do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit het ontmoetingshuis in Veenendaal alwaar we een invaller aan Maarssense zijde mogen begroeten. Ronald Koenis heeft zijn teamcaptainschap (is dat een woord?) even tijdelijk, kortstondig en ook niet al te lang neergelegd vanwege afwezigheid. Voor de opengevallen positie is Joep Simons bereid gevonden mee te gaan naar Veenendaal op een belachelijk vroeg tijdstip. Echt zo’n tijdstip dat je in de auto nog een tosti zit te downloaden zo vroeg in de avond. Als voordeel kan men dan noemen dat je ook weer vroeg thuis bent. Nou, dat is niet altijd zo. De andere teamleden Tom Kuijsten, Henny Hilhorst en Leen Schipper zijn ook van de partij (anders hadden we nog drie invallers op moeten noemen en dat is niet gebeurd). BVO is een onbekende grootheid op de redactie en uitslagen in de poule maken ook niet veel duidelijk, behalve dat ze tot nu toe alles verloren hebben. Maar als men de uitslagen goed analyseert, blijkt het krachtsverschil in de poule niet zo groot te zijn.

De eerste herendubbel met Joep en Tom mag het laten zien en dat loopt meteen lekker: de eerste set gaat met goed spel naar het OSM koppel met 16-21. Je ziet nauwelijks dat Joep als invaller speelt, veel zelfvertrouwen en samen met Tom een goed koppel. In de tweede set is het BVO duo beter ingespeeld en spelen ze naar de muur toe en doen ze wat anders dan in de eerste set en ze hebben zich wat aangepast. U denkt misschien "dat is allemaal hetzelfde", klopt, maar er gebeurt ook iets vreemds. We hebben het al vaker gezien, maar tegenstanders zijn schijnbaar in staat om na een set anders te gaan spelen, waardoor het beeld in de wedstrijd kantelt. Ook hier gebeurt dat en aangezien Tom en Joep de eerste set gewonnen hadden, is kantelen niet gunstig voor de uitslag: 21-13. Dus een derde set, waarvan Tom er al een aantal gespeeld heeft in deze competitie. In de derde set is het OSM koppel niet bij machte om het beeld nog een keer te laten kantelen, waardoor ook deze set in 21-13 eindigt. Tussenstand 1-0 (voor BVO, we spelen uit tenslotte).

Het tweede herendubbel met Henny en Leen speelt ondertussen op de andere baan en ook hier gaat de eerste set soepel. Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dat zie je terug: 15-21. Ook hier staat de tegenstander uitgebreid te discussiëren over de tactiek in de tweede set, maar daar maak je Henny niet zenuwachtig mee, echt niet. In de tweede set gaat het eigenlijk nog steeds goed en hebben in dit geval de tactische tips niet genoeg geholpen om BVO de overhand in het spel te geven. 18-21 en de tussenstand is dan weer 1-1.

Om het beeld wat eenvoudiger te maken speelt Leen nu zijn single, ook omdat Joep en Tom nog bezig zijn, waarbij de tegenstander gedwongen moet worden om zijn technisch iets mindere backhand te gebruiken. Zoveel is uit de dubbel wel naar voren gekomen. Dus we geven Leen één opdracht mee en wat doet hij ?? ... Netjes alles op de backhand en de eerste set met 13-21 binnenhalen, wat had u gedacht dan? In de tweede set is de tegenstander meer geconcentreerd en weet toch weer het betere uit het spel te halen. Hij staat zelfs met 18-14 voor. Alle toeschouwers gaan er nog eens goed voor zitten, een driesetter is tenslotte in de maak. Nou nee niet helemaal, Leen concentreert zich nog eens en haalt de benodigde punten binnen: 18-21, ja zeker: 7 punten op een rij! De tussenstand is dan al 1-2.

Om het voor uw verslaggever allemaal wat overzichtelijker te maken spelen Henny en Tom hun single tegelijkertijd (pffffff). Henny heeft het moeilijk en speelt eigenlijk op de verkeerde positie (als tweede heer). Zijn tegenstander is duidelijk sterker en wat Henny ook probeert, het is niet genoeg: 21-6 ietwat geflatteerd, maar jammer.

Tom speelt ondertussen zijn single als eerste heer en ook hij heeft het moeilijk. Maar door goed te spreiden en tips vanaf de zijkant over hoever z’n service uitgaat, weet hij de eerste set binnen te halen 18-21. Niet echt een groot verschil, maar groot genoeg.

De tweede set van Henny is een kopie van de eerste. Deze tegenstander is gewoon een maatje te groot (badmintontechnisch gezien dan): 21-3.

In de tweede set van Tom speelt zich dan opnieuw het al eerder afgespeelde scenario af. De tegenstander krijgt in de pauze een paar goede tips en speelt daarmee Tom naar een 21-15. Moeten de OSM’ers daar ook niet iets mee doen, met die tips? Nog maar een derde set, gelukkig zie je aan Tom dat hij dat het liefste doet, driesetters spelen. Maar de tips van de tweede set dreunen nog een beetje na en de tips aan Tom waren niet goed genoeg, waardoor de derde set eindigt in 21-7. Tussenstand 3-2, zo snel kan het gaan.

Rest ons nog de single van Joep en twee dubbels om het scorebord een positieve uitslag te geven.
Joep speelt goed en dat wisten we ook al. Een beetje ervaring, wedstrijdervaring, snelheid, techniek, noem het maar en Joep heeft het. Zijn tegenstander komt daar in de eerste set ook achter. Rustig en gedegen speelt Joep naar een 14-21. Dat hadden de meegereisde supporters even nodig en de spandoeken kunnen weer omhoog. In de tweede set zijn de mensen van BVO vergeten Joeps tegenstander tips te geven of - en dat is een betere uitleg - Joep is gewoon beter. Ook nu speelt hij rustig, scherp en soms zelfs iets te snel naar een goede overwinning 12-21. Tussenstand 3-3.

De laatste dubbels moeten het verschil gaan maken of komt er een gelijkspel???

Tom en Henny slaan meteen toe in hun dubbel. Ze weten de zwakke plekken genadeloos bloot te leggen en halen punt na punt binnen. Zoveel zelfs dat het na een mooie korte periode 6-21 staat. Kijk daar gaan we voor naar de badmintonhal! Goed spel en punten. Vol vertrouwen naar de tweede set. We zien de tegenstanders alweer debatteren en vrezen alvast. Is het een fantoomtegenstander? In ieder geval weet het BVO-koppel nu wel stand te houden, sterker nog ze slepen er met 21-18 zelfs een derde set uit. Gelukkig houdt Tom wel van een driesetter! Zou er aan het eind van het seizoen ook een prijs zijn voor diegene die de meeste driesetters heeft gespeeld? In de derde set weten de tegenstanders meer punten te halen dan het OSM-duo en daar draait het toch allemaal om: 21-13. Tussenstand 4-3.

Kunnen Joep en Leen nog gelijk maken? De spanning is te snijden, het publiek is er stil van geworden, de wave is al een tijd niet meer langs geweest. Joep en Leen starten rustig en sterk, ze spelen eigenlijk nooit samen, maar dat zie je niet. Netjes opbouwen, punt maken en weer serveren. Het gaat goed en bij 14-21 is het alweer tijd voor een slokje water. Eens kijken of er nog tactische tips aan te pas komen bij de tegenstanders? In de tweede set gaat het belachelijk gelijk op en veel hangt af van rust en tactisch goed spelen. De OSM’ers komen achter, halen weer in en staan voor, komen weer achter, maar uiteindelijk zien we, of eigenlijk ziet bijna niemand de briljante laatste slag van Joep. In de perszone bekende ook Joep dat hij de slag eigenlijk meer op gevoel dan op zicht had geslagen. In ieder geval is het bij 21-23 over en is de eindstand 4-4. Mooie pot en toch weer een geslaagde avond.

Er wordt nog even gezellig nagepraat en voor we het weten moet een ieder zich nog haasten om voor het beëindigen van de donderdag thuis te zijn. Joep redde het nog net, de rest heeft helaas op de vrijdag moeten klokken.

Ter info op donderdag 9 november spelen onze toppers van OSM NJCM1 weer thuis in de Safarihal. Er zijn nog een paar toegangskaarten, dus wees er snel bij, want op is op en het loopt (logisch natuurlijk) storm.

do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0