di 01-02-11 20:001Veen 1Veenendaal - De Vallei3 - 5
vr 11-02-11 00:002De Zender 1Lopik - De Wiekslag0 - 8
vr 11-03-11 18:303Ricochet 3Wijk bij Duurstede - De Horden3 - 5
ma 28-03-11 20:004Irene 1Maarssen - OVVOhal8 - 0
ma 04-04-11 20:005Ricochet 3Maarssen - OVVOhal8 - 0
ma 11-04-11 20:006De Zender 1Maarssen - OVVOhal8 - 0
ma 18-04-11 20:007Veen 1Maarssen - OVVOhal4 - 4

Onze laatste thuiswedstrijd was tegen ´t Veen, de nummer 2 van de VJC in onze poule, 4 punten achter op ons. Het titanengevecht zou een voortijdige beslissing in het kampioenschap kunnen opleveren, mits wij met 8-0 zouden winnen. Zo verliep de avond echter (gelukkig, leuk voor de spanning in de competitie) niet. Na drie 8-0 thuisoverwinningen op rij werden alle teamleden vanavond flink op de proef gesteld. Martin van Gorkom was de vervanger voor Wouter, wiens badmintonseizoen helaas als gevolg van de in de vorige wedstrijd opgelopen zweepslag voortijdig is beëindigd.
Gerben en Martin begonnen al meteen met een driesetter in de herendubbel, niet zo gek, want met Wouter won Gerben in Veenendaal met moeite in drie sets deze partij. Iedere set ging gelijk op en de derde set werd uiteindelijk met 24-22 door OSM gewonnen, nadat \'t Veen 3 matchpoints vergat te verzilveren. Janke en Linda wonnen hun partij in Veenendaal nog in twee sets, maar ook zij moesten vanavond alle zeilen bijzetten om uiteindelijk (ook) in drie sets te winnen.
Martin kwam in zijn enkelspel helaas geen moment in zijn spel, mede afgedwongen door zijn fanatieke tegenstander en verloor uiteindelijk in 2 sets. Linda daarentegen, liet geen spaan heel van haar tegenstander en sloeg haar met 21-7 en 21-10 van de baan. Gerben, die dit seizoen zijn enige single verloor in Veenendaal, was uit op sportieve revanche. Net als in Veenendaal won Gerben simpel de eerste set, maar verloor dit keer nipt (vorige keer kansloos) de tweede set. De tegenstander wist in de derde set wel Gerben bijna van zijn stuk te brengen door voor de derde keer een nieuwe shuttle te vragen. Bij de wissel tussen de tweede en derde set was hij al pissig tegen Gerben geweest over de slechte kwaliteit van de shuttles (het waren nieuwe!). Gedurende de derde set stond hij regelmatig te mopperen en te plukken aan de shuttle, waardoor Gerben de concentratie leek te verliezen. Op tijd wist Gerben zich te herpakken en de beslissende laatste punten te pakken en daarmee de winst (met 21-19). Na afloop hoorden we de tegenstander tegen zijn teamleden boos klagen over de shuttle en daarbij merkte hij op dat hij protest wilde gaan aantekenen tegen de door ons al 9 jaar gebruikte (door de bond goedgekeurde) shuttle. Janke verloor in Veenendaal redelijk eenvoudig haar single, maar dat zij de laatste weken in een goede vorm verkeert bleek vanavond; de eerste set ging helaas nog verloren, maar de tweede set wist ze hierna te winnen. De derde set was een hele mooie en spannende die uiteindelijk met 22-20 toch verloren ging, maar Janke en haar tegenstander kwamen zeer voldaan van de baan. Janke was blij dat ze nu tenminste goed partij had kunnen bieden tegen deze dame, die dit seizoen zowel in de najaars- als voorjaarscompetitie nog ongeslagen was. Met een 4-2 voorsprong voor OSM was in ieder geval alvast bereikt dat er geen averij opgelopen zou worden, \'t Veen kon hoogstens nog op 4-4 komen. Helaas gebeurde dit ook; de mix van Gerben en Janke was het aanzien niet waard, vooral Gerben liet veel steken vallen, die deels nog geërgerd was door de opmerkingen van zijn tegenstander na de single. Geen moment was er een teken dat deze mix nog positief zou aflopen, maar gelukkig wisten Martin en Linda er een hele mooie wedstrijd van te maken. De eerste set was een makkelijke prooi voor de tegenstanders, maar vanaf de tweede set waren beide koppels zeer aan elkaar gewaagd: de tweede set wer met 22-20 gewonnen en de derde set werd helaas met 18-21 verloren. Desondanks kwamen alle 4 spelers met een glimlach van de baan lopen, er was duidelijk sportieve voldoening.
Eindstand: 4-4
In de kantine werd nog lang en gezellig nagepraat en ook de tegenstander van Gerben was over zijn verlies heen en tekende geen protest aan tegen de shuttles.
Met een voorsprong van 4 punten gaat team 1 van OSM op 29 april tegen Irene in Bilthoven proberen het zevende(!!) opeenvolgende kampioenschap (in deze teamsamenstelling het vijfde opeenvolgende kampioenschap) binnen te halen. Hiervoor zal een gelijkspel voldoende zijn, maar het liefst wordt het kampioenschap natuurlijk in stijl, dus met een overwinning, binnengehaald.