tegen dezelfde speelster waarvan ze thuis had verloren in een driesetter. Haar start was overtuigend en we konden zien dat beide dames aan elkaar zijn gewaagd en stond het halverwege 9-11. Beide dames knokten letterlijk voor ieder punt en we konden zien dat dit wel een beslist zou gaan worden op conditie. Beide dames speelden ook zeer sportief en na 13-13 werd het 19-15 en vocht Jadine nog terug maar uiteindelijk ging deze set naar haar tegenstandster met 21-19. In deze tweede set liet Jadine haar tegenstandster zeer veel lopen want we wisten dat we hierdoor in de eventuele derde set ons voordeel mee konden doen. De start was al goed en na 2-5 werd het halverwege 8-11. Jadine gaf deze voorsprong niet meer weg en won met goed spel deze set met 11-21. De start van de derde set was volledig voor haar tegenstandster, die kwam snel met 5-0 voor en Jadine toonde ook karakter door terug te knokken tot 5-5, halverwege was het 8-11 en hoewel de punten heen en weer gingen en haar tegenstandster steeds meer tijd nodig had om op te slaan (de vermoeidheid had toegeslagen) speelde Jadine deze set in haar voordeel uit, via 10-16 werd het 17-21, een mooie overwinning.

De mix wedstrijden leken uit te draaien op een verplicht spelletje en hoewel de eerste mix van Tim en Emma snel werd gewonnen met 12-21 was de tweede set een set om maar snel te vergeten, hier werd zeer slordig gespeeld en onnodig veel punten weggegeven, deze tweede set gingen ze dan ook verliezen met 21-17. De derde set zetten Tim en Emma weer alles in het werk om niet te verliezen en lieten ze zien dat ze wel degelijk voor de winst wilden gaan en wonnen op overtuigende wijze met 8-21.

Feye wilde in zijn mix met Jadine zijn “frustratie” wegspelen van zijn enkelspel en liet op overtuigende wijze zien dat hij wel degelijk de ballen goed kan slaan, deze eerste set ging zeer snel heen en weer en halverwege was het 4-11 en hun tegenstanders konden dit niet bijhouden en we wonnen dan ook simpel met 10-21. In de tweede set konden we een mooi spelletje van samenwerking zien, de ballen werden mooi opgeslagen en voorbereidt en op een nog mooiere manier afgewerkt, zeer mooi om te zien en dit was genieten, via 5-15 werd het eenvoudig 9-21.

Uiteindelijk een mooie overwinning, met mooie elementen wat sport mooi maakt, volhouden en we hebben de mogelijkheid om voor het derde jaar achter elkaar kampioen te worden, maar we weten nu wel dat we hiervoor als team moeten knokken en er volledig voor willen/moeten gaan, cadeautjes worden er niet gegeven.

zo 06-12-09 10:009Amersfoort 6thuis8 - 0
za 12-12-09 10:0010Ban Hoogland 3Hoogland0 - 8
zo 20-12-09 13:0011Eemnes 1Eemnes8 - 0
za 16-01-10 13:3013Flevoland 1Lelystad0 - 8
zo 24-01-10 10:0014BC Hoevelaken 2thuis8 - 0