zo 07-10-07 10:003Zeewally 1Zeewolde5 - 3
zo 04-11-07 12:305USV Hercules 2Utrecht3 - 5
zo 11-11-07 13:006BC Amersfoort 16Amersfoort0 - 8
zo 25-11-07 10:007Leusder BC 8thuis8 - 0
zo 02-12-07 14:008BAN 3Amersfoort4 - 4
zo 09-12-07 10:009Gova 8Arnhem0 - 8
zo 16-12-07 10:0010Zeewally 1thuis5 - 3

Hard trainen, oefenen en goed slapen zou ons naar de overwinning moeten brengen... toch?

Vandaag moesten we tegen de koplopers van onze poule. Tijdens de thuiswedstrijd verloren we met 5-3 en dat wilde wij deze keer eigenlijk omgedraaid zien! Fineke hielp ons vandaag om meer kans te hebben op een overwinning.

De herensingles konden op twee banen worden gespeeld. Ton speelde de 1e herensingle en dat viel niet mee! De tegenstander was een sterke vaste speler van het team en wist de eerste set te winnen. Veel smashes, goed geplaatste drops, veel looptechniek en soms wat geluk zorgde voor een tweede set, met veel rally's die door Ton gewonnen werden. Een spannende driesetter dus... Tijdens de 3e set was het geluk wat minder aan Ton zijn kant en werden de laatste balletjes allemaal net niet over het net gespeeld en stonden we achter met 0-1. Helaas Ton, je eerste thuisnederlaag (in de single).

Tegelijkertijd werd de 2e herensingle gespeeld door Camiel. Camiel zei zelf al dat het deze week goed ging en dat bleek. Hij speelde rustig, sloeg (de meeste) shuttles in en plaatste perfect. Een tweesetter die hij wist te winnen met 21-15 en 21-17.

Omdat Ton een driesetter moest spelen en Maaike daarbij aan het tellen was, begon Fineke alvast met de 2e damessingle. De tegenpartij had hun eerste dame opgesteld als 2e dame, dus Fineke kon direct aan de bak. De eerste set speelde Fineke de tegenstander makkelijk uit door haar goed achterin te houden. Ze wist de 1e set dan ook te winnen met 21-15. Dit was veel belovend... De 2e en 3e set wist de tegenstandster Fineke echter goed te laten lopen en leek het alsof Fineke aan de grond was genageld. 8-21 en 12-21 was helaas de score van de 2e en 3e set van deze partij.

De 1e damessingle werd hierna gespeeld. De eerste set wist Maaike met gemak de tegenstandster alle hoeken van de baan te laten zien en won ze met 21-6. De tweede set werd het haar wat moeilijker gemaakt door de extra diepe service en wat ademhalingsproblemen, maar ook de 2e set werd een duidelijk winstset voor OSM; 21-14.

2-2 als tussenstand! Dit kon nog spannend worden...

De herendubbel zou ons op een voorsprong kunnen brengen, maar zou dit ook lukken? De tegenstander was zichtbaar vastberaden om te winnen en speelde fel, met mooie smashes en perfecte lijnballetjes. 17-21 en 18-21 was de eindstand. De vrouwen moesten dus aan de bak!

De druk op de dames werd hoger en hoger. Gelukkig konden Fineke en Maaike dit aan en wonnen ze de eerste set met weinig moeite; 21-11. Dat ging de goede kant op. De tweede set werd het een beetje moeilijker. Veel fouten van onze kant, waarbij soms niet helemaal werd gelopen zoals het moest en mooie slagen van de tegenstandsters niet te vergeten, zorgden voor een verlies van 14-21. In de derde set kwam het er dus op aan.
Rust, vast spelen en betere plaatsing zorgden uiteindelijk voor een overwinning van 21-12.

De mixen konden het maken of breken, dus de druk om te winnen was er nog zeker niet vanaf. Omdat de hele zaal al leeg was (tja, spannende en lange partijen waren het zeker) konden deze tegelijkertijd worden gespeeld. Een lief medelid van OSM (ik noem geen namen hoor Bart) telde voor ons de eerste mix en de 1e dame van de tegenpartij de 2e mix.
De eerste mix was echt een spannende wedstrijd. Een ijzersterke man, die Camiel alle hoeken van baan liet zien en hard kon smashen, zorgde voor een spannende eerste set die helaas werd verloren met 20-22. Een beetje beduusd vroegen we ons af hoe we deze wedstrijd konden keren. Meer korte ballen, gebruikmaken van de hoge service op de dame en minder hoog op de heer geven, zorgden in vlagen voor mooie punten aan onze kant. Na een overwinning voor ons van 21-19, kon de 3e set gespeeld worden. Aanmoediging van het tweede mix koppel zorgde voor een spannende set, met pieken en dalen, een spannend, maar gelukkig positief einde voor ons; de overwinning in de 3e set met eveneens 21-19.

De tweede mix werd, zoals al bleek, een stuk sneller gespeeld. Fineke en Ton lijken al een waar duo en lieten de tegenstander blijken dat er met OSM niet te spotten valt. 21-18 en 21-10. Een mooie uitslag. Meer hoeft er niet over te worden gezegd.

Een vreugdedansje voor team 4! Gewonnen met 5-3 van de aanvoerder van de competitie. Best iets om trots op te zijn! Fineke bedankt voor je inzet.

Wij gaan in ieder geval voor promotie dit jaar. Nu maar afwachten en vooral hard trainen, oefenen en natuurlijk goed slapen!

za 29-12-07 09:3011Badge 1Scherpenzeel2 - 6
zo 13-01-08 10:0012BC Amersfoort 16thuis5 - 3
zo 20-01-08 09:3013Leusder BC 8Leusden1 - 7
zo 27-01-08 10:0014USV Herculesthuis5 - 3