Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
za 28-09-13 13:301Flevoland 1Lelystad - De Rietlanden2 - 6
do 03-10-13 20:302Castellum 3Maarssen - Safari7 - 1
wo 23-10-13 20:003T Gein 3Nieuwegein - Merwestein1 - 7

Wedstrijdverslag:

Afgelopen woensdagavond was het weer zover: de derde NCJ wedstrijd van het 4e najaarscompetitie team van OSM. Deze keer was het tegen het derde team van 't Gein, in Nieuwegein. Voor deze wedstrijd waren we weer compleet en iedereen had er zin in. Eenmaal daar aangekomen en na een korte 'inspectie' van de tegenstanders konden we al concluderen dat het voor de heren niet interessant zou worden, maar dat de dames het wel eens zwaar zouden kunnen krijgen. Daarom, en in ons perpetuele zoektocht naar een 'beste' opstelling werd besloten de opstelling te wijzigen.

Dawa zou de tweede herenenkel op zich nemen, zodat Michael de mix kon spelen. Om de dubbel te versterken werd Mieke geruild met Ella. Hierdoor dubbelden Ella en Marijke, Mixte Michael met Mieke en Peter met Marijke. Op deze manier hoopten we de maximale punten te kunnen pakken.

Eerst beide dubbels. De herendubbel verliep redelijk soepel. De tegenstanders waren eigenlijk enkele maatjes te klein. Dat zou voor het duo Dawa en Michael problemen kunnen geven, want het lijkt er namelijk op dat hoe beter de tegenstander is, hoe beter er gespeeld word. Als de tegenstander zwakker is sluipen er heel veel foutjes en dommigheden het spel in, te veel. Deze keer was geen uitzondering maar beide heren konden zich er toch redelijk overheen zetten en wonnen vrij eenvoudig: 21-10 en 21-12. Hoogtepunt van de avond voor Michael was een leuke slag (lees: schep-achtige-beweging) van rechtsachter cross naar voren. Beter werd het die avond niet voor Michael.

De damesdubbel was de eerste instantie dat Ella en Marijke samen een dubbel speelden en dan meteen tegen twee sterke dames. De tegenstanders speelden naast elkaar, konden hard slaan, goed spreiden en druk zetten. Zo veel druk zelfs dat Ella en Marijke continu de verdediging in werden gedrukt. Toch konden beide dames van OSM de wedstrijd naar zich toe trekken en wonnen de eerste set knap met 21-8. Tussen de sets in hadden de dames van 't Gein kennelijk wat tips gehad want de tweede set was een stuk lastiger dan de eerste. Ella en Marijke wonnen wel met 21-14. Tussenstand: 2-0 voor OSM. Maar de schrik zat er voor de dames enkels wel in!

De eerste heren enkel werd gespeeld door Peter. Deze had eigenlijk geen partij aan zijn tegenstander en kon zijn beide sets met 21-7 en 21-8 rustig uitspelen. Spannender was de eerste damesenkel van Ella. Dat beide dames aan elkaar gewaagd waren werd vrij snel duidelijk en een spannende wedstrijd was het gevolg. Het ging tot 15-15 redelijk gelijk op maar daarna liep Ella knap weg en werd het in de spannende eerste set 21-15. Dat de tegenstander tactisch speelde was duidelijk en de tweede set begon dan ook weer spannend. De tegenstandster was de focus echter kwijt na een aantal punten en begon heel slordig te spelen. Veel netballen (of shuttles zo u wilt), veel uit of onhandig terug geslagen waardoor Ella uit kon lopen. Aan het eind van de wedstrijd kwam de tegenstandster echter terug, maakte Ella wat foutjes maar werd het (heel spannend) toch 21-17 voor Ella. Een hele knappe prestatie en een spannende wedstrijd. 4-0 voor OSM.

Daarna was het aan Dawa om de tweede heren enkel te spelen. De tegenstander bleek een enorme spring in het veld te zijn en rende zich helemaal kapot en had, in de eerste instanties, veel terug. Maar ook Dawa kan hard lopen en heeft minstens zo veel terug. Dawa bleek in beide sets het sterkst en won netjes met 21-10 en 21-14.

Mieke zag heel erg op tegen de tweede dames enkel omdat de tweede dame van 't Gein vrij lang was en 'die had bij de dubbel al zo veel terug'. Maar met het hele team achter haar begon Mieke toch aan de eerste set en wist die, erg knap, te winnen met 21-13. Door de druk er op te houden en goed te spreiden had de Nieuwegeinse niet veel in te brengen. In de tweede set veranderde het beeld. Mieke zakte iets in, de Nieuwegeinse zette wat aan, bleek inderdaad overal snel bij te zitten en spreidde goed en hield Mieke achterin om vervolgens alles bij het net af te rammen. Resultaat: 21-11 voor de tegenstander. Het werd dus een driesetter. Met een overdosis aan tactiektips op zak begon Mieke aan de derde set. En hoewel ze nog goed de juiste plekken wist te vinden om het de tegenstandster zo moeilijk mogelijk te maken was het niet genoeg om de set te winnen: 21-11. Toch een knappe prestatie! De tussenstand was 5-1 voor OSM. De winst was al op zak.

De eerste mix werd gewonnen. Marijke en Peter speelden goed en wisten te winnen van de 2e dame en 1e heet van 't Gein. Dat ze goed het niveau konden houden in beide sets blijkt wel uit twee identieke scores: 21-14 en 21-14. Mieke en Michael maakten er een beetje een potje van. Mieke was redelijk vermoeid van de enkel daar vlak voor en Michael kon niet in de wedstrijd komen. De eerste set liep nog goed af met 21-16, maar dat had nooit meer dan 21-5 mogen zijn. Te veel weggevertjes, fouten en dommigheden. In de tweede set was het aan de OSM kant niet veel beter. Daar komt bij dat de tegenstanders besloten hadden bijna alles op Mieke te spelen. Bij 20-20 hadden de OSM-ers geen zin in een derde set en besloten even aan te zetten. Zodoende werd de tweede set toch nog gewonnen met 22-20, tot ergernis van de tegenstanders die hun kansen rookten bij een derde set. Peter beschreef de mix van Mieke en Michael treffend door het 'niet gefocust' te noemen.

Met een eindoverwinning van 7-1 op zak werd er nog gezellig nagepraat in de kantine. Door deze overwinning staat OSM NJC 4 nu stevig op de eerste plaats in poule 11. 't Gein stond tweede en door deze overwinning word de voorsprong vergroot. 16 november staat DVS (uit) op het programma. Een belangrijke datum voor OSM NJC 4, want na die wedstrijd staat er een fenomenaal team uitje op het programma!

za 16-11-13 14:305DVS 1Utrecht - Hoograven1 - 7
do 21-11-13 20:306Flevoland 1Maarssen - Safari6 - 2
za 30-11-13 19:007Castellum 3Vleuten - Sportcentrum Oudenrijn2 - 6
do 12-12-13 20:308T Gein 3Maarssen - Safari6 - 2
do 16-01-14 20:3010DVS 1Maarssen - Safari6 - 2