image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC4 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 01-02-18 20:30 1BV Luck Raeck 3Maarssen - Safari6 - 2
vr 09-02-18 20:00 2BC Apollo 4IJsselstein - IJsselhal0 - 8

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live from the Apollo, klinkt anders dan live uit de IJsselhal te IJsselstein,


Op de weg hier naar toe had uw verslaggever even een momentje om vanuit de kofferbak naar de aanwezigen te kijken en moest ik toch tot de verontrustende conclusie komen dat we Linda vergeten zijn, oeps! Drie heren en één dame, vier is voldoende, maar de verhouding is misschien toch niet goed. Gelukkig had de teamcaptain het verlossende antwoord: Marleen komt rechtstreeks. Marleen? Je weet wel Marleen Koster.


De opstelling is dus voor vanavond Tom Kuijsten, teamcaptain Ronald Koenis, Monique Fokker, Marleen Koster en Leen Schipper.


Zo was dat ook weer snel opgelost, even naar de wedstrijd, zit het vol dacht het wel. Het Apollo publiek staat bekend als razend enthousiast en zij hebben vanavond maar liefst 5 teams om voor te juichen. Gelukkig is er ook OSM publiek meegekomen, jammer genoeg is het uitvak altijd beperkt in capaciteit, maar ze laten zich wel horen.


De heren mogen beginnen. We spelen vanavond op één baan dus lekker overzichtelijk, maar dit zou ook nog wel eens een lange avond kunnen worden.
Door de afwezigheid van Linda speelt Monique Fokker vanavond als eerste dame, een opstelling die vooraf nog wat zenuwen veroorzaakte, maar het komt vast goed.


Tom en Ronald spelen hun eerste set goed tegen (voor in ieder geval een deel van het team) bekende tegenstanders. Rustig en goed gepositioneerd zoeken naar zwakke plekken en daar dan gebruik van maken. Dat zoek kost nog wel een paar punten maar bij 14-21 is de eerste set toch al gedaan.


In de tweede set is de tactische bespreking van het Apollo koppel nog niet ingedaald, want ze staan binnen korte tijd al weer achter. De OSM heren gaan onverdroten verder en zonder veel energie te verspillen wordt het 9-21. Tussenstand dus al 0-1 in het voordeel van OSM. Lekker begin mannen!


De dames dubbel met Monique en Marleen gaat als een raket. Alsof ze al jaren samenspelen en tegen de reflexslag van Marleen en de mooie cross slagen van Monique hebben de Apollo dames nog niet echt een verweer gevonden. De eerste set eindigt dan ook al bij 9-21. Huh wat gebeurt hier. We hadden op de redactie Apollo hoger ingeschaald. Nou zijn we pas bij de tweede set van de tweede partij, maar toch.
In die tweede set lopen de OSM dames alweer snel uit naar een comfortabele voorsprong. In de IJssel hal zit de verslaggeving vlak bij de zittende spelers waardoor we Ronald de verschillende slagen horen benoemen. De meest exotische namen komen voorbij, maar de dames beheersen de hele encyclopedie aan slagen. Dit vertaalt zich ook naar de setstand 8-21. Toch weer iets beter als de heren in de tweede set. Wordt dit een interne strijd? In ieder geval is de tussenstand 0-2. Op naar de singles.


Tom speelt graag als eerste heer en dus de eerste single.
Hij heeft een goede tegenstander aan de Apollospeler, maar vanaf het begin van de set zien we langzaam stoom over de baan trekken. Hebben we het schema verkeerd begrepen? Speelt Leen nu al, het zal toch niet? Maar we kunnen u gerust stellen ondanks dat het zicht beperkt is. Op dit moment blijkt ook de Apollospeler zichzelf heel goed uit de wedstrijd te kunnen halen en dat is in het voordeel van Tom. Met goed spel slaat hij zich naar 4-21 en een verfrissend slokje water. In de tweede set is de stoom weg en zien we de Apollospeler zichzelf herpakken. Hierdoor blijkt dat hij echt wel goed kan spelen en Tom heeft alle moeite om voor te blijven. Maar Tom is niet voor niets eerste heer en presteert goed als het kan, maar beter als het moet en ondanks hevig tegenstribbelen van de Apollospeler is het aan het eind van de tweede set 19-21. Knap goed gedaan! Tussenstand 0-3.


Monique speelt dus als eerste dame en heeft een zeer gelijkwaardige tegenstandster. In de eerste set gaat het dus gelijk op met net iets meer voordeel aan de Apollokant 21-18. De eerste verloren set, maar er zijn kansen. Zo groot is het verschil niet en we weten dat Monique in ieder geval conditie genoeg heeft. In de tweede set weet Monique aan de goede kant van de score te blijven. Met mooie slagen komt ze tot 12-21 en daar hangt dan een derde set aan vast, maar deze partij is nog niet gespeeld, want de dames zijn erg aan elkaar gewaagd. Dat blijkt ook in de derde set bij 18-18 kunnen we nog niet zeggen wie er gaat winnen. Het publiek zit van spanning stil te staren, Geen wave helemaal niets. Je kunt een speld horen vallen. Wat een spanning 19-19, het wordt 20-20, 21-20, 21-21, 21-22 kom Monique je kunt het! 21-23 Yes hoera gelukt. Top gedaan. Wat een partij en het tekent de sportiviteit door meteen voor de return dezelfde partij af te spreken. Maar ondertussen is de tussenstand dus al 0-4, lekker!


Leen speelt in zijn single een stuk beter dan in de eerste wedstrijd en we zien weer services die de achterlijn halen in plaats van er overheen. Scherpe returns en mooie drops, waardoor de eerste set stopt bij 11-21. Goed gespeeld. In de tweede set is de spanning een beetje uit het publiek, waardoor we de wave weer langs zien komen. Was nog wel een valse start voor nodig, maar daar gaat hij weer. Leen ook, want rustig zijn tegenstander tot wanhoop spelend laat hij niet veel aan het toeval over 9-21. Tussenstand 0-5.


Marleen mag dan dus niet de eerste mixed spelen. Even een coördinatiefoutje zagen we. En Marleen kan toevallig ook goed badmintonnen, misschien wel iets beter als ze zelf denkt.
In de eerste set is er concentratie en is ze in staat om veel winners te slaan. Dat toont zich in de setstand 7-21. Probeert ze Tom te verbeteren?
In de tweede set zie je de tegenstandster beter spelen en komt er zo af en toe een verbeten trek op het gezicht van Marleen om de tweede set niet te verliezen, maar ze blijft aan de goede kant van de score 14-21. Tussenstand 0-6. Gaan we hier een mooie score tegemoet?


En wat gebeurt er nu? We zien Ronald en Marleen weglopen, zien ze het niet meer zitten? Oh nee er is nog een baan vrijgekomen waardoor de mix wedstrijden in ieder geval tegelijkertijd gespeeld kunnen worden.


Leen en Monique spelen als eerste koppel, ook nieuw, maar we hebben vertrouwen. Ronald en Marleen dus op de andere baan, maar we concentreren ons even op het eerste koppel.
Het gaat niet vanzelf voor Monique en Leen. Dat hoeft ook niet, maar de tegenstander weet goed gebruik te maken van wat openingen die het OSM koppel laat, maar gelukkig weten ze zelf net iets meer punten te halen en bij 17-21 is het alweer tijd voor wat water en een paar goede tips van Ronald, die ondertussen samen met Marleen de eerste set ook gewonnen heeft 12-21.
In de tweede set blijft het gelijk op gaan. Ongelooflijk wat een spanning. Ook nu zien we het publiek weer van spanning stil zitten, geen wave meer. Over en weer gaat het. We zien ondertussen Ronald en Marleen al weer terugkomen, die ook de tweede set naar zich toe hebben getrokken 13-21. Tussenstand 0-7. Hoe loopt dit af?
We zijn bij 20-20, we zien 21-20 op het bord verschijnen maar ook weer 21-21, en dan 21-22. Wordt dit het punt? Nee toch niet het wordt weer 22-22, het wordt zelfs 23-22 en weer gelijk 23-23. Je knippert een keer met de ogen en hup 24-23. Wordt het een derde set? Nu nog niet in ieder geval, want het wordt 24-24 en nu zelfs 24-25 en dan een hoge clear van Monique over de dame heen, terwijl de Apolloheer al een beetje naar voren aan het wandelen was 24-26. Ha lekker dan, 0-8 wat een partij klasse.


In de zogenaamde derde helft wordt er nog gezellig nagepraat en ondanks dat het spookuur al voorbij is komt een ieder toch nog veilig thuis.

do 08-03-18 20:30 4BAN 1Maarssen - Safari6 - 2
vr 16-03-18 20:00 5SB Helios 7Utrecht - Olympos0 - 8
di 20-03-18 19:30 3BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
vr 23-03-18 20:00 6BV Luck Raeck 3Montfoort - Hofland3 - 5
do 12-04-18 20:30 7BC Apollo 4Maarssen - Safari8 - 0
do 19-04-18 20:30 8BC Castellum 4Maarssen - Safari8 - 0
do 17-05-18 20:30 10SB Helios 7Maarssen - Safari8 - 0
vr 25-05-18 20:00 9BAN 1Amersfoort - Bieshaar0 - 8