image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC4 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 01-02-18 20:30 1BV Luck Raeck 3Maarssen - Safari6 - 2
vr 09-02-18 20:00 2BC Apollo 4IJsselstein - IJsselhal0 - 8
do 08-03-18 20:30 4BAN 1Maarssen - Safari6 - 2
vr 16-03-18 20:00 5SB Helios 7Utrecht - Olympos0 - 8

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit sporthal Olympus waar normaal gesproken twee keer per 4 jaar vuur vandaan gehaald wordt om de olympische spelen mee te starten, of is dat de berg? 't Maakt niet uit, de stemming is hier alweer geweldig. Enorm veel meegereisde supporters. Hoeveel steun kan een team krijgen. Daarover gesproken: het team en dan natuurlijk de opstelling. Ze worden weer met gejuich ontvangen tijdens de voorstelronde, Teamcaptain Ronald Koenis, Linda Beijert, Marleen Koster en Leen Schipper. Marleen heeft zich als invalster bereid verklaard Monique te vervangen, ondanks dat ze dan moet mixen met Leen. Er gaan geruchten dat Monique gevarengeld krijgt. Maar dit zijn natuurlijk alleen maar geruchten! Vier personen zou genoeg moeten zijn voor deze uitwedstrijd. Linda herkende nog een eerdere tegenstander, deze had het geheugen pas later op scherp staan, misschien wel iets te laat.


Helios staat onderaan en er bestaat gevaar voor onderschatting. Onze helden moeten hier gewoon met een ruime overwinning weg kunnen gaan, de lat moet hoger, prestaties mogen verlangd worden en meer van dat soort management-termen.


De wedstrijd. We beginnen meteen vol met twee banen dus de damesdubbel en de herendubbel.


Bij Linda en Marleen loopt het eigenlijk meteen soepeltjes. Even warm draaien kost dan wel een puntje, maar dan heb je ook wat. Er is licht ongeloof over de tegenstand, maar hup daar gaat weer een punt naar Helios. Wel op blijven letten dames!
Bij Ronald en Leen gaat het goed, de tacticus Ronald geeft de juiste tips en samen gaat het gestaag naar een overwinning in de eerste set 8-21 (OSM speelt uit!)
Bij de dames is het gelukkig bij die twee reeds vermelde punten gebleven 2-21.


In de tweede set blijven we even bij de dames om te kijken of ze het niveau en de focus vast kunnen blijven houden. Dat lukt, alhoewel je ziet dat de Helios-dames zich niet zomaar gewonnen geven. Ze moeten toch constateren dat het bij 6 punten blijft. 6-21. Tussenstand 0-1.


Ronald heeft een extra opdracht meegegeven en wil graag dat de punten gemaakt worden in opeenvolgende “clockwise” hoeken. Dat levert de tegenstanders in ieder geval meer punten op. Later bleek dat Leen louter met digitale tijd werkt en daardoor was het bijna nog mis gegaan 17-21. Tussenstand 0-2. Hij gaat lekkerrrrrrr!


Het publiek is nog steeds vrolijk!


Meteen maar door met de singles. Linda begint voortvarend en is eigenlijk niet van plan om zo moe te worden dat ze moet douchen. De Helios-dame heeft daar duidelijk andere ideeën over, maar gelukkig blijft het bij ideeën. Zoals we Linda kennen: gewoon rustig blijven. Zo af en toe een shuttle laten gaan, omdat je daar echt niet bij kunt en punten maken op het moment dat het kan. 5-21 getuigt van de juiste inzet.


Ronald is nog even verder gegaan met zijn wat meer afwijkende punten-pakken-idee en ondanks dat zijn tegenstander dit soort gedachtes helemaal niet heeft en gewoon probeert bij te blijven is Ronald toch te sterk 12-21.


In de tweede set probeert Linda het wat rustiger aan te doen met de nadruk op proberen, want je bent sportvrouw of je bent het niet. Er is voor de Helios-speelster niet veel eer te behalen, wel een puntje meer: 6-21. Tussenstand 3-0.


Ronald is in de tweede set nog steeds bezig met de klok-oefening. De punten rechtsvoor, linksvoor, linksachter en rechtsachter makend begint de tegenstander langzaam draaierig te worden. Maar bij Ronald begint het ook zijn tol te eisen en dus zorgt hij dat hij i.i.g. aan de goede kant van de score blijft. Dat lukt: de Helios-speler krijgt 18 punten als Ronald is geëindigd op 21. Tussenstand 0-4.


Wordt het nog spannend?
Als het aan Leen ligt niet. Zijn tegenstander vindt dat nog wel een optie. Het gaat lang gelijk op en het kost Leen dan ook moeite om de winnende te scoren tot zijn eigen ergernis. Maar bij 19-21 is de eerste set toch klaar. Marleen heeft minder moeite, of eigenlijk heeft ze vooral moeite om er een beetje een wedstrijd van te maken, maar bij 2-21 is het alweer tijd voor een slokje water.


De Helios-heer is ook even een slokje wezen drinken, in Maarssen waarschijnlijk want het duurt een tijd voordat hij weer terug is. Heeft het geholpen? Nee, er is aan Leen uitgelegd, dat ook het achterste stuk van de baan gebruikt mag worden en na deze waardevolle tip gaat het weer van start. Het helpt echt want nu loopt Leen wel uit en sterker nog met redelijk gemak wordt het zomaar 12-21. Dat met die baanlengte was wel iets geweest om meteen te zien.


Marleen is in de tweede set veeeeeeeeel beter dan in de eerste set, scherp geconcentreerd en meer van dat soort zaken zorgen ervoor dat het 1-21 wordt. Die hadden we nog niet gezien deze competitie. Tussenstand 0-6!


De mixpartijen dan maar. De tijd vliegt tenslotte, nou hier niet want een blik op de klok laat zien dat we pas 1 uur bezig zijn. Het spookuur is nog lang niet in het zicht. Ronald en Linda zien een behoorlijke tegenstand in de eerste set. Het is zelfs een soort van spannend, want ze slaan veel uit of precies waar de tegenstanders staan. Maar je bent niet zomaar het eerste koppel, dan kun je wel wat ... en wat kun je dan? Nou ook van jezelf winnen: 19-21, krap, maar wel binnen.


Marleen en Leen hebben het iets minder moeilijk in hun single. De heer die het Leen nog lastig maakte, heeft moeite in het samenspel en dat maakt een mix lastig. Zo lastig dat ze maar 5 punten halen, terwijl het OSM-duo dan al de 21 aantikt.


In de tweede set hebben Linda en Ronald beter water gedronken of hebben de tegenstanders de moed opgegeven. We weten het niet. Met al het publiek is het ook slecht te zien, maar wat we wel zien is dat het bij 6-21 al klaar is. Tussenstand 0-7. Komt er nog een verrassing van de andere baan?


Marleen en Leen spelen de wedstrijd gedecideerd uit. (U hoort het, we proberen iedere keer een woord in te voegen dat je niet zo vaak hoort.) De tegenstanders hebben wel iets meer punten, maar de ruimte, de voorsprong is voldoende. Geen blessures oplopen en fit blijven is de opgave en bij 14-21 is het klaar.


Eindstand 0-8 mooi op tijd! Nog even genieten van een fijn stukje muziek in de altijd sfeervolle kantine van Helios (anderen noemen dit ook wel takkeherrie). De conversatie is kort en bestaat uit een mix van geschreeuwde hints en halve zinnen, maar wel nog even gezellig. Inderdaad is iedereen ruim op tijd thuis. Een enkeling heeft zich aangemeld voor de landelijk bekende clubkampioenschappen van OSM. We verwachten dat de Safarihal al lang uitverkocht is. Rest ons nog u te wijzen op de volgende uitwedstrijd, dinsdag de 20ste tegen Castellum. Hiervoor zijn nog combikaarten te koop.

di 20-03-18 19:30 3BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
vr 23-03-18 20:00 6BV Luck Raeck 3Montfoort - Hofland3 - 5
do 12-04-18 20:30 7BC Apollo 4Maarssen - Safari8 - 0
do 19-04-18 20:30 8BC Castellum 4Maarssen - Safari8 - 0
do 17-05-18 20:30 10SB Helios 7Maarssen - Safari8 - 0
vr 25-05-18 20:00 9BAN 1Amersfoort - Bieshaar0 - 8