Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC3 (2012 / 2013)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC3

do 31-01-13 20:00Renswouw 1Renswoude - Hokhorst5 - 3

Voor de wedstrijd vroeg ik, als teamcaptain, of iedereen een beetje fit was. Had ik dat maar niet gedaan....... Een aantal waren namelijk niet fit en toen we hoorden dat we ook nog tegen het 1e team van Renswoude moesten hadden we het idee om een moeizame avond tegemoet te gaan.

De herendubbel, als vanouds ingevuld door Ronald en Peter begon goed. Met 13-21 werd de 1e set gewonnen. Helaas kwamen de tegenstanders beter in hun spel en de 2e en 3e set gingen daarom naar hun toe met de standen 21-14 en 21-10.

Fardau en Linda speelden vandaag voor het eerst echt samen in de damesdubbel. De eerste set was erg wennen en sloegen de OSM dames veel uit en mis, setstand 21-14. In de tweede en derde set wisten zij zich te herpakken en de sets naar zich toe te trekken met 1-21 en 16-21, dus een gewonnen partij voor ons.

Peter speelde in de 1e herenenkel tegen een, naar mate de wedstrijd vorderde, gelijkwaardige tegenstander. Van te voren had Peter ingeschat dat de wedstrijd tegen de Renswoudse heer een hele kluif zou worden. De eerste set was gelijk een bloedstollende set waarin ze elkaar in evenwicht hielden en pas bij 28-26 de set tot een einde kwam. Peter vocht zich in de 2e set goed terug maar ook deze set was erg spannend en dat blijkt ook wel uit de eindstand: 19-21, weer een nipte overwinning maar nu gelukkig voor Peter. De 3e set moest dus de beslissing geven en, het wordt een beetje saai, ook deze set was erg spannend. Helaas voor Peter trok zijn tegenstander aan het langste eind: 21-18.

De herenenkel van Hans was ook een spannende partij. Ook Hans had ingeschat dat zijn tegenstander een maatje te groot zou zijn. De 1e set ging met 21-14 vrij gemakkelijk naar zijn tegenstander. In de 2e set wist Hans, aangemoedigd door zijn medespelers, zijn tegenstander op de knieën te krijgen in 17-21. De 3e set moest de beslissing geven. Hans had veel zelfvertrouwen gekregen n.a.v. de 2e door hem gewonnen set en begon welvarend. Toen hij een aantal punten voorstond gaf zijn tegenstander de hoop op en ging fouten maken. Hans zette zeer goed door en wist de 3e set te winnen met 9-21!!

Tijdens de damesdubbel had de eerste dame van Renswoude al laten zien hard te kunnen slaan. Linda probeerde de dame in haar damesenkel uit haar spel te krijgen door veel te (cross) droppen, maar helaas was dit niet voldoende. Linda verloor de partij met 21-13 en 21-12

Fardau stond sinds acht jaar op het enkelveld voor de 2e damesenkel, en dat was niet te merken: ze wist haar slagen goed achterin te krijgen en met af en toe een smash wist ze haar tegenstander aardig te verrassen. Ze won overtuigend de eerste set met 15-21. Helaas viel in de tweede set de kracht wat weg en toen kreeg haar tegenstandster de kans om te smashen. Fardau vocht, maar kon het niet bolwerken en verloor de 2e set met 21-13. In de 3e set ging haar tegenstandster op dezelfde voet verder en won toch nog vrij gemakkelijk in 21-11. Partij derhalve verloren maar Fardau kon wel met opgeheven hoofd van het veld af!

Ronald en Linda begonnen goed aan de 1e set. Ze namen een lichte voorsprong en gaven die de hele set niet meer uit handen maar bouwden die zelfs wat uit. De set eindigde dan ook in een mooie 15-21 overwinning. In de 2e set kwamen de tegenstanders (een getrouwd stel) beter in het ritme en wonnen dan ook met 21-14. Gelukkig hervonden Ronald en Linda zichzelf in de 3e set en die werd dan ook vrij eenvoudig gewonnen met 13-21.

Hans en Fardau hebben nog maar één keer samen gespeeld en moeten dus nog aan elkaar en elkaars speelstijl wennen. Ze hadden daarom niet zo heel veel in te brengen tegen hun tegenstanders die best ook wel goed waren.. De 1e set ging verloren met 21-12. De 2e set ging gelukkig wat beter maar met 21-18 werd ook deze set verloren.

De eindstand kwam daarmee op 5-3 voor Renswoude. Op 14 februari is de return en gezien de vele drie setters en de soms piepkleine verschillen zien we de return wedstrijd in eigen huis en voor eigen publiek met veel vertrouwen tegemoet.

vr 08-02-13 20:00BC Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 14-03-13 20:30Ricochet 2Maarssen - TSD4 - 4
wo 20-03-13 20:00Ricochet 2Wijk bij Duurstede - De Horden3 - 5
di 02-04-13 20:00SV Irene 1Bilthoven - Kees Boekehal4 - 4
do 11-04-13 20:30SV Irene 1Maarssen - Safari6 - 2
do 18-04-13 20:30BC Helios 3Maarssen - Safari4 - 4
ma 29-04-13 20:00Renswouw 1Maarssen - OVVOhal6 - 2