Jeugdcompetitieteam OSM-J1 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-J1

zo 22-09-13 10:001Culemborg J4Maarssen - Safari6 - 2

De eerste wedstrijd van dit seizoen was een thuiswedstrijd tegen Culemborg J4. OSM had vooraf aan het seizoen nog een aantal zaken te regelen omdat Dylan nu aan het team is toegevoegd en wij dit seizoen spelen met 2 dispensatiespelers. Stan en Dylan spelen in principe om de beurt en deze eerste wedstrijd was de eer aan Dylan. Daarnaast kon Sven nog niet spelen vanwege de naweeën van een polsblessure en hij werd vervangen door Jan, onze oude teamgenoot die dit seizoen is gestopt. Eigenlijk een soort van gelegenheidsformatie dus, die nog wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen.

Dat gebeurde ook, en het vuurwerk begon gelijk met de herendubbel waarin Jan en Dylan gelijk voor een 3-setter zorgden. De 1e set werd ruim gewonnen met 21-15, maar de tegenstanders kregen in de 2e set meer grip op het spel (12-21) en dat werd voortgezet in de 3e set (13-21). Het eerste punt was binnen, maar dan wel voor Culemborg.

De damesdubbel van Selma en Anouk was minder spannend: de dames uit Culemborg bleken niet echt opgewassen tegen het geroutineerde spel van onze dames: met 21-16 en 21-9 ging deze partij naar OSM. Dat Selma en Anouk duidelijk sterker waren dan hun tegenstandster bleek ook uit de enkelspelen. Selma won gemakkelijk haar enkel met 21-6 en 21-4, Anouk deed dat 21-13 en 21-6.

Dat de heren van Culemborg J4 de sterkere spelers waren uit hun team, bleek ook uit de enkelspelen. Jan speelde geweldig en zorgde wederom voor een 3-setter. De 1e set ging met 20-22 naar de tegenstander maar toen kam Jan: met 21-16 en 21-15 won hij de 2e en de 3e set en daarmee ook de partij! Goed gespeeld! Dylan maakte het ook erg spannend, vooral in de 1e set, die hij krap aan met 22-20 won. Toen had hij de smaak te pakken en won de 2e set relatief eenvoudig met 21-11.

Het was te zien dat het team op stoom kwam, al was de scherpte nog niet altijd aanwezig. Maar ja, het was ook de eerste wedstrijd van het seizoen, er kan nog van alles gebeuren en veranderen. Inmiddels stonden alleen de beide mix-partijen nog op het schema en was OSM hard bezig om de eerste seizoenswinst binnen te halen, ze stonden nu 5-1 voor in gewonnen partijen, de wedstrijd was al binnen.

De eerste mix van Selma en Jan leverde een mooie partijen op, met spannende setstanden en momenten. Met enige moeite werd de partij gewonnen met 21-16 en een hele spannende 2e set: 23-21. Toen was het de beurt aan Dylan en Anouk. Dat zij niet veel hebben samengespeeld was zichtbaar, en de partijen werden niet weggegeven. Helaas verloren ze wel in 2 sets: 16-21 en 19-21.

De eindstand kwam hiermee op 6-2 voor OSM J1 die hiermee een mooie en verdiende wedstrijd binnenhaalde, goed te gebruiken als een mentale opkikker.
Jan wordt extra bedankt omdat hij bereid was om Sven te vervangen én omdat hij geweldig heeft gespeeld en in die zin goed heeft bijgedragen aan deze overwinning.

zo 29-09-13 10:302Badso J3Soesterberg - Banninghal2 - 6
zo 06-10-13 10:003Ellaar J4Maarssen - Fazantenhal8 - 0
zo 27-10-13 10:004Doorn J2Doorn - Steinheim0 - 8
zo 03-11-13 10:005Houten J5Maarssen - Safari8 - 0
zo 24-11-13 10:007Ban J6Maarssen - Safari7 - 1
zo 01-12-13 10:008Culemborg J4Culemborg - Interweij1 - 7
zo 08-12-13 10:009Badso J3Maarssen - Safari8 - 0
za 14-12-13 10:0010Ellaar J4Elst - Sporthal Westeraam0 - 8