image

Najaarscompetitieteam OSM-NJCM1 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 21-09-17 20:30 1BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:30 2De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:30 3Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:30 4BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:30 5Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:00 6BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:30 7De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren, en welkom op deze zevende wedstrijd van onze helden!


Alleen we missen er een paar: Leen Schipper heeft zich afgemeld met rugklachten en Hans Roberti naar voren geschoven als vervanger. Een verzachtende zet voor het team, want Leens dubbelpartner Ronald Koenis heeft jarenlang met Hans samengespeeld. Ook Tom Kuijsten is niet op de baan. Navraag leert dat hij geniet van een korte gezinsvakantie. Tja, verkeerd gepland, maar ook hij heeft een bekende invaller gevonden: Cor Bras, nog onlangs gehuldigd als winnaar van de NJC-2016. Dus dat biedt kansen. Cor heeft zijn dochter meegenomen die af en toe de drukbezette publiekstribune ontvlucht en hier aansluit op de perstribune. Gezellig!


De tegenstanders van vanavond zien er ook bekend uit, of wacht ... op eentje na. Ja, nu ik de papieren van de heenwedstrijd er op nasla, lijkt het erop dat ook zij een invaller hebben ingezet. Mmm, daarmee zijn alle berekeningen van de voorspellingen waardeloos geworden. Het wordt gewoon afwachten of het net zo spannend wordt als die heenwedstrijd, toen werd het 2-6 voor OSM.


De heren starten op de banen die het verst van de perstribune liggen. De details ontgaan ons, maar het overzicht stijgt: Cor en Ronald hebben meteen een spannende pot te pakken. Tot aan het eind van de eersts set komt geen van de duo's meer dan 2 punten bij de ander vandaan. Bij 18-18 worden we hier zenuwachtig, het zal toch niet? En inderdaad het zal niet, want ineens hebben de OSM'ers geen moeite meer met het vinden van de hoekjes van de baan: 21-18. Na het draaien stomen onze mannen door, de Sjeve Sjuttel lijkt steeds meer slagen sjeef te spelen en worden gewoon opgerold: 21-8, en we hebben een eerste tussenstand: 1-0


In de verte zien we Hans en Henny nog wat onhandig starten. Geven ze het nu meteen weg? Nee, gelukkig komt er steeds meer lijn in. De achterstand is groot, maar de heren trekken er steeds harder aan. En ze gaan er voorbij op het eind: 21-17. Kunnen ze dit volhouden? Ja, gemakkelijk zelfs. Vanaf hier lijkt het een conditioneel probleem te zijn bij 1 van de mannen van Sjeve Sjuttel. Onze mannen hebben daar nog geen last van en walsen er overheen: 21-7. Tussen stand: 2-0. Goeiemorgen, dat is lang geleden dat we zo'n goede start hebben gezien, en nog geen driesetter te bekennen (maar we missen natuurlijk ook mister drie-setter himself).


De enkels dan: Cor is als vervanger van Tom ook meteen op de eerste partij gezet. Hij mist duidelijk wedstrijdritme, en die huldiging van vorige week heeft blijkbaar zijn sporen nagelaten. Veel foutjes. Een oud gezegde luidt: hij die de fouten maakt, maakt ook de punten. En Cor bewijst dat ze vroeger wisten waar het om draaide, want nu lijkt hij ineens de goede lijnen te vinden. Zijn tegenstander wacht tevergeefs op foutjes van Cor en opnieuw een lekkere winstpartij voor OSM: 21-12 en 21-9. Ja mensen, die tweede set verliep gewoon net zo vlekkeloos, niets meer over op te merken.


Ronald dan. Zelfs vanaf de perstribune horen we zijn rug kraken. Het gerucht gaat dat hij vorige week helemaal niet meer kon spelen en dit weekend plat op de bank heeft doorgebracht. Zo te zien heeft de tegenstander weinig door. Ronald speelt op routine: hoog-hoog-kort en komt er nog mee weg ook: 21-17. In de tweede kraakt het nog meer. Een sprintje trekken zit er niet meer in, maar voor de rest blijft zijn spel verzorgd en dat levert punten en een voorsprong op. Oei, die voorsprong verdampt bijna, maar gelukkig is daar de eindstreep al: 21-18. Mensen, dat ik dit mag melden: tussenstand 4-0 en nog geen derde set. Wat is hier aan de hand?


Hans Roberti begint en staat meteen geconcentreerd te spelen. Kijk goed OSM'ers: zo moet het. Gewoon meteen vanaf het begin mooi spel, scherpe services en dan in het hoekje en klaar. Hans demonstratiewedstrijd is een genot om te zien. Het is gewoon jammer dat het maar twee sets duurt. Hoewel de tegenstander blij is dat hij na afloop even mag uitrusten. Twee keer 21-13, en 5-0. Gaan we het beleven vanavond?


Henny heeft tot nu toe al zijn singles verloren. Niet verwonderlijk als je eigenlijk alleen maar dubbels speelt in aanloop naar deze competitie. Ook vanavond lijkt hij af te koersen op een nederlaag. De heren wisselen na 18-21. Niet helemaal kansloos dus. Wat gebeurt daar: Ronald sluist Henny het materiaalhok in?? Een geroezemoes stijgt op van de tribunes: wat zijn de heren aan het doen? Doping? We weten het niet. Als ze weer opduiken ziet het er stoïcijns uit. En Henny lijkt toch door te gaan op dezelfde weg, bij 18-20 wacht het laatste punt. Gejuich en aanmoedigingen van de zijkant lijken hem te helpen, want het wordt 19, 20, 21 en 22! Kijk toch nog een derde set vanavond. En nu: opnieuw trekken de heren zich terug. Is er dan geen dopingcontrole vandaag? Eindelijk begint de derde set. We zien Henny als een Feniks herrijzen. Wat hij heeft ingenomen blijft geheim, maar het werkt wel: zijn slagen komen óp de achterlijn, ja zo hoort het! De tegenstander is volledig de weg kwijt, want Henny geeft hem geen kans meer: 21-8 !! Ja, u leest het goed: een driesetter afsluiten met 21-8, daar kunnen zijn teamgenoten nog een puntje aan zuigen!


Tussenstand 6-0. Gaan we dat vasthouden? Nou, de herendubbel van Hans en Ronald voldoet helemaal aan de verwachting. Er valt weinig anders over te zeggen dan: chapeau heren, goede partij. Het niveau van vorige seizoenen kwam weer helemaal terug. Zelfs de gaten die de nu wat stijve Ronald her en der liet vallen, wist Hans via onzichtbare communicatie keurig op te vullen. Keurige partij: 21-13, 21-9.


Houden we die andere dubbel over: Cor en Henny beginnen weer wat onstabiel. Heren, kijk nou gewoon naar Hans een volgende keer. We zien dat Cor begint te mopperen. Gelukkig krijgt hij wat feedback van toevallig aanwezige familieleden en dat brengt hem weer terug in het gareel. Halverwege de eerste set zien we Henny ineens voor bij het net opduiken, en dan gaan de heren los. Gelukkig maar, want de 21 komt al in zicht. Nu gaat die set toch naar OSM: 21-15. In de tweede set lukt het weer even niet, maar opnieuw laait het publiek nog een keer op en dat helpt: Cor en Henny komen in een winning mood en yes: 21-15.


En daaaaaaaaaaaar is-ie: 8-0!
Het publiek wordt uitzinnig en zelfs hier op de perstribune staan we op de banken. Jongens wat een wedstrijd, wat een wedstrijd. Kijk, de heren rennen zelfs nog een ererondje. Momentje .. ik moet ze ook even toejuichen ...


Ja, we zijn weer terug voor de derde helft. Ron heeft zich uitgesloofd en de feestvreugde is enorm: drank en eten overal. Zelfs de pers en de barmannen delen mee in de derde helft. Proost heren! Op naar de volgende wedstrijd!

do 14-12-17 20:00 8Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:30 9BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:00 10Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0