image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de safarihal met de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen badmintonwedstrijden in de NJC 2018. Vanavond volgen we OSM team 3 met daarin Laura Eefting, Linda Beijert, teamcaptain Tom Kuijsten, Ronald Koenis en Leen Schipper. We zitten weer overdekt, vaste volgers van de OSM wedstrijden weten dat het dak er nog wel eens af wil om het niveau door te laten maar na een zomerstop is alles weer keurig in orde.


We beginnen overzichtelijk met twee banen dus de dames en de herendubbel tegelijk. Wat weten we over de tegenstanders? Eigenlijk heel veel, ze hebben al een wedstrijd gespeeld en dik gewonnen maar met andere heren. Nu zijn er twee invallers uit team 1, ook geen onbekende spelers die vorige week nog van OSM NJC 2 gewonnen hebben. Pfffff alsof badminton al niet moeilijk genoeg is ook nog sterke tegenstanders.


De herendubbel met Ronald en Leen begint een beetje twijfelachtig. Je merkt dat dit koppel nog niet enorm veel samen heeft gespeeld, maar wat je ook ziet is dat de tegenstanders een dubbel zijn die blindelings nog weten wie waar loopt. Het helpt allemaal niet en ondanks enkele mooie punten stopt de eerste set toch met een wat minder gevoel 10-21.


De dames zijn ondertussen in een fel gevecht verwikkeld en we zien de inzet en passie beloond worden met een 21-16 setstand. Dat dan weer wel.
Deze teams lijken niet zo heel ver uit elkaar te liggen.
In de tweede set weten Ronald en Leen elkaar weer beter te vinden. Ze staan samen aan het net lopen samen naar achteren en missen samen soms een shuttle. Daar kan nog iets aan verbeterd worden, maar we zien in ieder geval meer goede punten en een betere setstand 14-21. Er liggen in de competitie nog mogelijkheden.


De dames spelen op het scherpst van de snede. Diepe slagen, hard, drops, crossdrops, netspel, spel alles komt langs, maar het OSM koppel blijft aan de goede kant van de score en haalt knap ook de tweede set binnen. 21-12. Tussenstand 1-1 okeeey.


Tom mag zich dan warm spelen tegen de eerste heer van Castellum 1 voorwaar geen misselijke tegenstander zou je zo zeggen. De man is ook niet misselijk, dat scheelt. Hij speelt gewoon goed en Tom heeft de eerste 5, 6 punten geen antwoord. Maar dan komt hij langzaam in zijn spel en steeds meer heeft de Castellum heer (we noemen hem Frank dat is makkelijker) geen antwoord op de harde geplaatste slagen van Tom. Tom haalt zelfs in en links dus dat mag. Ach we hebben eerder ook al over het niveau gesproken, maar dit is voor uw verslaggever toch een stapje te hoog. We gaan met al het publiek gewoon op de banken staan om het te kunnen volgen en dan zien we dat Tom met 21-18 Frank heeft verslagen in de eerste set.
Na een verfrissende slok water en een paar goede tips (Ronald is tenslotte een goede trainer) pakt Tom de draad weer op en gaat verder met het slaan van de shuttle op een goede manier. Dat moet ook wel, want Frank laat zich niet zomaar verslaan. Het gaat gelijk op, ze zijn aan elkaar gewaagd. Ik hoop nog een keer een wedstrijd te zien waar niet alle clichés meteen op zijn na vijf sets, maar ook deze set brengt weer veel bewondering. Met inzet en precisie weet Tom de set naar 21-19 te brengen. Lekker 2-1
Dan zou Laura aan haar single mogen beginnen echter de tegenstandster is even kwijt eigenlijk zijn beide Castellum dames even kwijt, maar de andere hoeft nog niet te spelen dus dat is nog niet urgent. Kort overleg en een blik op de klok zorgt er voor dat Ronald aan zijn single begint tegen Ben, die heeft al zo vaak tegen OSM gespeeld dat hij beter lid kan worden.
Ronald heeft in de eerste set wat moeite om in zijn spel te komen, maar we zien al meer lukken dan in de dubbel dus we houden hoop. De eerste set loopt af met 11-21, maar met kansen.
Een slokje water, een druif (zeg maar druivensuiker, maar dan in de originele verpakking) en we gaan weer verder.
Ronald blijft tot zijn eigen verwondering bij. De teller kan steeds weer gelijk standen noteren en dat blijft zo doorgaan. We zien 21-21 op het bord komen, 22-22 ook nog en 23-22, 23-23, 23-24, 24-24, 25-24, een enkele supporter heeft nog adem om Kom op Ronald te roepen, en ja hoor 26-24 set binnen. Ah daar is ook de Castellum dame weer.
Een derde set voor Ronald die dit niet verwacht had en met goede moed begint. Ook nu gaat het weer gelijk op. Als je bij 11-10 wisselt is er geen groot verschil aan te wijzen. Het publiek heeft de banken opgestapeld om het niveau nog te kunnen zien. Normaal zou je zeggen ze spelen het dak er af, maar dat is net gerenoveerd dus dat zou zonde zijn. Tsja uw verslaggever weet het ook niet meer. We zitten hier te kijken naar historie naar een topwedstrijd rijp als voorbeeld op YouTube. Alles komt langs maar wat vooral telt is dat Ronald langzaam uitloopt. Hij komt voor, 1 puntje, twee puntjes en er valt een gat. We zien Ben ook meer tijd nemen tussen de services, de adem raakt op. Ronald redt het, hij haalt de set binnen!!!!! 21-17 wat een partij, grappig detail is dat Ronald tijdens de interviews in de mixed zone nog zijn slagen weet te benoemen. Waanzinnige partij misschien wel de beste die Ronald heeft gespeeld en u was er bij.


Even op adem komen pffffff.
Om weer een beetje tijd in te halen spelen Laura en Linda tegelijk hun singles.
Laura speelt tegen een lange dame met een harde slag en veel diepgang in het spel. Zeg maar het spiegelbeeld van Laura (wel iets ouder het is niet helemaal een kopie). In de eerste set is het nog even kijken, maar al snel weet Laura een voorsprongetje te bereiken. Is ook nodig, want ook de dames maken er weer een mooie wedstrijd van, maar van Laura heb je niet zomaar gewonnen en ook de Castellum dame weet aan het eind van de set dat er iets meer moet gebeuren 21-15.


Linda heeft de schwung te pakken, ze speelt sterk en met flair haar tegenstandster van hot naar her en terug. Zo af en toe horen we de dame “lopen” memoreren, waarbij we op de tribune het vermoeden hebben dat ze het tegen zichzelf heeft. Dat is altijd een slecht teken als een speler(ster) tegen zichzelf begint te mopperen dan wordt het moeilijk. Niet voor Linda, want ze speelt tactisch en technisch weer een goede partij 21-8.


In de tweede set heeft Laura het moeilijk, ook nu zien we de strijd weer gelijk op gaan zonder dat er bij 15-15 te zeggen is wie dit gaat winnen. Korte slagen, diepe slagen alles komt weer langs en zelfs bij 19-19 is het nog onduidelijk. Bij 20-19 is er een kans en bij 21-19 is het binnen. Wauw kunnen we zeggen doen we ook gewoon hoppa WAUW. Spanning. maar wel binnen. Tussenstand 4-1. Dat hadden we op de redactie niet verwacht.


Linda speelt de tweede set in een zelfde stijl als de eerste set en ook haar tegenstandster houdt het niveau vast. Dat maakt dat de set met mooie slagen naar 21-6 gaat en dan staat het al 5-1, we hebben gewonnen. Verslaggevers mogen over wij praten als er gewonnen wordt, zij verliezen, zo is het vastgelegd. Dan resten nog de mixwedstrijden.


Ook weer tegelijkertijd, Ronald kon de spanning niet meer aan hij is al weg wetende dat het team dit wel aan kan. Het is ook gewoon vertrouwen natuurlijk.


Tom en Laura spelen hun mix tegelijk met Linda en Leen. Dat is handig en niet te volgen.


We zien Tom en Laura ook weer zo’n spannende set beleven. De inzet van Laura en het lopen van Tom tegen het kundige spel van het Castellum koppel, het gaat zo gelijk op mensen. Zelfs de teller, voor de gelegenheid is Gerben gestopt met spelen, vindt het spannend. Iedereen wil dit zien tenslotte. Het gaat gelijk op, is dat al genoemd? Dacht het wel, ook nu weer 16-16 17-17 18-18 voordat het OSM koppel het af kan ronden 21-18 bam. Goed zo. De teller staat te huppelen.


Bij Linda en Leen loopt het eigenlijk ook heel goed. Totaal ander koppel en soms nog wat onwennig maar gewoon meespelen en punten binnen halen. We zien mooie geplaatste shuttles langskomen, maar het is net niet genoeg 18-21. Jammer, maar wel goed.


Laura en Tom maken het in de tweede set niet zo heel spannend meer. Veel eerder wordt het verschil gemaakt bij 17-17 al. Dan loopt het OSM koppel uit naar een soevereine 21-17. De slingers gaan de lucht in, confetti kanonnen starten op. Rustig maar, het is de eerste partij van een lang seizoen, maar wel een hele goede partij. Nu al 6-1 wat wordt het.


Linda en Leen spelen ook in de tweede set gewoon goed. Veel lukt en met enige trots horen we de tegenstandster nog zeggen “ik dacht dat jij zei dat hij niet zo goed was?”. Dat is hij ook niet, maar met Linda is het wel een compleet koppel en dat speelt wel makkelijk. Ach als je naar zo’n wedstrijd als verslaggever staat te kijken zie je dat er nog veel mogelijk is voor dit team en we hebben ondanks de setstand van 16-21 veel vertrouwen in de komende wedstrijden.


Na even over minder belangrijke zaken als het voetbal van afgelopen week te hebben gesproken en natuurlijk de goede verzorging van de inwendige mensch door Ron onze favoriete culinair medewerker van de Safarihal is een ieder ook uw verslaggever weer tijdig huiswaarts kunnen keren.

do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4
di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5
di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2
do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2