Het wedstrijdschema van OSM-NJC4

za 28-09-13 13:301Flevoland 1Lelystad - De Rietlanden2 - 6
do 03-10-13 20:302Castellum 3Maarssen - Safari7 - 1

Na het eerste succes tegen Flevoland zaterdag 29 september werd deze donderdagavond gepoogd dat succes herhalen. Onze eerste thuiswedstrijd dit seizoen was tegen Castellum. We moesten voor deze keer onze eerste dame Ella missen, wat betekende dat Mieke en Marijke een drukke avond zouden hebben. Het team van Castellum was op tijd en we konden snel beginnen met de herendubbel en tegelijkertijd de damesdubbel.

Dawa en Michael hadden wat goed te maken na het teleurstellende resultaat van de eerste wedstrijd en dus werd er fanatiek begonnen aan de dubbel en niet zonder resultaat. Waar het de eerste keer zeer slecht ging, liep het nu op rolletjes. Er kon goed druk gezet worden en daar konden de heren van Castellum de eerste set (21-7) maar ook de tweede set (21-8) niet onderuit komen. 1-0 voor het team van OSM. Tegelijkertijd waren de dames ook aan de dubbel begonnen. Ook zij hadden wat goed te maken na vorige wedstrijd en dat is goed gelukt. Net als vorige keer werd de eerste set gewonnen (21-5). In de tweede set wisten ze dit deze keer wel vast te houden en ook deze werd gewonnen (21-5). Tussenstand: 2-0 voor OSM.

Omdat de dames net vermoeid de baan afkwamen werd er besloten eerst de beide herenenkels te spelen. De wedstrijd van Peter ging goed. In de eerste set had de eerste heer van Castellum weinig in te brengen (21-4). In de tweede set was er wat meer tegenstand, maar te weinig en te laat (21-12). De tweede glansrijke overwinning van Peter op rij. En hij hád al zo'n goede avond. Michael won zijn enkel ook eenvoudig want met 21-6 en 21-4. Tussenstand: 4-0 voor OSM.

Daarna kwamen beide damesenkels. Mieke nam de eerste enkel voor haar rekening. In het begin ging het redelijk gelijk op, maar halverwege de set liep Mieke uit en gaf ze die voorsprong niet meer weg. Het werd uiteindelijk 21-15. Na wat kleine tips tijdens de rust begon ze goed aan de tweede set. Ze had door dat als ze achterin bleef spelen de tegenstandster daar geen antwoord op had. Dit ging aan het begin goed en resulteerde ook in een flinke voorsprong. De winst leek in zicht. Maar aan het eind slopen er wat foutjes in het spel van Mieke en kwam de tegenstandster nog een flink eind terug door maar liefst zes punten op rij te maken. Uiteindelijk kon Mieke de wedstrijd toch in haar voordeel beslissen: 21-16.

Tegelijkertijd was Marijke met de tweede single bezig. Al snel bleek dat het er in deze wedstrijd om zou gaan wie het beste tactisch bleef spelen. Dat wisselde heel erg, de ene keer had Marijke de overhand, de andere keer de tegenstandster. De eerste set ging helaas verloren (11-21). In de tweede set ging het al een stuk beter maar trok de Castellumse toch aan het langste eind: 15-21. De tussenstand was nu 5-1 voor OSM.

Als afsluiter werden beide mixen gespeeld. De eerste set van de mix van Mieke en Dawa verliep niet helemaal soepel. Wat foutjes hier en daar maakten de eerste set vrij spannend, 21-19. De tweede set verliep een stuk soepeler en werd ook gewonnen, 21-12. De set van Marijke en Peter verliep zonder grote problemen. Met 21-10 en 21-14 werd ook deze ruim gewonnen.

Na de wedstrijd werd er nog gezellig wat gedronken in de kantine van de sporthal. Met deze 7-1 overwinning staan we nu eerste in de poule. En we zullen 23 oktober uit bij 't Gein proberen die eerste positie te verstevigen.

wo 23-10-13 20:003T Gein 3Nieuwegein - Merwestein1 - 7
za 16-11-13 14:305DVS 1Utrecht - Hoograven1 - 7
do 21-11-13 20:306Flevoland 1Maarssen - Safari6 - 2
za 30-11-13 19:007Castellum 3Vleuten - Sportcentrum Oudenrijn2 - 6
do 12-12-13 20:308T Gein 3Maarssen - Safari6 - 2
do 16-01-14 20:3010DVS 1Maarssen - Safari6 - 2