image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC2 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
di 30-01-18 20:00 1BC De Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand3 - 5
do 08-02-18 20:30 2BC Badso 1Maarssen - Safari3 - 5
do 08-03-18 20:30 4BC Inside 82 1Maarssen - Safari3 - 5

Wedstrijdverslag:

OSM VJC 2 – BC Inside 82 1
OSM VJC 3 – Luck Raeck 1
OSM VJC 4 – BAN 1


Goedenavond dames en heren, vanuit de studio voor een nieuwe uitzending van lijnen en veren.


Mijn naam is Toine van Shuttlestraten en ik loods u door deze drukke avond met live verslagen. We hebben vanavond drie wedstrijden voor u, in willekeurige volgorde, OSM VJC 4 tegen BAN 1, OSM VJC 3 tegen Luck Raeck 1 en OSM VJC 2 tegen BC Inside 82 1. (Hoeveel losstaande letters en cijfers kan een team hebben?)
Zoals u weet heeft ieder OSM team zijn/haar eigen verslaggever en om niet al te veel tijd verloren te laten gaan zullen we gedurende de uitzending steeds schakelen en met een (2, 3 of 4) aangeven over welk team het gaat. Luuk is mee met de Daltons, euh sorry team 5 dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.
De opstellingen:
OSM VJC 2 met teamcaptain Eric van der Valk, Susan van Brenk, José van Ek, en Kasper Luijsterburg.
OSM VJC 3 met teamcaptain Romano Gelder, Laura Eefting, Juliëtte Sijtsma en Marvin Spitsbaard.
OSM VJC 4 met teamcaptain Ronald Koenis, Linda Beijert, Monique Fokker, Tom Kuijsten en Leen Schipper.


Het is mooi om te horen dat het voorstellen in de zaal het publiek dolenthousiast maakt, het is weer een uitverkocht huis met een behoorlijk grote woonkamer dan, want volgens de officiële tellingen zijn er 8.782 toeschouwers. Het is tot op de laatste plaats uitverkocht zoals dat zo mooi heet. Er zit zelfs publiek naast de wedstrijdbanen op de VIP plaatsen!


De volgorde is standaard, herendubbel, damesdubbel, singles 1ste heer, 1ste dame, 2de heer, 2de dame, mix 1ste en 2de. Dan heeft u ook meteen een overzicht van het verloop van de avond. We zijn tot 23.00hr bij u.


(2) we zien Eric en Kasper op baan 1 hun dubbel met veel energie beginnen, maar de tegenstanders zijn niet direct onder de indruk van de entourage en de snelle shuttle of nee wacht even team twee speelt met de groene band, bij karate waren ze al een eind op weg, maar bij bandminton is het gewoon een iets langzamere shuttle. In ieder geval gaat hier de strijd redelijk gelijk op.


(3) Romano en Marvin spelen misschien iets te dicht naast Eric en Kasper, want we zien eigenlijk steeds dezelfde standen op het score bord verschijnen. Overigens we zien niet zo vaak Romano en Marvin spelen, maar wat een koppel is dat. Marvin die veel loopt en heeeeeeeeeeel hard kan slaan naast Romano, die zo mogelijk nog harder kan smashen, want slaan is eigenlijk niet de juiste term. Veel spreiding in de slagen en veel overzicht. Dit zou zo maar een gedenkwaardige avond kunnen worden.


(4) Ronald en Tom kijken niet naar andere velden, die spelen gewoon hun eigen tactische spel en ook dat zie je terug in de standen. Ronald die nog aanwijzingen kan geven terwijl hij slaat en Tom die dat meteen om zet in winners. We zien hier de eerste set aflopen met 21-13. De eerste set is binnen!


(4) Op veld vier zijn Monique en Linda bezig met een zeer goede partij alsof ze al jaren samenspelen. Wat een slagen. De tegenstandsters worden er een beetje tureluurs (ook een woord dat je niet zo vaak hoort) van. Scherp, scherper, scherpst tegen de nummer 1 uit de poule. Eindstand 21-9.

(2) Ook hier zien we de eerste set op zijn einde lopen. Eric en Kasper doen wat ze kunnen, maar het is niet genoeg ondanks dat we mooie punten langs zien komen. Hier eindigt het met 15-21.


(3) Romano en Marvin hebben net teveel gekopieerd, want ook hier is de eerste set ten einde met 15-21. Dat had wel met 1 teller afgekund/


(3) Op baan 58 zijn ondertussen Laura en Juliëtte bezig met het geven van het goede voorbeeld. We zien dat de dames vanavond in ieder geval in topvorm zijn, zouden die ook naar elkaar kijken? Mooie vraag voor de mixed zone straks na de wedstrijden. In ieder geval spelen ze de eerste set sterk uit 21-12.


Dus voor de break hebben we drie sets gewonnen en twee verloren. We zijn pas aan het begin van een aantal mooie wedstrijden.


U begrijpt dat we de reclame niet uitzenden dat heeft geen zin en meestal is dat het moment om weg te zappen en dat willen we niet.


(2) Op naar de tweede set. Kunnen Eric en Kasper het tij keren? We zien toch wel sterke Insiders, maar Eric en Kasper zijn toch ook gewoon heel sterke spelers. Daar loop je niet zomaar om heen, is het genoeg? We zien her en der een scheurtje in het bijna onneembare OSM bastion en de tegenstanders zijn te goed om daar geen gebruik van te maken. 14-21 jammer maar onder de indruk! Tussenstand 0-1


(3) Romano en Marvin zijn gestopt met kijken naar team twee en dat levert een andere stand op. Ook nu gaat het weer akelig gelijk op, het publiek gaat na de wave gewoon op een andere stoel zitten, ineens wel erg gezellig op de perstribune, maar het maakt niet uit. 18-18, 19-19 kunnen ze een gaatje slaan, demarreren? 20-19, 21-19. Yes een zucht van opluchting gaat door het publiek, set binnen op naar de derde set.


(3) Laura en Juliëtte kijken niet naar andere die gaan gewoon gestaag door. Een bijna onverslaanbaar koppel met de heel beweeglijke Juliëtte en de sterke Laura, als je de een gepasseerd ben staat er gewoon de volgende om de shuttle hard terug te meppen. Winnaarsmentaliteit gekoppeld aan goede techniek levert 21-10 op. Eerste punt voor team 3 binnen!


(4) Ronald en Tom staan nu aan de lage kant van het net. Alhoewel dat misschien afbreuk doet aan de prestatie zo is het niet bedoeld! Maar de partijen die deze heren al samen hebben gespeeld tonen zich nu. Ondanks de zeer goede tegenstand zijn ze in staat om de prestatie van de eerste set te verbeteren 21-11. Ook team 4 heeft het eerste punt binnen en even kijken naar de dames.
Ja, die hadden iets meer moeite in de tweede set, maar het publiek en dan met name het VIP publiek toont zich van de beste kant en steunt de dames naar een mooie overwinning 21-12. Team 4 heeft nu al twee punten!


(2) José en Susan mogen in hun dubbel de heren laten zien hoe het moet, want tot nu toe hebben we steeds de dames aan zien geven wat de strijdwijze zou moeten zijn. Misschien moeten we bij de bond voorstellen om de wedstrijd volgorde te wijzigen. Gerben misschien iets voor de volgende AC (anonieme competitieleiders) bijeenkomst? Zal vast ergens in een wegrestaurant gehouden worden denk ik zo. Terug naar de wedstrijd, want we willen de dames niet te kort doen. Ze gaan als een tijgert of misschien als 2 tijgers of tijgerinnen. Nou ja dit haalt de dynamiek een beetje uit het verslag. In ieder geval zijn het snelle aanvalsspel van Susan en de harde (altijd stijlvol geslagen) klappen van José de tegenstandsters teveel van het goede 21-13. Zo moet het!


(3) Romano en Marvin mogen hun derde set nog even spelen. Nou laat dat even maar weg ze moeten alles uit de kast halen om aan de goede kant van de score te blijven maar uiteindelijk zijn ze sterk genoeg 21-13. Mooi, heel mooi gespeeld mannen tussenstand hier 2-0.


Toch nog even reclame………


(3) We zien Romano met belachelijk veel strijd langzaam aan het kortste eind van de eerste set trekken. Ondanks zijn goede spel zijn er her en der gaatjes in zijn verdediging (wij hadden ze niet gezien) waar zijn tegenstander gretig gebruik van maakt. Jammer maar 16-21 geeft de burger het vertrouwen dat er meer mogelijk is.


(4) Tom speelt in zijn single de pannen van het dak, grappig de Safarihal is voorzien van een plat dak daar liggen helemaal geen pannen op. Maar het maakt niet uit, een heel geslepen tegenstander haalt het maximale uit Tom en dan is hij op zijn best. Aan het eind van de eerste set zien we zelfs een wenkbrauw trillen (opperste emotie). Ik zeg het eind, want bij 21-19 is de eerste set afgelopen.


(2) José en Susan spelen in hun tweede set iets minder scherp. We hebben het hier echt over een fractie minder scherp. Maar dat is voldoende om hun tegenstandsters toch hoop op een goede afloop te geven. Het is ieder punt weer vechten en het wil maar niet lukken om dat benodigde gaatje te slaan. Susan met die razendsnelle return na haar opslag. Het is heel goed en gelukkig we horen een zucht van verlichting (led verlichting, goed voor het milieu) door het publiek gaan. Dames niet zo spannend maken de volgende keer 21-19. Punt voor team 2, tussenstand 1-1.


(3) Romano staat met wind mee te spelen aan de lage kant van het net en hij heeft een mindere plek gevonden bij zijn tegenstander. Hij gaat in de winnaarsmodus op het eind van de tweede set af. Mooi om te zien dat dan al die techniek tot zijn recht komt 21-17. Kijk dan heb je wat aan je contributie, alweer een derde set.


(4) Tom speelt in zijn tweede set een kopie van de eerste set. Op het trillen van de wenkbrauw na dan, want dit keer laat hij het niet zo spannend worden. Slag na slag zien we de tegenstander moedelozer worden. Wordt hij weggespeeld, nee dat niet, maar bij 21-18 mogen ze allebei even gaan zitten. Tom zou zelfs kunnen gaan douchen, want hij is alweer klaar voor vanavond. Tussenstand 3-0. Gaat lekker tegen de nummer 1 van de poule.


(2) We zien Eric de baan op komen voor zijn single en uit een ooghoek of schuin of een beetje naar links in ieder geval op een andere baan zien we ook Susan klaar staan voor haar single.
Wat kunnen we zeggen over Eric? Wat is er nog niet gezegd over Eric is een betere vraag. Ordners vol verslagen liggen er op de redactie en daaruit blijkt dat Eric gewoon heel erg goed kan badmintonnen, veel positiefs is er al over hem geschreven en nooit overdreven. Ook vanavond zien we weer fantastisch badminton, helaas voor Eric ook van de kant van zijn tegenstander. Hij heeft ook wel eens pech dat de man tegenover hem gewoon net iets beter is of iets meer geluk heeft. Dat geeft niet, maar dan lijkt het alsof Eric niet goed gespeeld heeft en wij weten als trouwe volgers dat hij altijd vol de strijd aangaat, wat ook een complimentje waard is. De eerste set is zo’n typische set waarvan je later denkt zat ik maar in een ander team. Je ziet Eric echt alles proberen en steeds heeft de tegenstander een beter antwoord. Dat resulteert dan in een setstand die niet de strijd laat zien 14-21. Zoals gezegd slaat Susan haar shuttles op een andere baan, anders zou het een mix zijn en dat is raar tijdens de singles. Susan daar wil je eigenlijk niet tegen spelen. Het begint al met de opslag, waar serveer je naartoe? Kort? Als je iets te hoog speelt komt de shuttle zo hard terug dat je daar niks meer mee kunt. Serveer je hoog achterin komt de shuttle zo hard terug dat je daar niets mee kunt. Lukt een korte service goed en is deze scherp genoeg heb je een kans vermits de volgende shuttle dan aan Susan voorbij gaat. Dit zijn zo ongeveer de gedachtes bij de Inside speelster gedurende de eerste set. Zij had het antwoord wel gevonden getuige de setstand 19-21. Maar ja naast al die techniek is er ook nog een ijzeren wil om te winnen en die komt er dan nog bij in de tweede set. We zitten even te kijken en we zien de felheid er van af druipen, punt na punt wordt binnen geharkt (waarom zou je eigenlijk binnen harken?) en uiteindelijk staat er 21-16 op het bord. Nog een driesetter. Alsof de avond toch al niet lang genoeg duurt. Eric kan in de tweede set beter bij blijven, vermoeidheid aan de andere kant? Dat zou tekort doen aan de prestatie van Eric. Jammer genoeg blijft de tegenstander aan de goede kant van de score ondanks hevig verzet van Eric 19-21. Nipt en een derde set was zeker voor Eric geweest! Tussenstand hier dus 1-2


(3) Romano zijn derde set hebben we nog tegoed, we kunnen dit schriftelijk afdoen maar dat zou jammer zijn. De korte versie van die derde set is @#&^$##$@ wat spannend, er zat nauwelijks verschil tussen de twee spelers. Uw verslaggever was dan ook zeer verdrietig dat het 19-21 is geworden. Zelfs de wave bleef uit.


(4) Wij hebben Linda, wij hebben Linda en we vinden haar keigoed, het publiek is vol van vreugde en zit te genieten van de partij, speciaal voor die gelegenheid zijn er zelfs extra tribunes neergezet.
Misschien moet er nog wat worden geoefend op de yells, want dat rijmen lukt nog niet erg. Maar haar tegenstandster komt er langzaam achter waarom het publiek zo is. Wat ze ook probeert Linda heeft op heel veel slagen een passend antwoord. Soms even een shuttle laten gaan om daarna keihard terug te slaan. Vol bewondering zien we de eerste set eindigen in 21-17.


(3) Laura speelt ondertussen haar single, hier is de spanning iets minder. De tegenstandster licht geïntimideerd door de entourage en daarna door de techniek, het spelinzicht en de harde klappen van Laura heeft niet veel in te brengen. We kunnen hier nog wel een avondje over debatteren, maar dat doet niets af aan het goede spel van Laura 21-9. Bam!


(2) De derde set van Susan is aan het begin nog zeer spannend, maar we zien langzaam de weerstand minder worden bij de tegenstandster. Susan is gewoon te goed en speelt sterk naar een mooie 21-15 winst toe. Tussenstand 2-2


(4) Het publiek zit nog steeds te genieten en Linda heeft ook in de tweede set het beste van het spel. Wat zeg ik, ze slaat aan het eind alleen nog maar winners. Een heel klein beetje geholpen door de goede tips van Ronald die naast tellen ook heel goed kan zien waar eventueel verbeterpunten liggen. In deze tweede set was er niet veel verbetering nodig 21-11. Tussenstand 4-0 hij gaat lekker! Tegen de nummer 1 ha.


(3) Laura speelt in haar tweede set veel minder dan in de eerste set. Geintje. Nee hoor, ze is gewoon heel goed bezig en laat de tegenstandster niet in het spel komen. Gewoon afmaken en serveren. Als je naar haar kijkt lijkt het zo simpel. Dat is het niet en dat weet ook het publiek. Een vol applaus stijgt op bij het laatste punt 21-10. Wij zetten hier 3-1 op het bord.


Pfffff tijd voor wat reclame………….


En we gaan weer verder.


Wat is er nog bezig, wie moeten er nog beginnen.


We zien Leen aan de hoge kant van het net staan.
We zien Marvin aan de lage kant van het net staan.
We zien Jose aan de lage kant van het net staan.
We zien Juliëtte aan de hoge kant van het net staan.
We zien Monique klaar staan om iets te gaan doen.
En Kasper staat klaar en dat allemaal op 5 banen, waarbij dank aan de vrijspelende OSM’ers geen wanklank gehoord wordt over het competitiespel en daarmee het bezetten van een groot aantal banen.


(4) Leen speelt tegen de normaal eerste heer van BAN. Zien we dat ja dat zien we, nou is de spanning niet zo hoog als je met 4-0 voor staat, maar 8-0 zou ook fantastisch zijn. Dan moet Leen wel iets beter gaan spelen, want tot nu toe is het niet goed genoeg. Toch ook weer wat uit, een beetje te snel en zoals gezegd het net hangt aan deze kant net te hoog voor de drops. Dat zorgt voor 14-21. Jammer, maar zolang de laatste shuttle niet op de grond ligt……..


(3) Marvin heeft het lastig met zijn tegenstander ondanks het watervlugge spel van Marvin, de harde slagen en de mooie korte shuttles heeft Marvin moeite om een groot aantal punten voor te komen. Dat heet een taaie tegenstander in het vakjargon. Marvin is gelukkig nog iets taaier en weet 21-19 op het scorebord te toveren.


(2) Jose moet de eer van het tweede team dan maar weer hoog houden. Hoe vaak is het in het verleden al niet geweest dat zij een van de dames was die de punten voor het team binnenhaalde? Haar tegenstandster denkt zo af en toe dat ze een antwoord heeft op het gevarieerde spel van Jose, maar nee hoor. Weer een andere slag en als het allemaal even niet lukt gewoon hard achterin en eens kijken of ze die dan ook nog heeft. Mooi spelend loopt Jose uit naar 21-15. Gezien heren?


(3) We zien ook Juliëtte spelen en dat is nog niet vaak gebeurd. Niet dat zij niet vaak speelt, maar om de een of andere reden is de verslaggever van team 3 niet altijd in de gelegenheid om iets over de wedstrijd te zeggen. Aan het publiek ligt het niet, want ook zij wordt met een groot applaus begeleidt. In de eerste set heeft ze het wel moeilijk om punten te maken. Soms een foutje of iets dat net niet lukt levert set verlies op 17-21, maar we verwachten dat dit nog goed komt, want zoveel techniek moet uiteindelijk overwinnen.


(4) De tweede set van Leen gaat veel beter. Snel achter elkaar serverend is de BAN speler het even kwijt. Het is trouwens toch al niet een partij met lange rally’s. Serveren, return en dan nog maximaal 1 slag. Dat is het wel, maar dat maakt niet uit. Bij 21-11 breekt er een derde set aan.


(3) Marvin speelt alsof hij absoluut geen derde set wil, maar wij hebben het idee dat de tegenstander daar anders over denkt. De wave is uitgevallen en in het zwembad is ook al geen golfje meer te zien. Het publiek is gaan staan, puntje van de stoel was al geen optie meer. Hoe spannend kun je het hebben 21-21, 22-21, 22-22. 22-23 kom op Marvin je kunt het!!! Dat zal dan in de derde set blijken 22-24. Jammer, maar we kunnen wel stellen dat het publiek vanavond weer de grootste winnaar is. Je zult een kaartje hebben gekocht en dan zo’n avond hebben, ongelofelijk. Er is geen tijd voor versnaperingen het ene na het andere briljante potje badminton komt voorbij. Uw verslaggevers en we zijn met z’n drieën hebben moeite om het geheel te overzien en recht te doen aan het hoge niveau van de voor OSM uitkomende spelers.


(4) Leen speelt in de derde set goed en we zien de tegenstander toch zenuwachtig worden. Er wordt bij 7-11 gewisseld en dan staat Leen ineens aan de lage kant van het net. Dit is een theorie en het is uit metingen nog niet gebleken of er daadwerkelijk verschil zit in hoogte. Maar het lijkt wel of er makkelijker naar de muur toe gespeeld wordt dan met het gezicht naar de zaal. Hij haalt in en de spelers stormen gelijk op naar de 21. Er zitten nog steeds geen rally’s in en de service gaat dan ook over en weer. Wie heeft de beslissende slag in huis. Wie haalt de partij binnen? Uiteindelijk buigt Leen het hoofd 19-21. Nipt en met iets meer …. Nou ja dat maakt niet uit het was een mooie partij. Tussenstand 4-1.


(2) Jose slaat ook in de tweede set toe. Nu laat ze haar tegenstandster maar net in de dubbele cijfers komen. We kunnen nog uren positief over het spel van Jose schrijven en praten, maar dat laten we graag aan de analytici over. Ze speelt hier gewoon heel goed en overtuigend naar 21-12. Tussenstand 3-2. Toch weer de dames.


(3) Juliëtte speelt in haar tweede set veel beter. Wat zeg ik veel beter oh dat zei ik al. Waanzinnige techniek, lichtvoetig, makkelijk, soepel. Moest ze even warmspelen in de eerste set. Heeft ze goed water? We weten het niet, maar ze laat haar tegenstandster alle hoeken van de baan zien. Ja kijk daar nog een hoekje! Bij 21-5 is ze uitgeraasd, nou ja voor even dan, want dit betekent een driesetter. We pakken die derde set meteen even mee. Dat vindt Marvin vast niet erg. Wervelwind Juliëtte wordt ze vanaf nu op de redactie genoemd. Er is iemand van Luck Raeck niet gelukkig dat ze vanavond in Maarssen moest zijn. Zo heeee hup daar komt de wave weer. Het lijkt alsof ze twee punten per shuttle pakt zo snel gaat het en poef dan is het ook ineens weer klaar 21-8. Dat zullen ze in Montfoort nog wel even horen, respect! Tussenstand hier 4-2, want helaas heeft Marvin op het allerlaatst en dan bedoelen we ook allerlaatst zijn derde set verloren met 19-21.


(2) Kasper heeft gezien hoe de dames de punten binnenhaalden en mag zich vastbijten in een sterke heer. Hij blijft lang gelijk opgaan met de Insider (zou zo iemand ook introvert zijn? of heel veel net binnen de lijn spelen?). In ieder geval mist Kasper net dat beetje geluk wat je soms moet hebben, shuttletje net uit en zo, maar 19-21 geeft heel veel moed voor het vervolg.


(4) Monique speelt ondertussen ook en ondanks dat ze wat last heeft van haar nek geeft ze haar tegenstandster toch het nakijken. Oh die crossdrops, fantastisch en heel vervelend voor diegene die toevallig aan de andere kant van het net staat. Punt na punt wordt aan de goede kant bijgeschreven en de teller is dan ook zeer positief als het bij 21-12 stopt. Hier zijn niet veel aanmerkingen op.


(2) Kasper heeft zich met wat water opgefrist en speelt de tweede set met nieuwe energie, maar wat gebeurt er toch heeft de Insider beter water of ziet hij een mindere plek bij Kasper die wij nog niet ontdekt hebben???? Kom op Kasper. Soms zou je willen dat je niet zo hoog op de tribune zit, maar de spelers van dichtbij kunt aanmoedigen. Het loopt niet en we zijn hier getuige van een zeldzaam moment. Kasper red het niet, ondanks een enorme hoeveelheid inzet en techniek heeft hij vanavond niet datgene wat nodig is om de tegenstander stuk te spelen. Waarbij we moeten melden dat de Inside speler ook wel erg goed is, maar toch 10-21 en 3-3 als tussenstand. Wat gebeurt er toch?


(4) Monique heeft in de tweede set de winnende mood gevonden ondanks heftig verzet van haar tegenstandster. Ze speelt heel sterk naar een mooie uitslag, 21-5. Tussenstand 5-1
Tijd voor wat reclame en een dweilpauze als het schaatsen zou zijn, maar dat is het niet dus hier alleen reclame.


En dan zijn we klaar voor de mixwedstrijden. Wie zien we allemaal?
Susan en Kasper
Laura en Romano
Jose en Eric
Juliëtte en Marvin
Ronald en Linda
En Monique en Leen


Dat moet nog het nodige spektakel opleveren zou je zo zeggen.


(2) Eric en Jose een koppel dat al jaren samenspeelt en waar je niet zomaar van wint. Ze weten ondertussen precies waar wel en waar geen gaten vallen en kunnen dat ook lang geheim houden voor de tegenstanders, maar deze tegenstanders zijn ook van een hoog niveau en hebben met heel veel spelinzicht toch wat punten gevonden. Na een harde strijd is het 16-21, maar met kansen.


(3) Laura en Romano hebben een mooie eerste set. Er lukt veel en met het inzicht van beide is niets mis. We zien de tegenstanders langzaam in paniek raken. Hou dit vast! Ze lopen uit naar een goede 21-12. Kijk dat zien we graag.


(4) Linda en Ronald spelen ook al zo’n mooie partij ondanks de sterke tegenstanders (invaller aan de BAN kant die het team zeker niet zwakker maakt). Het BAN koppel probeert van alles, maar het is niet genoeg tegen het tactisch vernuft van Ronald en de techniek van Linda, 21-15.


(3) Juliëtte en Marvin hebben de goede vibe van Juliëtte en de wil om iets te laten zien van Marvin waardoor ze echt als een dolle over het veld vliegen. De tegenstanders zijn helemaal op en weten niet goed waar te kijken. Steeds bij de gedachte dat er een punt wordt gescoord is daar of Marvin of Juliëtte om toch weer terug te slaan en dan zijn ze bijna onoverwinnelijk. Het is eigenlijk zo mooi dat je bijna emotioneel wordt. Bijna dan, 21-8. Dat ging hard. Kijken of Luck Raeck daar nog van terug komt.


(4) Monique en Leen hebben het wel lastig in de eerste set. Tjonge wat slaat die man veel terug. Het BAN koppel heeft een stukje van 1m bij 2m gereserveerd voor de dame en de rest loopt de heer dicht. Normaal gesproken is dat kansloos, maar niet bij dit koppel, 12-21. Hoe nu. Of oemoemenoe (geleend van een Vlissingse rugbyclub)


(2) Even terug naar Jose en Eric, in de tweede set loopt het beter maar zoals u misschien kunt begrijpen na zo’n avond van topbadminton zijn de verschillende termen om de hoge kwaliteit van de OSM speelsters en spelers aan te geven een beetje op. Het gaat gewoon goed en ze weten net iets meer punten binnen te halen dan het Inside koppel 24-22. 2 meer is genoeg tenslotte. Een derde set met kansen dat dan weer wel.


(3) Laura en Romano hebben veel meer moeite in de tweede set. Het is gaan haperen en het eind van de avond helpt ook al niet mee. Het wordt allemaal net iets minder en dat gaat niet op dit niveau. Dan moet het altijd top zijn, 16-21. Ook dat nog een derde set. Het publiek krijgt in ieder geval waar voor zijn/haar geld.


(3) Juliëtte en Marvin laten op de andere baan zien hoe het moet, dat is niet helemaal eerlijk. Laura en Romano weten dat ook wel natuurlijk, maar tropische storm Juliëtte en Marvin geven hun tegenstanders geen enkel zicht op een kans. Laat staan dat ze ze een kans geven. Heel sterk spelend wordt het 21-11. Tussenstand 5-2 wordt het 5-3 of 6-2?


(4) Linda en Ronald spelen zo mogelijk nog sterker dan in hun eerste set, is het het tactisch inzicht wat de voorsprong geeft of de inzet en de overmaat aan techniek. Niet in te schatten en maakt ook niet veel uit. Bij 21-12 is het voorbij. Tussenstand 6-1 tegen de koploper. Wordt het 7-1 of 6-2? Na de break weten we meer


(2) Susan en Kasper spelen in hun eerste set de tegenstanders naar huis, zoek, compleet op een hoop of iets van gelijke strekking. Niet dat het verschil zo groot is, maar met name het aanvalsspel van Susan en toch ook de mooie techniek van Kasper is de tegenstand te machtig, 21-16. Dat belooft veel goeds voor de tweede set. Het niveau is hoog en we hebben al een keer gehad dat het dak er af moest, dus waarom vanavond niet?


(2) Jose en Eric spelen in hun derde set iets te gehaast en het lijkt alsof de tegenstanders hierop gewacht hebben. Geduldig bouwen zij aan een voorsprong en ondanks hevig en goed verzet van Jose en Eric is het toch uiteindelijk 10-21. Jammer tussenstand 3-4. Kijken of Susan en Kasper het nog gelijk kunnen trekken.


(3) Laura en Romano hebben een slopende avond gehad en je ziet dat de tegenstanders net iets meer van iets ondefinieerbaars hebben waardoor ze steeds wel bij een shuttle zijn of toch net wel die winner kunnen slaan. Uiteindelijk stopt de teller bij 13-21 wat hier de eindstand op 5-3 brengt. Gewoon een goede overwinning!


(2) Susan en Kasper spelen in hun tweede set alsof ze moeten kwalificeren voor de Olympische spelen nog een optie is, zouden ze ook verdienen. Maar, er is vaak een maar, bij wie niet op deze avond. Het publiek is bijna moe van al die mooie wedstrijden, verwend kun je ook zeggen. Ook nu is het weer spannend, spannend, het puntje van de stoel is al lang vaarwel gezegd en heeft geen zin meer.
15-15, 16-15, 16-16, 16-17, 17-17, 18-17 kom op maak die laatste punten 18-18, 19-18, 19-19, 19-20 het zal toch niet. Het publiek durft niet meer te kijken. 19-21 nog een derde set ongelooflijk.


(4) Ha kansloos al was de vraag hoe moeten we nu verder (voor diegene die het Zeeuws dialect niet helemaal machtig zijn) terecht. Monique en Leen hebben gewoon een antwoord gevonden en zoals we wel vaker gezien hebben aan het eind van de avond is er altijd nog een restje wilskracht over. Scherp en vol inzet wordt er nog 21-17 op het scorebord gezet. We pakken nog even een derde set mee.


(2) Susan en Kasper spelen in hun derde set gewoon nog zo’n kraker. Beide koppels weigeren gewoon te verliezen. Volgens zaalbeheerder Andre moet er wel iemand verliezen. Gewoon, omdat hij uiteindelijk het licht uit doet, maar de beide koppels zijn zeer aan elkaar gewaagd. Het gaat gelijk op. Ze maken evenveel punten, u voelt het al een beetje aankomen. Uw verslaggever kent veel uitdrukkingen voor een gelijk opgaande strijd. Identiek aan de tweede set wordt het 19-19 en ook gelijk aan de tweede set trekt het Inside koppel aan het langste eind. Jammer 19-21 en een eindstand van 3-5. We zitten hier nog even bij te komen van de adrenaline.


(4) Nog een set hebben we te gaan. Monique en Leen mogen nog proberen de avond zeer positief af te sluiten. Maar het lijkt er lang op dat met name de BAN heer dat niet wil laten gebeuren, wat red die man veel en dan met genoeg techniek om er ook nog iets zinnigs mee te doen. Aan het eind is het dan OOK het BAN koppel dat de set en dus de partij winnend afsluit 16-21. Eindstand 6-2. Terug naar de studio.


Tsja mensen het zit er bijna weer op voor vanavond wat rest zijn nog een paar mededelingen. Er zijn nog combikaarten voor het publiek voor de wedstrijd Helios – OSM VJC 4 op 16 maart.
We willen namens de inwendige mensch Ron bedanken voor alweer een bijzonder goede verzorging. We zouden bijna zeggen onze Ron, maar dat doen ze waarschijnlijk van de waterpoloërs en van de gemeente ook al.
Op vrijdagavond is het nog Racket Inside waar nog nagepraat wordt over de badmintonwedstrijden en een vooruitblik wordt gegeven op HET toernooi in Arnhem.


Wij horen op de achtergrond Reinhardt May al een klassieker opzetten en sluiten dus af.

vr 16-03-18 20:00 5BC Apollo 3IJsselstein - IJsselhal4 - 4
do 05-04-18 20:30 6BC De Bereshuttle 1Maarssen - Safari5 - 3
do 19-04-18 20:30 8BC Castellum 3Maarssen - Safari6 - 2
wo 25-04-18 20:00 7BC Badso 1Soesterberg - Banninghal5 - 3
do 17-05-18 20:30 10BC Apollo 3Maarssen - Safari6 - 2
di 22-05-18 19:30 3BC Castellum 3Vleuten - Sporthal Cultuurcampus2 - 6
vr 25-05-18 20:00 9BC Inside 82 1Baarn - De Geeren4 - 4