Seniorencompetitieteam OSM-1 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-1

zo 22-09-13 11:001Iduna BC 7Utrecht - Galgenwaard3 - 5
zo 29-09-13 10:002T Veen 2Maarssen - Safari8 - 0

De tweede wedstrijd hebben we vandaag thuis gespeeld tegen ‘t Veen 2. Vorige week zijn we op de vierde plaats geëindigd met 1 punt onder de nummer 1.

We begonnen vandaag met de herendubbel van Martijn en Geovanni. De mannen waren meer op elkaar ingespeeld, dit was goed te zien in de eerste set. Met minder onnodige fouten dan de vorige wedstrijd wonnen Martijn en Geovanni de eerste set met 21-18. De tweede set ging nog beter. Ze bepaalden samen het spel. De tweede set werd gewonnen in 21-10.

Daarna moesten Charmain en Marsha aan de slag. De dames waar ze tegen moesten waren goed op elkaar ingespeeld. Dit was goed te zien in de eerste set. De dames van ‘t Veen kwamen op een voorsprong en hielden dit lange tijd vast. Zo eindigde de eerste set in 18-21 voor ‘t Veen. Het leek er op dat de Charmain en Marsha de tweede set ook zouden verliezen. Met een achterstand van 10-16 kwamen ze na spannende rally’s terug op een gelijke stand van 18-18. Hierdoor bleken er weer mogelijkheden voor winst 2e set en wonnen ze uiteindelijk de tweede set met 21-19. Met goede tips gingen ze de derde set spelen. Door gebruik te maken van deze tips wonnen ze deze set met 21-11.

Nu was het de beurt aan Deon om te zijn single te spelen. De eerste set werd het spel duidelijk bepaald door Deon, hij won de eerste set makkelijk met 21-7. De tweede set kwam de tegenstander sterk terug en trok de set naar zich toe. Met maar een klein verschil verloor Deon de tweede set in 19-21. De derde set was Deon het weer die het spel bepaalde. De tegenstander had geen kans en Deon sloot de wedstrijd af met 21-8.

Met een 3-0 voorsprong was het nu de beurt aan Charmain om haar single te spelen. Als we deze zouden winnen zou verlies er niet meer inzitten. Maar Charmain had een sterke tegenstander die veel terug had. De tegenstander begon met een voorsprong van 2 punten en hield deze enige tijd vast. Later in de eerste set maakte de tegenstander meer fouten en won Charmain de eerste set met 21-16. De tweede set verliep beter en Charmain nam de leiding en bepaalde het spel. In de tweede helft kwam de tegenstander toch nog sterk terug tot 20-19, spannend. Vervolgens werd het overigens nog 20-20. Charmain zette een tandje bij en de set eindigde hiermee in 22-20 in het voordeel van OSM.

Nog 2 singles en 2 mix partijen te gaan en al een 4-0 voorsprong. De tweede heren single werd gespeeld door Geovanni. De eerste deel van de set speelde hij goed. Ondanks dat de tegenstander goed cross speelde, bepaalde Geovanni het spel. Hij won de eerste set met 21-14. De tweede set was het moeilijker om het spel te bepalen. De eerste helft kwam Geovanni achter te staan met 9-11. In de tweede helft van de tweede set begon Geovanni weer beter te spelen en won hij de tweede set met 21-17.

De laatste single werd gespeeld door Marsha. Door goed afwisselend spel te gebruiken, had de tegenstander weinig kans en werd de wedstrijd in twee sets vrij gemakkelijk gewonnen met 21-10 en 21-7.

De eerste mix werd gespeeld door Deon en Charmain. Door goed spel van Deon en Charmain, wonnen ze de eerste set met 21-14. Daarna ging het spel op en neer in de tweede set, waardoor niemand het spel naar zich toe kon trekken. Na een spannende tweede set trok OSM toch aan het langste eind en won deze met 21-19.

Nu was het tijd voor de laatste wedstrijd van Martijn en Marsha. De eerste set was erg spannend, de uitslag in de set ging op en neer wat resulteerde in een spannende wedstrijd en uiteindelijk stond het 20-20. Op het laatst gingen ze er volledig voor en zo eindigde deze set met 22-20 in het voordeel van OSM. De tweede set gingen Martijn en Marsha beter spelen en hadden ze een kleine voorsprong en hielden dat goed vast. Op het laatst kwamen de tegenstanders toch nog terug te komen maar dit bleek niet voldoende. De tweede set werd na vele spannende rally’s toch winnend afgesloten met 21-18. Een mooie 8-0 overwinning van OSM 1 die gevierd werd met heerlijke hapjes gemaakt door Geovanni. Ze staan daarnaast nu met 13 punten op de eerste plaats met 2 punten voorsprong op de nummer 2.

vr 04-10-13 20:003De Zender 1 Lopik - De Wiekslag1 - 7
zo 27-10-13 10:004Houten 5Maarssen - Safari6 - 2
za 02-11-13 14:305DVS Utrecht 2Utrecht - Hoograven2 - 6
zo 17-11-13 10:006Culemborg 3Maarssen - Safari7 - 1
zo 24-11-13 12:307Hercules 1Utrecht - USV Hercules4 - 4
zo 01-12-13 10:008Iduna BC 7Maarssen - Safari6 - 2
za 07-12-13 12:159T Veen 2Veenendaal - De Vallei1 - 7
zo 15-12-13 10:0010De Zender 1Maarssen - Safari8 - 0