zo 22-09-13 11:001Iduna BC 7Utrecht - Galgenwaard3 - 5
zo 29-09-13 10:002T Veen 2Maarssen - Safari8 - 0
vr 04-10-13 20:003De Zender 1 Lopik - De Wiekslag1 - 7
zo 27-10-13 10:004Houten 5Maarssen - Safari6 - 2
za 02-11-13 14:305DVS Utrecht 2Utrecht - Hoograven2 - 6
zo 17-11-13 10:006Culemborg 3Maarssen - Safari7 - 1
zo 24-11-13 12:307Hercules 1Utrecht - USV Hercules4 - 4
zo 01-12-13 10:008Iduna BC 7Maarssen - Safari6 - 2
za 07-12-13 12:159T Veen 2Veenendaal - De Vallei1 - 7
zo 15-12-13 10:0010De Zender 1Maarssen - Safari8 - 0

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Zender op het programma. Uit had OSM met 7-1 gewonnen en vooral Charmain was hier uit op revanche.
De mannen van OSM begonnen de herendubbel met goed en verzorgd spel en zagen al snel hun voorsprong groeien naar 11-7. Na de korte interval slopen er wat meer foutjes in het spel van het OSM-koppel en kwam het koppel van de zender terug tot 20-20. Zouden de mannen van OSM dan toch nog niet helemaal wakker zijn in deze eerste set van de herendubbel? Gelukkig was Martijn wel wakker en met wat goede harde smashes van Martijn won het OSM-duo de gevreesde eerste set. De tweede set was het OSM-duo met hun gedachten al bij de feestdagen, door veel fouten keken zij al gauw tegen een dikke achterstand aan. Tijdens de interval spraken de mannen af om wat minder fouten te maken en wat verzorgder te gaan spelen wat resulteerde in de eerste winstpartij voor OSM van vandaag. De setstanden waren 23-21 en 24-22.
De dames van OSM speelden tegelijkertijd met de herendubbel en dit was te merken in de eerste set ook, want de setstanden in de eerste set waren ook vaak gelijk aan de herendubbel! Zouden de dames soms het spel bij de heren afkijken? De dames wonnen de eerste set net zoals de heren naar verlenging met 24-22. Aan de tweede set begonnen de dames wat minder en kwamen de achterstand die was opgebouwd niet meer te boven. Er werd verloren met 21-14. Dames zo hadden de heren het toch niet voorgedaan?? Deon was overigens ook niet blij met dit verlies in de tweede set, hij ging speciaal de damesdubbel tellen, omdat de heren te vaak een 3-setter spelen. Inmiddels was de herendubbel afgelopen en werden de dames wat “GOUDEN TIPS” gegeven. De dames moesten het spel wat simpeler houden en minder fouten maken. Dit ging vrij goed en de dames kwamen niet meer in de problemen, wel gaven de dames op het eind nog wat punten weg en werd het uiteindelijk 21-18.
De herenenkel 1 wordt zoals gewoonlijk gespeeld door DEON. De eerste set ging voor Deon erg makkelijk hij liet zijn tegenstander goed lopen en met veel mooie slagen werd er gewonnen met 21-6. De 2e set was echter een heel ander verhaal, zijn tegenstander begon beter te spelen en Deon begon meer fouten te maken. Na een achterstand van 20-18 kwam Deon nog knap terug tot 20-20, maar kon helaas hierna niet voorkomen dat er een 3e set gespeeld moest worden. In de derde set ging het gelijk op en ging Deon met een klein verschil de kantwissel in (11-10). Hierna hield Deon de shuttle beter in het veld en won deze set met 21-14.
Na deze herensingel kon Charmain de eerste damesenkel gaan spelen, in de uitwedstrijd had Charmain nog van deze dame verloren en was dus uit op een revanche. Charmain begon de wedstrijd erg goed en stond bij de interval met 11-6 voor, na wat tips speelde Charmain nog beter en won de 1e set vrij eenvoudig met 21-10. Aan het begin van de tweede set kreeg Charmain het advies om niet te voorspelbaar te gaan spelen, maar haar slagen goed af te wisselen. Charmain begon ook de tweede set goed en ging weer met een voorsprong de interval in. Na de interval kwam haar tegenstandster wat meer in de wedstrijd en moest Charmain wat meer werken voor haar punten. Uiteindelijk werd de 2e set gewonnen met 21-16.
De tweede herenenkel werd gespeeld door Geovanni, hij begon de eerste set erg goed en stond al gauw met 5-0 voor. Echter na deze 5-0 voorsprong was het alweer gauw gedaan met het goede spel en kwam de tegenstander terug tot 11-8. Hierna speelden Geovanni rustig de 1e set uit en won deze set met 21-15. De tweede set had de tegenstander van Geovanni niet veel meer in te brengen tegen het spel van Geovanni. Aan het einde van de tweede set zat Geovanni nog te loeren op zijn “gade” truc die hij tijdens het inslaan voorafgaand aan de herendubbel nog had geoefend. Helaas voor Geovanni kreeg hij van zijn tegenstander niet de shuttle op de juiste plek aangespeeld en ging zijn “gade” truc niet door. Geovanni won de tweede set met 21-8.
Na de herenenkel twee mocht Marsha het opnemen tegen de 2e dame van De Zender. Marsha kwam in haar damesenkel niet in de problemen en won deze dan ook vrij eenvoudig. Dit was ook het advies aan Marsha om het spel simpel te houden. De eerste set won Marsha die haar tegenstandster goed achterin hield met 21-13. In de tweede set haalde Marsha een “toverbal” tevoorschijn. Ze werd door de tegenstandster diep in de voorhandhoek gedrukt, maar Marsha was niet van plan om deze shuttle te laten lopen. Hierdoor sloeg ze op miraculeuze wijze de shuttle nog cross terug, echter haar tegenstanderster dacht al dat zij het punt had gescoord en liet de shuttle dus lopen. In de tweede set kwam Marsha verder niet in de problemen en won met 21-11.
Hierdoor gingen we met een 6-0 voorsprong de laatste twee mixen in, dit beloofde veel goeds aangezien beide mixkoppels dit seizoen pas twee wedstrijden verloren hebben.
De eerste mix werd gespeeld door Deon en Charmain. De eerste set ging vrij gelijk op en werd net zoals in de uitwedstrijd met 22-20 gewonnen door OSM. In de tweede set had het OSM-koppel even geen antwoord op het spel van De Zender en werd hierdoor ook verloren met 21-12. Na wat tips door Uun ging het OSM-koppel weer vol goede moed de 3e set in. In deze 3e set liet het OSM-koppel de heer van de Zender goed lopen en dankzij de tips van Uun werd de 3e set met 21-16 gewonnen.
De tweede mix werd gespeeld door Martijn en Marsha. In het begin zochten zij met de smash van Martijn vaak de dame van De Zender op, maar deze dame had daar vaak een verrassend antwoord op zij sloeg deze namelijk vaak zonder problemen terug. Hierdoor was het ook in deze mix weer tijd voor wat “Gouden Tips”. 1. Niet meer smashen op de dame, maar deze naar de heer verplaatsen. 2. Meer halve shuttles aangeven en 3. De service simpel houden en IN! Na deze tips won OSM de eerste set met 21-15. In de tweede set was het strijdplan hetzelfde, maar speelde de heer van De Zender het OSM-koppel wat meer in de kaart door veel halve shuttles te slaan. De tweede set werd dan ook gewonnen met 21-14.

Het enige pluspuntje voor De Zender na deze 8-0 nederlaag, waren de hapjes van onze keukenheld Deon. De hapjes die Deon had meegenomen waren erg lekker en hierdoor heeft team 1 van OSM besloten dat Deon dit wel vaker mag doen!!
Volgende week staat de topper op het programma tussen OSM en Hercules, hierin treffen de nummers 1 en 2 elkaar opnieuw en hopen we deze keer als winnaar van de baan te komen. Mocht u dus zondag zo voor de feestdagen niets te doen hebben, komt u dan vooral OSM team 1 aanmoedigen!

zo 22-12-13 10:0011Hercules 1Maarssen - Safari8 - 0
zo 12-01-14 10:0012DVS Utrecht 2Maarssen - Safari6 - 2
zo 19-01-14 11:0013Culemborg 3Culemborg - Interweij2 - 6
zo 26-01-14 11:0014Houten 5Houten - De Molenwiek2 - 6