Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC1 (2010 / 2011)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC1

di 01-02-11 20:001Veen 1Veenendaal - De Vallei3 - 5
vr 11-02-11 00:002De Zender 1Lopik - De Wiekslag0 - 8

Wedstrijd nummer 2 was in Lopik tegen het eerste team van De Zender. Vantevoren hadden we het er nog over: zouden we "de tweeling" treffen? De tweeling slaat op Dagmar en Kirsten, waar vooral Janke en Linda (uit een vroegere vjk-periode) leuke herinneringen aan hebben vanwege de acrobatische uitspattingen van de twee (spagaat/split/koprollen/duikelingen). En ja we troffen de tweeling, echter met alleen Dagmar als tegenstander, want ze zitten niet meer bij elkaar in 1 team.
De dubbel van Wouter en Gerben kende een zeer stroeve start, maar werd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen. Datzelfde gold voor onze dames, behalve de stroeve start dan, met 2x 21-13 wonnen zij de damesdubbel. Invaller Ton Schep was duidelijk een maatje te klein voor Wouter, deze partij was al snel in OSM voordeel beslecht. Terwijl ze bijna gelijk begonnen met hun enkelspel, was Wouter al klaar met zijn partij, voordat Linda klaar was met haar eerste set. Aan het eind van deze set, bij een stand van 20-19 voor Linda gebeurde er iets opmerkelijks; tegenstander Eva (16 jaar) sloeg de shuttle in het net, juist op het moment dat op de baan ernaast Gerben zijn racket brak na een smash. Door de consternatie was de scheids afgeleid en liet Linda het punt overspelen, terwijl ze de set dus eigenlijk al had gewonnen. Even dacht Linda aan vorige week terug, maar de situatie was toch anders, in ieder geval veel gemoedelijker. Uiteindelijk won ze de set met 25-23 en daarna de tweede met 21-18, al met al een zeer zware partij voor Linda. Gerben speelde een zoals hij zelf achteraf zei een heerlijke partij tegen het jonge talent Rik. Met zijn professorisch met secondelijm gerepareerde racket, stond hij binnen no time 10-2 voor, maar helaas begaf het materiaal het uiteindelijk toch tijdens een smash, waarbij Gerben zijn racket zag vliegen naar het veld naast hem en hij alleen nog het handvat vast had. Omdat hij even moest wennen aan het afgelopen week gekochte nieuwe racket, kwam Rik plots op een 12-10 voorsprong, maar daarna wist Gerben de set met zo nu en dan lange, mooie rally's te winnen met 21-15. De conditie leek hem in de tweede set op te breken, maar hij hield net lang genoeg stand om deze set met 23-21 te winnen. Janke mocht daarna aantreden tegen Dagmar, die inderdaad weer af en toe een paar voor haar typische staaltjes van acrobatiek uit de hoge hoed trok; een rol onder het net door en een (bijna) perfecte spagaat. Deze afleiding haalde echter bij Janke niets uit (op een glimlachje na), want met 21-14 pakte zij de set. Dagmar nam toen een korte pauze van bijna 8 minuten (toilet/shirtwissel), maar ook hierdoor leed Janke weinig concentratieverlies en won de tweede set gemakkelijk met 21-9. De mix van Linda en Wouter kostte weinig zweetdruppeltjes en werd snel in 2 sets gewonnen, in tegenstelling tot de mix van Janke en Gerben; De eerste set ging gelijk op en het duo Eva/Rik had bij de stand 20-16 in hun voordeel de kans om de set te winnen, maar door een paar sterke punten wisten Janke en Gerben toch met 25-23 de set te winnen. De tweede set leek een kopie te worden van de eerste, maar nu was het puntenverschil bij 20-14 voor Eva/Rik toch te groot om nog dicht te lopen. Met 21-18 ging de tweede set verloren. Na wat aanwijzingen van Janke aan Gerben en een meer gefocuste instelling werd de derde set ruim gewonnen. De drankjes en hapjes na afloop waren weer heerlijk en we hebben nog gezellig met de (zeer sportieve) tegenstanders nagetafeld.
Eindstand: 8-0 winst voor OSM!