image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC4 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 01-02-18 20:30 1BV Luck Raeck 3Maarssen - Safari6 - 2
vr 09-02-18 20:00 2BC Apollo 4IJsselstein - IJsselhal0 - 8
do 08-03-18 20:30 4BAN 1Maarssen - Safari6 - 2
vr 16-03-18 20:00 5SB Helios 7Utrecht - Olympos0 - 8
di 20-03-18 19:30 3BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
vr 23-03-18 20:00 6BV Luck Raeck 3Montfoort - Hofland3 - 5
do 12-04-18 20:30 7BC Apollo 4Maarssen - Safari8 - 0

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Safarihal waar we getuige zijn van de eindsprint van deze competitie. De laatste 4 wedstrijden zijn aangebroken met vanavond dus tegen Apollo. De bespiegelingen vooraf zijn alweer nutteloos gebleken, het moet toch op de baan gebeuren.


Kijkende om me heen op de perstribune zie ik dat de collega’s helaas niet aanwezig zijn, terwijl ook team 1 en team 5 thuis spelen. Jammer, maar het is niet anders.


We zien dat het team compleet is dus met teamcaptain Ronald Koenis, Linda Beijert, Monique Fokker, Tom Kuijsten en Leen Schipper. Het vermoeden bestaat dat dit de laatste keer is dat ze compleet zijn deze competitie. Dus alle kansen om nog even een mooie uitslag neer te zetten. We herinneren ons nog heroïsche partijen uit de uitwedstrijd tenslotte.


De heren dubbel begint en door een tactisch slimme zet is de wisselbaan ook meteen in gebruik genomen door de dames. We zien Tom en Ronald meteen uit de startblokken schieten. Met name de eerste heer van Apollo staat er om bekend dat hij wat tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. Dat gaat in de eerste set niet lukken als dit tempo volgehouden wordt. Heel af en toe zien we een punt naar de Apollo heren gaan, maar niet meer dan 7 en dan is het al 21-7. Daar is hij niet warm van geworden.


De dames hebben het op de andere baan moeilijker. Hier is de strijd gelijker en moeten Linda en Monique scherp blijven. Dat lukt gelukkig, want bij 21-14 is het tijd voor een slokje water.


De heren staan alweer klaar en om te voorkomen dat men erg warm wordt gaat het weer heel snel. Met name Tom is gebrand op een goede uitslag. Hij is nog met Ronald in de slag om als beste heer op de ranglijst te komen. Dat gaat in deze partij niet veel uitmaken want de punten zijn ook voor Ronald, maar dat maakt niet uit. Het loopt als een dolle en bij 21-5 is het alweer klaar.


De dames zijn nog bezig en we kunnen wel zeggen dat ze taaie tegenstandsters hebben, die steeds weer terugkomen en punten pakken. Uiteindelijk is het na een spannende tweede set 21-17 en staat OSM dus al met 2-0 voor. Dat gaat lekker.


Tom was nog warm en mag meteen verder met zijn single. Soms iets verslappend, maar met in zijn achterhoofd die ranglijst probeert Tom het maximale er uit te halen. De Apollo heer laat het niet zomaar gaan en geeft behoorlijk tegenstand, maar ook hier is het verschil toch nog aanzienlijk 21-11. Op naar de tweede set. We horen ook nog een hoopvol misschien wel een derde set, maar dat is meer wensen dan realiteit. Tenzij er iets raars gebeurt natuurlijk???


Linda speelt ondertussen haar single en zij heeft de winnende slagen ook meteen uit haar tas gepakt. We hebben door de jaren heen al geconcludeerd dat de competitie spelende dames van OSM een klasse apart zijn en Linda is hier duidelijk een goed voorbeeld van. Mooi voor achter spelend en punten pakkend is het zomaar 21-10.


Tom speelt in zijn tweede set iets minder, mogen we dat zeggen? Ja dat mogen we zeggen. De tegenstander is eindelijk op temperatuur, maar we zijn bang dat het te laat is. Een klein beetje minder is niet voldoende om een derde set af te dwingen 21-13. Tussenstand 3-0. Is het voldoende om Ronald achter zich te laten? Ronald mag nog een mix spelen.


Linda heeft een slokje water gedronken en ook meteen een tweede versnelling uit haar tas gepakt, je wilt niet weten wat er verder allemaal nog in zit! In ieder geval zijn veel winners terug te zien in de eindstand van set twee 21-7. Nou stond Linda al bovenaan de ranglijst waar ook Tom en Ronald voor strijden en op deze manier gaat ze die eerste plaats niet makkelijk afstaan. Tussenstand 4-0. Dat dan weer wel.


Leen mag dan een single spelen en hij heeft thuis nog niet veel geluk gehad, maar dit zou moeten lukken. Concentratie is een mooi woord en uit de eerste set blijkt ook dat het wel belangrijk is. Veel slagwisselingen leveren een comfortabele voorsprong. Wat zeg ik eindstand 21-14.
Op de andere baan is Monique begonnen aan een replay van de uitwedstrijd. De Apollo dame heeft zich speciaal tegen Monique ingeschreven om die driesetter om te buigen in een revanche. Opdat Monique gewaarschuwd is!
De eerste set is dan ook een gevecht waar de wangen rossig van kleuren. Veel inzet, veel lopen en voor ieder punt strijden. Monique sleept de eerste set aan de haren binnen 21-16. Maar deze partij is nog niet over.


Leen speelt ondertussen in zijn tweede set naar de muur toe en door heel snel en scherp te serveren komt hij alweer op voorsprong. Dit gaat de goede kant op. Blijven kijken en goed anticiperen leveren een eindstand van 21-13 op waardoor de tussenstand al 5-0 is. Waar eindigt dit?


Monique heeft zich in de tweede set ingesteld op een pittige strijd, maar daar waar je verwacht dat het heftig wordt en het publiek er eens goed voor gaat zitten, (het is weer volledig uitverkocht met ook weer VIP plaatsen op of eigenlijk tussen de banen blijft het vuurwerk een beetje uit. Monique is in de tweede set duidelijk beter en geeft niet veel kansen meer weg. Sterker nog bij 21-11 is het al klaar. Onverwacht, maar dat verraadt de klasse van Monique ook een beetje!


De mix wedstrijden dan. Kan Ronald, samen met Linda natuurlijk, nog terugkomen? In de eerste set is met name de Apollo heer weer afgekoeld en het lijkt alsof hij genoegen neemt met een wat mindere uitslag. In ieder geval slaan Linda en Ronald gedegen punten bij elkaar en bij 21-9 is het alweer tijd voor water.
In de tweede set is de tegenstand weer iets groter, maar het is niet voldoende om het OSM koppel te verontrusten. 21-14 tussenstand 7-0. Wordt het 7-1 of 8-0 zijn zo de bespiegelingen.


Monique en Leen hebben het in de eerste set lastig. Dit is een gradatie minder dan moeilijk, dis als uitleg voor de gemiddelde luisteraar. Lastig dus ze staan zelfs achter 13-16, maar dan speelt Monique een paar briljante shuttles en mist Leen er nog een waardoor de setstand toch nog 21-17 wordt. Tijd voor water!! Goed overleg, tactische tips voor tactische trips en zo meer leveren een scherp OSM koppel op voor de tweede set. Hierin gaat het weer beter. We horen Monique nog roepen over een shuttle die van haar was? Geen flauw idee, Leen zat er tijdens het slaan niet mee, later wel natuurlijk, maar in dit geval liep het goed af en dan is het allemaal wat makkelijker. Omdat deze situatie nog een keer voor kwam mocht Monique het laatste punt maken wat ze dan ook zeer goed deed! 8-0. Kijken wat Ban 1 doet. Wanneer zijn onze helden kampioen of redden ze het toch niet???? Wordt vervolgd dames en heren.

do 19-04-18 20:30 8BC Castellum 4Maarssen - Safari8 - 0
do 17-05-18 20:30 10SB Helios 7Maarssen - Safari8 - 0
vr 25-05-18 20:00 9BAN 1Amersfoort - Bieshaar0 - 8