Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
zo 22-09-13 11:001Iduna BC 7Utrecht - Galgenwaard3 - 5
zo 29-09-13 10:002T Veen 2Maarssen - Safari8 - 0
vr 04-10-13 20:003De Zender 1 Lopik - De Wiekslag1 - 7
zo 27-10-13 10:004Houten 5Maarssen - Safari6 - 2
za 02-11-13 14:305DVS Utrecht 2Utrecht - Hoograven2 - 6

Wedstrijdverslag:

Vandaag was het dan zover de wedstrijd tegen DVS 2 stond op het programma, een team met veel bekende gezichten voor OSM. De aanloop naar deze wedstrijd verliep niet geheel voorspoedig Charmain kwam woensdag met de mededeling dat ze haar rug gekneusd heeft, hierdoor kon OSM team 1 opzoek naar een vervanger. Kim van den Handel was de uitverkorenen om bij team 1 in te vallen. Geovanni moest de halve vrijdag avond training aan zich voorbij laten gaan wegens een voedselinfectie? Probeerde DVS of Hercules (de nummer 2) ons een kopje kleiner te krijgen?

Als eerste werd de herendubbel gespeeld door Martijn en Geovanni. De eerste set begonnen de heren met steeds een voorsprong, maar toch eindigde deze set in het voordeel van DVS met 21-18. In de 2e set speelde de OSM-heren hun tegenstanders wat slimmer uit en trokken de setstanden weer gelijk. Nu de allerbeslissende 3e set. In deze set was het bij de interval nog 11-10 en maakten de OSM-heren het weer spannend. Na deze interval ging Martijn helemaal los en zette de tegenstander een paar keer op het verkeerde been met zijn cross backhand. De OSM-heren kwamen op 20-17, maar zagen 3 matchpoints weggewerkt worden door DVS, maar gelukkig ging de 3e set alsnog naar OSM met 22-20. Dit betekende 1-0 voor OSM.
Na afloop van deze dubbel bleek Geovanni nog niet helemaal hersteld te zijn van vrijdagavond, hierdoor leek het ons beter om Martijn de 2e herensingel over te laten nemen. Om eventuele misverstanden te voorkomen werd nog even gauw het wedstrijdreglement door gelezen en in art. 9 van gerechtigde spelers staat dat bij een blessure of ziekte de speler vervangen mag worden door een speelgerechtigde speler van het team.

De damesdubbel werd gespeeld door Kim en Marsha, zij lieten in de 1e set duidelijk zien wie er de betere waren en wonnen deze set met 21-11. Wat gebeurde er in de 2e set? De dames stonden ineens met 7-2 achter, de dames konden nog terug komen tot 16-12, maar ze konden niet voorkomen dat de 2e set naar DVS ging. Ook hier een beslissende 3e set, na wat gouden tips stelde de dames orde op zaken en wonnen vrij overtuigend met 21-12. Dit was de 2-0 voor OSM.

Onze “Chen Long” van OSM mocht het opnemen tegen Oswin Carboex van DVS. Tot de 11 kon Oswin aardig meekomen, maar na de interval vond Deon het wel welletjes en maakte na 19-14 gauw een einde aan de 1e set door deze te winnen met 21-15. De 2e set ging een stuk makkelijker voor Deon en onze Chen Long probeerde zelfs zijn tegenstander zo nu en dan het bos in te sturen. Na een stand van 20-13 voor Deon vond de tegenstander het wel mooi geweest. Deon serveert hoog zijn tegenstander draait in en.. en.. en.. in het net! Dit was de 3-0 voor OSM. Na afloop was Deon niet zo tevreden over zijn vertoonde spel, maar hij had toch met duidelijke cijfers gewonnen een echte topsport mentaliteit. Hou die 100% score vast Deon!

De 1e Damesenkel werd gespeeld door Marsha tegen Lisa Donker. Marsha moest tegen een sterke dame spelen die in de 1e klasse nog geen partij verloren heeft. Deze kleine linkshandige dame kon behoorlijk hard slaan en zat overal goed bij. In het begin van de set moest Marsha duidelijk wennen aan de linkshandige dame. Er gingen in het begin namelijk veel shuttles naar de forehand van Lisa. Marsha speelde een goede eerste set, maar kon niet voorkomen dan Lisa de eerste set met 21-16 naar zich toe trok. Tijdens de interval werd er een nieuw strijdplan bedacht om Lisa het nog moeilijker te maken. Marsha moest Lisa dwingen om naar haar backhand te draaien en proberen af te maken wanneer ze hier de kans voor had. Helaas had de coach van DVS “MR. Miyagi” dit al gauw door en liep Lisa steeds vaker onder haar backhand door en kwam het eerste punt voor DVS op het scorebord 3-1.

De 2e Herensingle werd overgenomen door Martijn Koenis, Martijn die normaal vooral van dubbelen en mixen houdt, moest vandaag noodgedwongen de 2e herensingle overnemen en deed dat erg goed. Martijn liet zien vandaag goed in vorm te zijn en speelde een sterke eerste set met aanvallend spel. Zijn harde smash gaf zijn tegenstander vaak het nakijken, Martijn kreeg in de 1e set nog een paar kansen om de set naar zich toe te trekken, maar verloor helaas met 23-21. De 2e set probeerde we de really wat langer aan te gaan want het smashen van Martijn koste veel kracht. Helaas was het DVS die aan het langste eind trok en de 2e set binnen haalde met 21-16. Martijn, bedankt voor het overnemen van de single en je hebt je prima verweerd!

De 2e Damessingle werd gespeeld door Kim tegen een linkshandige tegenstander. De opdracht was simpel zoek de backhand van de dame, in het begin van de 1e set waren er een paar shuttles dicht op de lijn die uitgegeven werden. Ondanks dat won kim de 1e set met 21-12. De 2e set moest Kim vooral zo doorgaan, kim kwam op een voorsprong van 11-1! Tijdens de interval werd er een weddenschapje afgesloten. “Als je deze set wint met 21-1 dan krijg je een patatje” waarop Kim antwoord “is 21-5 ook goed??:D” Kim had dus wel trek in een patatje. Jammer voor Kim ging na de interval het eerste punt naar DVS 11-2, dankzij een geplaatste cross smash. De 2e set werd overigens uiteindelijk gewonnen door kim met 21-8. Dus geen patatje voor Kim, maar een pistoletje met kaas.

De 1e mix werd gespeeld door Martijn en Marsha tot de 11 ging deze mix gelijk op. Maar door wat tips tijdens de interval, waarbij Martijn het advies kreeg om meer op de dame te spelen won OSM de 1e set met 21-17. In de 2e set werd het verschil tussen OSM en DVS in de mix duidelijk zichtbaar en liet het OSM-koppel de heer van DVS steeds minder mee doen aan het spelletje. Ze wonnen de set met 21-13.

De 2e mix werd gespeeld door Deon en Kim, dit duo begon sterk aan de 1e set en wonnen de 1e set met 21-15. In de 2e set maakte zij het wel erg spannend door deze in de verlenging te winnen met 22-24. Dit betekende een 6-2 overwinning op de nummer 3 uit onze competitie en staat OSM 1 weer een weekje op plaats 1!

zo 17-11-13 10:006Culemborg 3Maarssen - Safari7 - 1
zo 24-11-13 12:307Hercules 1Utrecht - USV Hercules4 - 4
zo 01-12-13 10:008Iduna BC 7Maarssen - Safari6 - 2
za 07-12-13 12:159T Veen 2Veenendaal - De Vallei1 - 7
zo 15-12-13 10:0010De Zender 1Maarssen - Safari8 - 0
zo 22-12-13 10:0011Hercules 1Maarssen - Safari8 - 0
zo 12-01-14 10:0012DVS Utrecht 2Maarssen - Safari6 - 2
zo 19-01-14 11:0013Culemborg 3Culemborg - Interweij2 - 6