image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2
do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4
di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Bosrand, zo verslaggever staat u in het bos? Nee sporthal de Bosrand, vanavond mag ik, Mart Steeks, u kond doen van alweer de derde wedstrijd van het derde van OSM. De sfeer zit er hier in het Benschopse al meteen goed in: rijen voor de deur en hoewel de temperatuur nog wat kil is, is de tribune hier ramvolgepakt. Mensen moeten zelfs met tassen schuiven om nog een zitplaatsje te bemachtigen. Daar komen de teams de baan op: Laura, Linda, Ronald, Tom en Lee… Waar is Leen? Momentje

Oh, die is geblesseerd uitgevallen hoor ik van de regie. Nou dat wordt dan buffelen voor de hier aanwezige OSM-mannen. De tegenstanders, wat weten we van hen? Ze hebben er eentje gewonnen en zijn door Castellum met 8-0 naar huis gestuurd. Dat geeft de meegekomen fans uit Maarssen hoop, want OSM won van datzelfde Castellum met 6-2.
De mannendubbels beginnen, en dat heb ik weer, de dames starten nu ook. Zo wordt het toch nog een ingewikkelde avond. Eerst de dames dan maar: nou, dat gaat meteen erg lekker voor OSM. Laura en Linda staan hun mannetje op de baan en eigenlijk komen de Benschopse dames er niet aan te pas. Of nu dan toch wel? Nee, dat zet niet door. OSM wint de eerste met 21-10, een mooi begin.


Wat gebeurt er op de andere baan? Ronald speelt weer eens met Tom, dat kennen ze nog van vorig seizoen. Maar toch lijken ze wedstrijdritme te missen, of beter gezegd: de shuttle te missen. Omgekeerd zien we dat Benschop twee kloeke mannen op de baan heeft gezet. Wow, dit is spannend: 16-16, 17-17, OSM neemt nu toch de leiding en met twee setpoints moet dit toch lukken. Toch? NEE, vier lullige fouten op rij. Hangende koppies komen van de baan.


Ah, dat is goed getimed, de dames komen de heren even steunen. Geeft Linda ze nou een standje? Ik zie wat gemengde reacties. Laten we eerst maar kijken hoe dat bij de mannen uitpakt, als de tweede set begint: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0. OK, dat heeft blijkbaar geholpen. Terug naar de dames. Daar is het iets spannender. Jeugdig Benschop maakt het onze OSMsters moeilijk, maar dat maakt het juist leuk om te bekijken. Zo halverwege zetten Laura en Linda door. De dames hebben de partij nu wel in de pocket. En terug naar de mannen. Die zijn al klaar: 21-7! Dat wordt een derde set. Nog voor die begint zetten de OSM-dames met 21-9 het eerste wedstrijdpunt op het bord. Lekker!


De derde set voor de mannen. Zo dat gaat hard. Gelukkig een stevig dak hier. Tjonge jonge wat loopt die Benschopper snel zeg! In een herendubbel over de diagonaal sprinten en nog terugslaan ook. Dat zet OSM flink onder druk. Maar Ronald en Tom lijken er goed tegen bestand. Wissel bij 11-10. Wind mee? Lage kant van het net? Ik begrijp niet wat er gebeurt, maar OSM stoomt in één ruk door naar 21-11. Dat maak je toch zelden mee. Wel 2-0. Nog lekkerder!


De enkels en … Laura begint. Ze kent haar tegenstander nog van de dubbel en dat zou ze wel effe … uh? Ze staat achter en ’t is echt waar: die eerste set gaat naar Benschop. Ondertussen ook minder goed nieuws bij Tom, want ik heb hem nog niet één goed punt zien slaan, en we zijn al bijna bij het einde van de eerste set. Ja, nu dan toch een eerste echt punt, maar wel veel te laat: 21-12 (ja, die 11 andere punten waren uitballen van de Benschopper). We gaan even boodschappen doen.En terug met dubbel goed nieuws: Laura liet geen spaan heel van haar tegenstandster: 21-9 en ook Tom is weer he-le-maal terug: 21-13. Dat wordt smullen in de derde sets. Maar dat gaat ineens weer stukken minder. Laura vind ineens niet meer het antwoord op de keiharde precieze drops van haar tegenstander, en kan haar ternauwernood bijhouden. 18-18, 19-19, Argh, net een uitbal, oh ze pakt die .. ah oh ah! AUW! Toch nog verloren 20-22. Dat is balen. En Tom, die moet toch in zijn element zijn in die derde set. Maar vandaag even niet. Hij vindt wel uitstekend de tramrails, alleen is die bij het enkelspel uit. Zo gaat ook deze naar Benschop. 2-2. Wat gebeurt er toch.


Linda pakt de draad weer op voor OSM. Zo, dát ziet er gedegen uit, daar hoeven we niet eens meer naar te kijken: 21-12. Op de andere baan zien we Ronald tegen een wat onervaren speler. Nou was Ronald dat zelf twee seizoen geleden ook, maar hier is iemand gegroeid. Nee, we bedoelen niet zijn buikje. Zijn tegenstander is wèl lang en slank, maar maakt te veel fouten op dit niveau. We gaan de tweede set in met 21-18. Linda wordt ondertussen flink onder druk gezet. Het lijkt een conditiedingetje te zijn en - mag ik het zeggen? een vleugje overmoed? O nee, dat had ik niet mogen zeggen! Een vermanende blik mijn richting op, ik begrijp wat de heren in hun dubbel hebben meegemaakt. Zo, nu knalt ze er weer ouderwets op los en pakt daarmee de partij: 21-19. OSM staat weer voor. En Ronald – hij speelt stoïcijns door. Wel af en toe een kreet, maar dat zijn we van hem gewend. Hij houdt de controle: 21-14, en 4-2. Op naar de mixen!

Ook deze gaan weer tegelijkertijd. Waarom toch? Het publiek vindt het ook lastig, dit vier-ogen-principe. Laura en Tom tegen meneer spring-in-het-veld en mamma (ze is de moeder van de Benschopse tweede enkelspeelster). Zo dat spat er meteen van af. Een groot spektakel, hier zijn we voor gekomen. Vier vechten om een been, en het publiek gaat er mee heen. Wel 17-21, dus er is ruimte voor verbetering. Intussen op de andere baan gaat het er wat eenvoudiger aan toe. O, natuurlijk Linda en Ronald hebben een verleden samen. Daartegen moet je veel meer in huis hebben, dan het tweede mix koppel van Bereshuttle 1 nu op de baan brengt. Hier wordt het 21-10.


Terug naar de hoofdmaaltijd. Laura speelt het slim en Tom speelt sprankelend. Je ziet de wedstrijd kantelen: 21-17. Op naar de derde set. Tom doet zijn bijnaam van Mister driesetter weer eer aan! Linda en Ronald lijken in te dutten, ze zullen toch niet … ? Ah, daar schrikken ze weer wakker. Er gaan wat blikken heen en weer en pats – pats – pats de set is binnen. 5-2. Bij Laura en Tom zien we een tactische zet in het hoog serveren op de dame. Waarom, waarom, waarom speelt die dame niet gewoon een – mag ik het zeggen ? – een d.. Nee, ik mag het niet zeggen. Het publiek hier achter me grijpt in. Ja, daarmee houdt OSM haar tactische voordeel en ze buiten dat ook nog fenomenaal uit: 21-13, Chapeau!!


In de afterparty zien we weer verbroedering in het delen van de frituur en een gezamenlijke toast op de overwinning én de return. Alleen nog een manier vinden om de barvrouw weer uit te zetten. Gaat ze vast lukken, maar ik moet nu afscheid nemen. Tot een volgende keer – en dat is al vrijdag! – bij … Lijnen en Veren!
Vanaf de redactie kunnen we nog melden dat er nog combikaart te koop zijn, het kan niet anders dan dat u er bij wil zijn.

vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5
di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2
do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2