zo 22-09-13 11:001Iduna BC 7Utrecht - Galgenwaard3 - 5
zo 29-09-13 10:002T Veen 2Maarssen - Safari8 - 0
vr 04-10-13 20:003De Zender 1 Lopik - De Wiekslag1 - 7
zo 27-10-13 10:004Houten 5Maarssen - Safari6 - 2
za 02-11-13 14:305DVS Utrecht 2Utrecht - Hoograven2 - 6
zo 17-11-13 10:006Culemborg 3Maarssen - Safari7 - 1
zo 24-11-13 12:307Hercules 1Utrecht - USV Hercules4 - 4
zo 01-12-13 10:008Iduna BC 7Maarssen - Safari6 - 2
za 07-12-13 12:159T Veen 2Veenendaal - De Vallei1 - 7
zo 15-12-13 10:0010De Zender 1Maarssen - Safari8 - 0
zo 22-12-13 10:0011Hercules 1Maarssen - Safari8 - 0

Deze week speelde OSM-1 tegen Hercules-1. Hercules stond op de tweede plek met 11 punten achterstand op OSM. Vorige keer was het 4-4 geworden dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden die het kampioenschap van OSM-1 kon maken of breken.

Als eersten mochten Martijn en Geovanni hun herendubbel spelen. In de eerste set verliep het goed. Er waren hier en daar wel wat fouten maar de tegenstander maakte die ook en de heren wisten de eerste set met 21-15 te winnen. In de tweede set maakten de heren te veel fouten en kwamen daardoor op een achterstand die ze helaas niet meer in konden halen. De tweede set ging met 16-21 verloren. In de derde set zetten de heren er nog een tandje bij, maakten ze minder fouten en wonnen ruim met 21-13.
Nu zijn Charmain en Marsha aan de beurt om te dubbelen. In het begin van de eerste set moesten de dames duidelijk nog warm worden. Ze kwamen op een 4-8 achterstand. De dames vonden het genoeg en zo wonnen ze de eerste set met 21-15. De tweede set begon veel beter en ze maakte minder fouten. De dames van Hercules hadden geen schijn van kans en zo eindigde de tweede set in 21-9.

Na de dubbels was het aan Deon om als eerste te beginnen met de eerste herenenkel. Vorige keer had hij deze verloren omdat hij uit zijn spel was gehaald door discussies over in-/uitballen dus hij was deze keer zeer gemotiveerd om revanche te nemen. De eerste set begon wat matig. Na de tips van Uun tijdens de pauze om onder andere gevarieerder te spelen, kon Deon de set toch naar zijn hand zetten met 21-17. In de tweede set bleef het lang spannend en bleven de heren dicht bij elkaar. Uiteindelijk kreeg Deon toch zijn revanche door de tweede set met 21-19 te winnen.
Met een 3-0 voorsprong was het nu de beurt aan Charmain om te singlen. De vorige keer toen ze tegen deze dame moest spelen won ze nipt. Door nu tactischer te spelen won ze de eerste set met 21-17. De tweede set speelde de tegenstander sterk en ging het in het begin gelijk op. Daarna maakte de tegenstander meer fouten en won Charmain de tweede set met 21-16.
Nu was het de beurt aan Geovanni om zijn “in-2-sets-winnen-reeks” te verlengen van 3 naar 4. De eerste set kwam Geovanni al snel op een kleine voorsprong. De service van beide heren was niet erg diep waardoor de smashes heen en weer vlogen. Geovanni wist zijn voorsprongetje te behouden en won de eerste set met 21-18. In de tweede set kwam Geovanni op een wat ruimere voorsprong maar besloot het toch maar een beetje spannender te maken voor het publiek. Gelukkig stopte hij er net op tijd mee won met 23-21.
Als laatste was het de beurt aan Marsha om te singlen. Met een 5-0 voorsprong wilde ze deze natuurlijk ook graag winnen. In het begin maakte Marsha te veel fouten waardoor het gelijk opging. Toch wist ze de eerste set naar zich toe te trekken en won met 21-15. Door goede tips wist Marsha minder fouten te maken en won de tweede set 21-10.

Nu hoefden ze alleen nog maar twee mixen te spelen en stonden op 6-0 voor. Verliezen zat er dus al niet meer in. De eerste mix werd gespeeld door Deon en Charmain. Deon voelde zich niet lekker en had al een zware single gespeeld. De eerste set konden ze niet goed in hun spel komen en verloren met 15-21. Toch wilde ze er graag een 7-0 voorsprong van maken en speelde de tweede set zo goed dat ze deze wonnen met 21-12. De derde set kwamen ze voor op een 13-7 voorsprong. Dit was voor de tegenstanders lastig goed te maken en OSM won de derde set met 21-14. Ja hoor! 7-0.
Het was nu de beurt aan het M-team (Marsha en Martijn) om de tweede gemengd dubbel te spelen. De eerste set kwamen ze niet in hun spel en maakten te veel fouten. Ook speelden de tegenstanders erg goed en speelden veel op Marsha en konden ze goed tegen de druk die het M-team probeerde te leggen op de heer. De set ging met 12-21 naar Hercules. Gelukkig kwamen ze in de tweede set beter in hun spel, mede dankzij de tips van Uun. Na een ruime voorsprong te hebben opgebouwd, ging Martijn weer fouten maken waardoor het toch nog spannend werd. Marsha sleepte gelukkig de tweede set binnen met 23-21. In de derde set verliep het nog wat beter en dit keer maakte niemand het spannend. Marsha en Martijn wonnen met 21-16.

Al met al een spannende dag voor OSM-1 met geweldige wedstrijden en een prachtige eindstand van 8-0 en dat tegen de nummer twee. OSM-1 komt hiermee op 19 punten voorsprong en kunnen ze volgende week het kampioenschap veilig stellen als ze minstens 6 punten maken. Goed gedaan allemaal ik ben super trots op jullie!

zo 12-01-14 10:0012DVS Utrecht 2Maarssen - Safari6 - 2
zo 19-01-14 11:0013Culemborg 3Culemborg - Interweij2 - 6
zo 26-01-14 11:0014Houten 5Houten - De Molenwiek2 - 6