zo 09-09-12 10:004NSBV Stuban 2Nijmegen - US Gymnasion3 - 5
zo 16-09-12 10:001DBV Diok 2Maarssen - TSD5 - 3
zo 23-09-12 13:302BV Slotermeer 6Amsterdam - Verheij2 - 6
zo 30-09-12 10:003Smashing 3Maarssen - TSD4 - 4
zo 28-10-12 10:005Elo united 4Maarssen - TSD8 - 0
zo 04-11-12 11:006BC Culemborg 2Culemborg - Interweij2 - 6
zo 18-11-12 10:007Amersfoort 5Maarssen - TSD1 - 7
za 24-11-12 18:008DBV Diok 2Enschede - Sportcentrum UT4 - 4
zo 02-12-12 10:009BV Slotermeer 6Maarssen - TSD4 - 4
zo 09-12-12 14:0010Smashing 3Wijchen - Smashinghal6 - 2

Vanmiddag ben ik mee geweest met OSM Team 1 naar Smashing. Smashing heeft vorige week onze tweede plek in de poule overgenomen, omdat we toen de punten moesten delen met Slotermeer 6. De geblesseerde Uun Santosa speelde toen nog wel in de dubbel en de mix, maar na een medische controle werd duidelijk dat Uun een zweepslag had opgelopen. Deze week zat hij om die reden niet in de auto onderweg naar Wijchen. Deon Ha (uit OSM team 2) werd gevraagd om de partijen van Uun over te nemen. Deon en zijn vader zaten vandaag dus wel op de achterbank.

In de herendubbel Jerry en Alex tegen het OSM koppel Geovanni en Deon. In de eerste set werd duidelijk dat onze spelers bezweken onder de slagkracht van de tegenstander. De 2e set startte veel beter, maar we stonden toch weer op achterstand tijdens de interval 11-9. Onze jongens kwamen nog wel wat op dreef in de 2e set, maar konden deze set niet winnen.

Op de andere speelbaan zag ik Maaike en Ilse ploeteren. Positief om te benoemen is dat onze dames bij vlagen goed spel vertoonden, anderzijds maakten ze ook veel onnodige fouten. Iets te veel zo bleek later, want zowel de 1e, als de 2e set werd maar net verloren met 23-21 en 21-19. Echt jammer, want ik vertrouwde er echt op dat jullie het punt zouden binnenhalen.

Deon had het zwaar in zijn single tegen Jerry Klerkx. In de 1e set stond Deon op grote achterstand en kon onmogelijk een goed resultaat op het bord brengen. 21-8. In de 2e set ging Deon aanvankelijk voortvarend van start, maar zijn voorsprong werd nog voor de interval weggewerkt 11-9. Hierna maakte Jerry kort metten met onze jongeling en won met 21-11.

Ook Geovanni ging ten onder. In de 1e set kon hij nog wel enigszins volgen, maar verloor uiteindelijk met 21-18. In de 2e set zette Alex een tandje bij en kon Geovanni niet meer volgen en verloor met 21-11.

Maar gelukkig hebben we dan altijd de dames individueel nog. Het was fijn om te zien dat Ilse weer helemaal de oude was. Haar opgelopen rugblessure overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Amersfoort leek te zijn genezen. Het kon ook zijn dat Ilse gewoon te sterk was in deze partij en niet tot het uiterste hoefde te gaan. Ilse won makkelijk van Lieke met 12 en 13 tegenpunten.

Ook Maaike stond al lekker te spelen in de damesdubbel en ik hoopte dat zij in haar single met eenzelfde gedrevenheid door zou gaan. En ja hoor, van meet af aan wist Maaike met frivole slagen haar tegenstandster Marloes aan het wankelen te brengen. Nee, het werd geen walkover, maar wel een gedecideerde overwinning voor onze OSM-dame Maaike in 2 sets 18-21 en 13-21.

Als we nou eens de beide mixen zouden winnen, had ik bedacht?

Tot mijn verbazing zag ik dat Ilse met Deon op de baan verschenen en dat Geovanni met Maaike zou spelen. Helaas bracht deze wissel (Geovanni speelt het gemengddubbel normaliter met Ilse) niet het gewenste resultaat. Sterker nog de beide mixen werden in 2 sets in het voordeel van Smashing afgedaan. Daarmee werd het gelijke spel uit de eerste ontmoeting niet behaald en werd er een dikke nederlaag van 6-2 geleden. In de spanning ben ik totaal vergeten om een foto van mix2 te maken. Wat op zich natuurlijk erg vervelend is.

Deze nederlaag betekent geen consequenties voor wat betreft de stand in de poule. OSM1 blijft na deze nederlaag nog steevast op de 3e plaats staan. Volgende week ontvangen we thuis het naar de laatste plaats verwezen Stuban. Ik wens jullie in die wedstrijd nog meer succes en veel meer punten toe.