Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 28-01-16 20:301BARNEVELD M1Maarssen - Safari8 - 0
ma 01-02-16 20:302JUST US M1Driebergen - Hoenderdaal1 - 7
vr 19-02-16 19:303NETWERK M1Ede - De Peppel1 - 7
do 10-03-16 20:304BADSO M1Maarssen - Safari4 - 4
wo 16-03-16 19:306BARNEVELD M1Barneveld - Oosterbos0 - 8
do 07-04-16 20:308NETWERK M1Maarssen - Safari8 - 0
wo 13-04-16 20:009BADSO M1Soesterberg - Banninghal1 - 7

Wedstrijdverslag:

Dit jaar heeft OSM weer eens een herenteam in de VJC, en wat voor één! Met Arjen van Doremalen, Gerben van den Bosch, Pieter van Moorselaar en Michael van der Valk in de gelederen kun je dit gerust een dreamteam noemen.

Na 5 overtuigende zeges en een gelijkspel (na een collectieve off-day daags na de CK) tegen de nummer 2 in de poule, kon ons team al in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap binnenhalen ... áls er ten minste gelijkgespeeld zou worden tegen de enige andere titelkandidaat Badso uit Soesterberg. Wij hadden ons in ieder geval voorgenomen om het gelijkspel-debacle eerder in de competitie recht te zetten tegen dit team.

Omdat de CCP van Badso er niet was en daardoor ook geen wedstrijdformulieren, moesten wij bijna drie kwartier de tijd doden, wat wij met een rondootje (voetbalterm) deden. Het eerste punt van de avond werd gemaakt door Pieter en Michael en het tweede werd via een driesetter door Arjen en Gerben binnengesleept.

Nadat Arjen de eerste set van zijn single had verloren liep zijn tegenstander naar de kant en plaatste een opmerking naar zijn teamgenoten in de trant van "ze zijn echt niet zo sterk". Michael ving deze opmerking op en meldde dat aan ons. Hoeveel extra motivatie heeft men nodig! Arjen wist nog wel een set te winnen, maar verloor helaas de derde set met 21-19.

Gerben mocht daarna aantreden tegen een steeds luider schreeuwende, vloekende en met racket gooiende, tegenstander. De eerste set werd vlot gewonnen, maar Gerben liet zich toch erg afleiden door het onsportieve gedrag van zijn tegenstander (die door andere teams in de zaal werd aangesproken op zijn gedrag), waardoor hij uiteindelijk een derde set nodig had om het derde punt binnen te halen.

Pieter mocht tegen een jongen aantreden die enorm hard kon smashen, waarop hij in de eerste set geen antwoord had. De tweede set kreeg Pieter al snel door welk strijdplan hij nodig had en ook hij wist er een driesetter uit te slepen. Zijn tegenstander was ondertussen redelijk moe-gesmasht en Pieter leek snel op de overwinning af te gaan. Door concentratieverlies o.i.d. maakte hij het tegen het einde van de derde set nog even spannend, maar meer ook niet, de winst ging naar Pieter.

Michael was ondertussen al klaar met zijn inspiratieloze tegenstander, die moedeloos werd van het feit dat iedere shuttle terugkwam en in een punt voor Michael veranderde. Zonder zich erg te hoeven inspannen, op een akkefietje met de onsportieve scheidsrechter na, won Michael met ruime cijfers. Het kampioenschap was verzekerd!

Pieter en Gerben wonnen vervolgens hun dubbel met overmacht, waardoor ze daarna getuigen konden zijn van wellicht de mooiste partij van de avond. Arjen en Michael waren goed op stoom gekomen en vrijwel alles lukte. Het was bijna jammer dat ze 'maar' twee sets nodig hadden om te winnen. Uitslag; een 7-1 overwinning voor ons!!

In de kantine hebben we ons kampioenschap gevierd met de heren van Badso, waarbij één van de heren van Badso ongemakkelijke verhalen vertelde over zijn kinderen (ik treed liever niet in detail) en over de ongeplande/ongewenste zwangerschap van zijn moeder, wat zijn geboorte betekende...

Met een voldaan gevoel verlieten we Soesterberg, waarbij we tijdens de terugrit de bijzondere avond nog een keer doornamen, met name de diverse uitspraken en gedragingen van enkele heren van Badso. Wat hadden we een lol!

do 28-04-16 20:307JUST US M1Maarssen - Safari7 - 1