Najaarscompetitieteam OSM-NJC4 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-NJC4

za 28-09-13 13:301Flevoland 1Lelystad - De Rietlanden2 - 6

Op zaterdag 28 september begon NJC-4 aan de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie. Ons team bestaat uit Ella Lawalata, Mieke Groen, Marijke Mos, Peter Blaasse, Michael van der Valk (team captain) en Dawa Sherpa. Dit is de tweede poging bij de recreantencompetitie in deze opstelling. Aangespoord door een welverdiende tweede plaats in de voorjaarscompetitie gingen we vol goede moed op weg naar het verre Lelystad om tegen het team Flevoland 1 te spelen. Eenmaal in de hal bleek dat beide heren van de tegenstander geblesseerd waren en er voor beide een invaller was gevonden. De eerste heer was nu een trainer van Flevoland geworden en de tweede heer een jeugdspeler van de onder 17 afdeling, welke met zijn 14 (bijna 15!) jaar dapper meedeed.

De herendubbel van Dawa en Michael verliep echter niet zoals het 'normaal' wel doet. Zenuwen (en irritaties na enkele dubieuze in/uit beslissingen) speelden het OSM-duo parten. Daar kwam bij dat de tegenstander een onorthodoxe speelwijze gebruikte (eigenlijk een soort gemengd dubbel speelwijze). Daar hadden wij geen antwoord op en uiteindelijk ging de allereerste wedstrijd, onnodig, verloren met 22-20 en 21-18. Toen was het de beurt aan Mieke en Marijke om de dames dubbel te spelen. Beide dames gingen flitsend en voortvarend van start en walsten grandioos over de (toch zeker twee koppen grotere) dames van Flevoland heen want de set werd met 21-8 gewonnen. Leken het toch weer de dames te zijn die de eer zouden redden. Tijdens de rust hadden de tegenstandsters blijkbaar wat aanwijzingen gekregen van de trainer (jawel, de invaller!) en hadden een stap of twee naar voren gezet. Met hun lengte onderschepten ze elke slag naar achteren en konden ze eenvoudig alles naar de grond smashen. Hoewel ze zich dapper weerden waren Mieke en Marijke hier niet tegen bestand en ging de tweede set, en vervolgens ook de derde set verloren met respectievelijk 14-21 en 10-21. Jammer, maar toch erg goed gedaan, vooral de eerste set. Toen was het aan Peter om de eerste herenenkel te spelen. Tijdens de herendubbel was al gebleken dat deze invaller vrij sterk was en dat bleek wel tijdens de wedstrijd. De tegenstander spreidde zijn slagen, wisselde drops en clears af en probeerde het op meerdere manieren moeilijk te maken. Peter bleef echter rustig, hield het overzicht en speelde zeer tactisch. De eerste set was erg spannend maar werd gewonnen met 21-18. In de tweede set had Peter het spel van de tegenstander door en werd er niet eenvoudig maar toch wel makkelijker gewonnen met 21-12. De tussenstand was 2-1, de eer was gered en we konden weer opgelucht ademhalen. Toen was het aan Ella om de eerste damesenkel te spelen. Ella speelde niet zoals ze zou willen spelen maar bleef toch doorzetten en niet zonder resultaat. De eerste set werd gewonnen met 21-12. Ook in de tweede set zat Ella nog niet lekker in haar spel maar ook deze werd met 21-12 gewonnen. Deze knappe zege bracht de stand tot 2-2.

Toen was het de beurt aan Michael om de tweede enkel te spelen. Tegen de 14 (bijna 15!) jarige invaller. Met gemixte gevoelens werd aan de wedstrijd begonnen: je kunt toch niet alles op hem gaan smashen? Door rustig spel van OSM kant had de jeugdige tegenstander nog veel terug en waren er nog enkele leuke rallies. De dappere tegenstander bleef zijn best doen maar kwam helaas niet verder dan twee keer 21-5. Daarna mocht Mieke aan haar enkel beginnen. Mieke en Marijke hebben tijdens trainingen een aantal keer de enkel geoefend en dat zag je nu terug. De tegenstandster had nauwelijks iets in te brengen en na een sterke eerste set, 21-6, kwam een nog sterkere tweede set die werd gewonnen met 21-4. Een goed eerste resultaat dat zeker naar meer smaakt. Nadat we dus alle enkels hadden gewonnen was de tussenstand 4-2.

De eerste gemengd dubbel werd gespeeld door Peter en Ella. Goed tactisch spel, sterke slagen en goed loopwerk van beide spelers leverden de winst op in de eerste set: 21-9. In de tweede set gingen ze op dezelfde manier verder en werd het weer 21-9. De tweede gemengd dubbel werd gelijktijdig gespeeld en kan dus niet van commentaar worden voorzien. Maar met een stand van 21-4 en 21-7 kan er weinig fout zijn gegaan bij Dawa en Mieke. Eindstand die dag: 6-2.

Na wat te hebben gedronken in de kantine namen we afscheid van onze tegenstanders en gingen we weer op huis aan. Onze volgende wedstrijd is donderdag 3 oktober in de Safari hal. Dan spelen we tegen het team van Castellum.

do 03-10-13 20:302Castellum 3Maarssen - Safari7 - 1
wo 23-10-13 20:003T Gein 3Nieuwegein - Merwestein1 - 7
za 16-11-13 14:305DVS 1Utrecht - Hoograven1 - 7
do 21-11-13 20:306Flevoland 1Maarssen - Safari6 - 2
za 30-11-13 19:007Castellum 3Vleuten - Sportcentrum Oudenrijn2 - 6
do 12-12-13 20:308T Gein 3Maarssen - Safari6 - 2
do 16-01-14 20:3010DVS 1Maarssen - Safari6 - 2