image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC4 (2017 / 2018)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 01-02-18 20:30 1BV Luck Raeck 3Maarssen - Safari6 - 2
vr 09-02-18 20:00 2BC Apollo 4IJsselstein - IJsselhal0 - 8
do 08-03-18 20:30 4BAN 1Maarssen - Safari6 - 2
vr 16-03-18 20:00 5SB Helios 7Utrecht - Olympos0 - 8
di 20-03-18 19:30 3BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
vr 23-03-18 20:00 6BV Luck Raeck 3Montfoort - Hofland3 - 5
do 12-04-18 20:30 7BC Apollo 4Maarssen - Safari8 - 0
do 19-04-18 20:30 8BC Castellum 4Maarssen - Safari8 - 0

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Semi live vanuit de Safarihal waar de collega’s alweer afwezig zijn, tsss. Wel aanwezig is het publiek, we zien weer alle plaatsen bezet en dat is ook terecht. Er wordt weer geweldig gespeeld dit voorjaarsseizoen met verschillende teams op kampioenskoers.


De opstelling voor vanavond, we hebben Linda Beijert, Monique Fokker, Tom Kuijsten en Hans Roberti. Vaste volgers van dit team zien dan al dat zowel teamcaptain Ronald Koenis als Leen Schipper afwezig zijn. Kan het team dit opvangen? En hoe staat het er voor? 4 punten los van BAN 1 geeft de burger moed wetende dat zij morgen (vrijdag de 20ste) hun sleutelwedstrijd tegen de nummer 3 Luck Raeck mogen spelen, in Montfoort. Voor OSM geldt gewoon alles winnen zodat er geen punten meer verloren worden voor de laatste wedstrijd uit in Amersfoort tegen BAN en dan zien hoever OSM voor staat. 8-0 is voor vanavond in ieder geval het doel. De temperatuur in de Safarihal is alweer aardig op niveau, we meten 302 graden (Kelvin) en vanuit de toeschouwers wordt nog de stelling gedeponeerd dat de shuttle dan nog sneller gaat. Als dat maar geen probleem wordt.


We beginnen met de herendubbel van Tom en Hans, wat kunnen we hiervan zeggen? Behalve dat we in de archieven zijn gedoken en tot de conclusie zijn gekomen dat ze nog nooit hebben samengespeeld. Is dat een probleem? Nou niet echt. Ze gaan heel scherp van start en eigenlijk hoeven ze niet eens tot op het bot te gaan om toch een mooie setstand neer te zetten 21-8. Eerste set is binnen!
In de tweede set gaat het iets minder voor de mannen, maar dit koppel geeft het nooit weg. IJzeren wil om te winnen en kalmte om dat ook voor elkaar te krijgen, 21-15. Kijk zo doe je dat tussenstand 1-0. Nog 7 beslissingen te gaan.


De dames Linda en Monique zijn ondertussen wel aan elkaar gewend en zoals wel vaker gezegd OSM heeft gewoon sterke dames. Er zijn kampioenschappen behaald op de kracht van de dames.
In dit geval of eigenlijk in deze wedstrijd loopt het nog niet geweldig. Met veel inzet, maar ook veel missers en soms een moment dat je denkt huh? wordt het 22-20. Dat hadden we niet verwacht. Is er een andere Castellumspeelster ingevlogen. Dit is niet wat we ons herinneren van de uitwedstrijd? De dames vinden zelf ook dat het te spannend is, maar het enige wat ze kunnen doen is beter spelen. Waar is de teamcaptain als je goede tips nodig hebt? Of ligt het aan de temperatuur?
In de tweede set gaat het eigenlijk weer gewoon gelijk op, hoe kan het, het verschil zou veel groter moeten zijn toch? In ieder geval eindigt deze set in 19-21. Een derde set, kom op dames!
Nog maar een slokje water in een behoorlijk warme Safari hal. Nu weten we ook weer waarom het hier niet de Noordpoolhal heet. In de derde set komt de klasse van de OSM speelster toch weer boven drijven. Ineens klopt het weer. Zien we die mooie crossshuttles en snelle reacties weer en dan is het verschil ook ineens weer heel groot. 21-10 tussenstand 2-0. We gaan lekker.


Tom mag dan zijn single spelen, zoals bij de vorige wedstrijd bleek is hij in een hevig gevecht met Ronald voor de positie van beste heer op de poule ranglijst (onderling dan). Maar het gaat niet zo makkelijk allemaal. We zien toch het fenomeen aanpassen aan de tegenstander en in dit geval houdt dat in dat Tom iets minder speelt dan te doen gebruikelijk is. Is het genoeg vragen wij ons op de tribune af? Nou in de eerste set maar net 21-17. Pfffff dat scheelde niets waarom zo spannend maken?
In de tweede set zien we min of meer een herhaling van zetten, alhoewel Tom wel iets beter speelt. Kan hij beter tegen de hitte? In ieder geval stoïcijns (het woord van de dag) spelend haalt Tom de eindstreep 21-15. Hé gelukkig, tussenstand 3-0. We gaan de goede kant op.


Dan speelt Monique als eerste dame haar partij, we moeten nog even wennen aan de wisselingen in de ploeg, maar op de pouleranglijst kunnen we zien dat de dames elkaar ook echt niet veel ontlopen. Voordeel is dat je wel meer verschillende tegenstandsters treft, andere teams houden graag vast aan de volgorde tenslotte. Terug naar de wedstrijd. Is Monique op temperatuur is eigenlijk geen vraag. Het loopt hier in de Safarihal op tot 95 graden (weliswaar Fahrenheit, maar toch). Tsja hoe speelt ze eigenlijk, gewoon goed, we kunnen er lang over praten of kort, de conclusie is dat ze ondanks een lichte weerstand tegen het singlespel gewoon goed speelt. Is het voldoende tegen deze tegenstandster of loopt dit niet goed af? Nou, na toch weer een paar mooie shuttles en de tegenstandster lekker laten lopen staat het 21-14. Ze kunnen maar moe zijn, altijd handig als er per ongeluk een derde set in zit. En dit is een rare avond. Er kan nog van alles gebeuren. Na een verkwikkend slokje water (half litertje ofzo) hup weer de baan op en knallen. Inderdaad is de tegenstandster een beetje moe geworden. Daar waar ze dacht misschien in de tweede set een kans te maken laat Monique blijken dat dat er niet in zit. 21-12 bam 4-0 in the pocket.


Dan zien we Hans de baan op komen en als er iemand alles geeft in een wedstrijd dan is het Hans wel. Tijdens het meer recreatief spelen op de maandagavond zien we Hans wel eens mopperen over een gemiste shuttle maar tijdens de wedstrijd zie je Hans naar een ander niveau stijgen. Het is een plezier om te zien hoe de drops en de geplaatste shuttles hun weg vinden op het vloergedeelte van de tegenstander. De goede man weet ook niet precies wat hij moet doen om dit af te stoppen. Wij hebben een goede tip, even een slokje water drinken, want terwijl we verslag doen is de eerste set al voorbij 21-11. Tsja zo heb je het er over en zo kijk je naar de tweede set. Hans laat zien dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van de tegenstander om goed te spelen. Punt na punt stormt hij op in de pouleranglijst. Bij 21-10 is de partij al voorbij en hier is maar één woord voor, goedgedaan. Als je één woord zegt moet je het ook bij één woord houden tenslotte.
Wat hebben we nog op het programma staan, nog 1 single (Linda) en natuurlijk nog 2 mixpartijen. Tijd voor een commercial break.


…………


En net te laat zijn we terug. Slechte redactie, slechte planning van de reclame, want wat is er gebeurt tijdens uw zapmoment? Linda is alvast begonnen en weet zich goed aan te passen. Dat was nou niet de bedoeling Linda! Oh we willen het wel van de tribune schreeuwen, maar een onafhankelijke verslaggever kan zich natuurlijk niet zo laten gaan. Na veel gemopper en inzet is het dan toch nog 21-14 geworden. Kom op je kunt beter. Maar de tegenstandster is niet van zins om het zo maar op te geven en ze ruikt een kans. En dan? Ja dan laat de klasse van Linda zich toch gelden als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat en punt voor punt weet Linda zich toch naar de overwinning te knokken, 21-15. Tussenstand 6-0, dat lijkt er al op.


Zoals gezegd resten ons nu de mixpartijen nog. Wie speelt er met wie hoe ziet de opstelling er uit?
Linda en Tom beginnen en we zien dat het lek nu toch wel boven is, het tij is gekeerd, de vlag kan uit, de juiste koers is weer gevonden of iets wat in de kern vergelijkbaar is. In ieder geval start het OSM koppel furieus en slaan ze in recordtempo naar een slokje water 21-6. Daar is het verschil waarop we zaten te wachten gelukkig. Ietwat geruster gaan we er nog eens goed voor zitten en we zien dat ook in de tweede helft de score aan de goede kant blijft. Iets minder dominant, maar nog steeds gewoon heel goed lekker herstel! 21-11. Tussenstand 7-0!


Maken Monique en Hans er 8-0 van of weet het Castellum duo nog een verassing tevoorschijn te toveren? Gedegen, veel techniek, inzet en een zeer goede wedstrijdinstelling geven Monique en Hans het beste van het spel. Het verschil is niet zo heel groot, maar ruim voldoende. We mogen niet vergeten dat ook Monique en Hans nog niet vaak samen hebben gespeeld en dat is niet direct een voordeel. In ieder geval is de pauze verfrissing bereikt bij 21-14. Kijk dat is goed.
In de tweede set loopt het ook gewoon weer lekker niet al te veel gekke dingen doen niet gaan rennen als het niet nodig is. De rust bewaren en punten pakken. Als je Monique en Hans zo bezig ziet is badminton een simpel spel, maar we weten allemaal hoe moeilijk het is om het er simpel uit te laten zien. Hoed, pet, baret, welk hoofddeksel dan ook ieder geval af voor deze set 21-13 en een 8-0 overwinning.


Het was spannend vanavond, maar terugdenkend aan de uitwedstrijd heb je soms tegenstanders waar het verschil niet zo groot mee is.


Twee keer met het grootste verschil winnen wil niet zeggen dat het verschil ook groot is. Met deze diepere gedachte kunnen we naar de versnaperingen van Ron en een gezellige derde helft.


do 17-05-18 20:30 10SB Helios 7Maarssen - Safari8 - 0
vr 25-05-18 20:00 9BAN 1Amersfoort - Bieshaar0 - 8