Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC1 (2010 / 2011)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC1

di 01-02-11 20:001Veen 1Veenendaal - De Vallei3 - 5

Ondanks de vele jaren aan VJC-ervaring, was de tegenstander van vanavond, ´t Veen uit Veenendaal, een onbekende voor ons. Toch waren er bekende gezichten te bespeuren, omdat de teamleden van ´t Veen net als wij ieder jaar ook meedoen aan het slottoernooi.

Het gebrek aan wedstrijdritme én conditie was vanavond goed te merken bij de heren van OSM. Na bijna iedere set die hij speelde stond Wouter flink uit te hijgen. De herendubbel verliep erg rommelig. Een voorsprong van maar liefst 8 punten in de eerste set werd door vooral veel geblunder van Gerben en Wouter ongedaan gemaakt door de heren van 't Veen en de set ging met 23-21 naar de tegenstander. Lekker begin van de VJC! Gelukkig wisten de heren de 2de en 3de set, vooral dankzij slordig spel van 't Veen, toch nog winnend af te sluiten. De dames Janke en Linda wisten ondanks wat dubieuze beslissingen van de tegenstanders hun wedstrijd in twee sets te winnen, zonder zelf groots te spelen.

Wouter won hierna in twee sets zijn partij en Linda liet de dame van 't Veen in de eerste set nog dichtbij komen (21-19), maar liet er in de tweede set geen gras over groeien en pakte deze set met 21-7. Ook Gerben leek een makkie te hebben; hij won de eerste set met 21-8 (moest wel even van racket wisselen, want het handvat zat los), maar liet daarna de dieseltrein Herman met 2x 21-12 over zich heen denderen. Janke wist in haar partij geen moment goed in haar spel te komen en verloor helaas in twee sets.

Ondanks de stand van 4-2 voor ons, waren we nog niet overtuigd dat we met de winst naar huis zouden gaan, verliezen kon in ieder geval niet meer. De mix van Linda en Wouter was erg spannend, de eerste set werd met 22-20 verloren en de tweede met dezelfde cijfers gewonnen, dachten we..... Na het winnende punt te hebben gemaakt kregen Linda en Wouter, terwijl ze van baan wilden wisselen, plots van de tegenstander te horen dat de shuttle "ruim" uit was en dit werd, ondanks dat ze er geen zicht op had, door de scheidsrechter overgenomen. Na een korte discussie, bleek het punt zelfs niet overgespeeld te worden en maakte het duo van 't Veen goed gebruik van de zeldzaam zo boos ogende Linda, waardoor de set uiteindelijk met 24-22 naar 't Veen ging. Het racket van Linda maakte hierna direct een vlucht van zo'n 5 meter richting haar tas en meteen kwam het verzoek aan Janke en Gerben om met hun mix gram te halen namens het team. Ondanks een op slordige en lakse wijze verloren tweede set, werd de mix in 3 sets inderdaad gewonnen. Na een gezellige 3e helft waren we rond 00:45 weer in Maarssen.
Eindstand: 5-3 winst voor ons.