image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2
do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Safarihal zien we ons favoriete team de baan opwandelen, ja ze zijn er weer allemaal. Teamcaptain Tom Kuijsten, Laura Eefting, Linda Beijert, Ronald Koenis en Leen Schipper, de sterkste opstelling zeg maar.
Vooraf was er nog wat onduidelijkheid over het meespelen van Ronald maar vlak voordat een ieder zich richting de Safarihal spoedde kwam toch het verlossende appje.


Wat kunnen we zeggen van de tegenstanders? Niets helemaal niets, alle statistieken zijn nagekeken op de redactie en eigenlijk zijn er geen aanknopingspunten behalve dat er één invaller is. En dat het team 1 van Hellas is terwijl OSM hier team 3 tegenover zet. Moet hier enig belang aan worden gehecht? Nee.


We beginnen met zowel de dames dubbel als de heren dubbel, er speelt maar 1 team thuis dus alle ruimte misschien straks zelfs wel op 3 banen. Dit allemaal om het de verslaggever iets lastiger te maken waarschijnlijk. Het zit weer lekker vol, publiek is enthousiast, we hebben er zin in zeg maar.


Ronald en Leen spelen alsof ze niet anders gewend zijn, tegen een heel goed koppel tegenstanders. Lastig is het juiste woord voor deze set. Goed anticiperende tegenstanders en slagen die net niet lukken geven een setstand van 16-21 aan. Jammer maar wel kansen, alhoewel er een licht verschil is in inschatting van kwaliteit van met name de linkshandige tegenspeler. Even de klok gelijk zetten heren!


Bij de dames Laura en Linda gaat het anders, we hebben het in het verleden al eerder gezegd, maar OSM heeft sterke dames in de gelederen en dat blijkt ook nu weer. Ondanks een hele lange tegenstandster weten zowel Laura als Linda steeds weer de shuttle over het net op de grond te krijgen. 21-7 kijk heren zo moet het.


Zouden de mannen het gezien hebben? Ze gaan in ieder geval voortvarend van start Ronald serveert vanaf 1-0 naar 7-0 alsof het verschil heel groot is? Hoe komt het? Staan ze aan de smalle kant? Aan de lage kant van het net? Beter water? Rekenen we ons op de tribune rijk zonder reden? In ieder geval stomen ze lekker door (we zitten vanavond wat in de nautische termen lijkt het). De mannen verslappen niet en de ene winner na de andere verdwijnt over het net. Pas bij 21-9 stopt de teller, veel verder hoef je ook niet, dat scheelt. Een derde set er zijn nog kansen!


Hebben de dames ook een derde set nodig? Op basis van de eerste set verwacht je het niet, maar we hebben al meer verrassingen gezien. De dames gaan lekker verder met punten sprokkelen. Je zou verwachten dat zo’n ruime overwinning in de eerste set wat mindere inzet in de tweede set oplevert, maar niets van dat alles, vol vuur zien we de ene lepe shuttle na de andere verdwijnen. De tegenstandsters worden er gek van. Bij 21-9 stoppen ze er ook gewoon mee. Tussenstand 1-0.


De heren spelen in hun derde set goed. Aan het eind zelfs heel goed. Ze staan met 12-19 achter en normaal is het dan wel gedaan, maar ze halen in. Ze komen dichterbij, om een quote van een bekende komiek te gebruiken, ze naderen. We zien 13-19, 14-19, 15-19, 16-19. 16-20, 17-20 maar dan als een anticlimax 17-21. Jammer maar goed gespeeld! Tussenstand 1-1. We zitten alweer op het puntje van de bank.


Tom mag dan eindelijk beginnen. Hij heeft zichzelf lekker warm geteld en mag dan gaan spelen voor het volgende punt.
Tegelijkertijd begint ook Laura aan haar single en omdat het kan speelt ook Ronald alvast maar zijn single. Lekker overzichtelijk allemaal. Mocht een van de spelers zich in de komende minuten te kort gedaan voelen vanwege het ontbreken van verslaglegging van een fabuleuze slag, mijn verontschuldigingen op voorhand.


Tom speelt zich tijdens de eerste set warm, waardoor de tegenstander in eerste instantie het idee heeft dat het wel goed gaat komen, maar aan het eind van de set staat Tom toch voor, mooi gespeeld! 21-16.


Laura speelt ondertussen alsof ze, ja hoe eigenlijk. Soms zie je een talent spelen dat je denkt hoezo speelt die niet landelijk in de hoogste klasse. En dat hebben we vandaag ook een beetje met Laura. Gedreven, vol vuur, we zitten op de tribune te kijken met angst om te branden. Maar goed heel goed. Bam, bam en nog een smash 21-13 met mogelijkheden voor beter.


Ronald speelt ook al alsof het kampioenschap er van af hangt en misschien is dat ook wel zo je weet het niet. Hij speelt in ieder geval eigenlijk een beetje in de dode hoek voor de tribune als we het hebben over de mogelijkheden om de wedstrijd te volgen. Gelukkig laat Ronald zo af en toe van zich horen waardoor we een redelijk beeld krijgen van hoe de wedstrijd zich ontspint. Het gaat gelijk op totdat de tegenstander toch een miniem gaatje weet te slaan, 16-21. Jammer, maar dichtbij.


Tom speelt in principe alleen maar driesetters, maar is ook wel kien om dit een keer te doorbreken. Ondanks dat hij niet geheel tevreden is met zichzelf en het vertoonde spel, is het toch een mooie partij. Jammer genoeg lukt het doorbreken nog niet vanavond 16-21 in de tweede set. Toch een derde dus.


Laura dan, mag zij ook drie sets spelen? Nee hoor ze gaat gewoon verder met goed spel. Winnen dat telt en slag na slag komt dat ook dichterbij. Sterker nog bij 21-9 is het al zover. Lekker 2-1


Ronald heeft het moeilijk in weer een heel spannende set, vorige wedstrijd werd nog gerept over de beste partij ooit van Ronald, maar hij heeft het niveau bewaard in een laatje of zo want het is er nog gewoon. Soms een kreet waardoor iedereen verschrikt op kijkt, maar spannend tot op het einde, hoe spannend? Heel spannend 19-21 veel spannender kan niet. Jammer Ronald, maar goed gespeeld. Tussenstand 2-2


Hoe vergaat het Tom in de derde set?
Ook hier is het moeilijk te zeggen wie er gaat winnen. We zien de tegenstander beginnen met puffen, een derde set is niet zomaar gespeeld. Soms geweldige slagen afgewisseld met sublieme slagen. Het is stil op de tribune iedereen zit gespannen te kijken. 18-18, 18-19, 19-19, 19-20. Het zal toch niet???? 19-21 jammer, jammer. Tussenstand 2-3


Dan hebben we nog 1 single te goed.
Linda moet weer gelijk maken. Vol vuur en elan zoals we haar hebben leren kennen speelt ze haar tegenstandster tureluurs (wat zou het woord van de avond worden???) de ene clear is nog niet beantwoord of daar ligt alweer een dropshot over het net. Je moet wel heel goed kunnen bewegen om hier bij te blijven. 21-12 laat zien dat dat bij blijven niet meevalt.
In de tweede set heeft Linda zichzelf belooft nog beter te spelen, zodat er geen twijfel kan bestaan over de vorm. Nou dat zit wel goed 21-11 (in the pocket) lekker tussenstand 3-3. Wat zal het worden?


Tom en Laura zijn vooraf getipt als een zeker punt. Zij spelen hun mix alsof de tegenstanders niet zo goed zijn. Nou dat zijn ze wel, maar tegen zoveel klasse is het lastig spelen. We zien weer het hele scala aan lepe slagen voorbij komen en dat resulteert in 21-16. Geeft ook aan hoe goed de tegenstand is. In de tweede set raakt het geloof een beetje kwijt. De avond is al een behoorlijke tijd bezig tenslotte. Laura en Tom spelen gedecideerd (op deze manier zijn we in een avond door een heel seizoen woorden een pff) de tegenstanders op een hoopje, bij elkaar vegen en netjes opruimen, 21-11 top!


Linda en Leen hebben dan nog een hele zware dobber om de winst binnen te slepen. Het Hellas team heeft bedacht dat de eerste dame en eerste heer tweede mix spelen en dat is heftig. Ondanks dat Linda duidelijk aangeeft waar de mogelijkheden liggen en Leen daar wel degelijk punten op binnen haalt is het 19-21 en tijd voor een verfrissing. Er zijn kansen, maar in de tweede set hebben de tegenstanders het gat wat er lag door een handigheidje gedicht, ook een kwaliteit, en is het verschil weer iets groter. Net niet goed genoeg om deze tegenstanders te verslaan, maar er komen nog kansen, zij gaan echt nog wel punten pakken.
Eindstand 4-4, mooie wedstrijd.


Een gezellige derde helft met door Ron geserveerde hapjes en verfrissingen leverde nog goede gesprekken op, maar gelukkig ruim op tijd kon een ieder zich huiswaarts spoeden om zich op te laden voor de volgende wedstrijd. Er zijn nog combikaarten te koop!

di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5
di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2
do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2