image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2
do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4
di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren


Welkom bij Lijnen en Veren, waar we op deze late, late avond live aanwezig zijn bij de wedstrijd OSM-NJC3 tegen BC Hellas-1. We zijn in de sporthal De Brake in Nunspeet op een dagreis van Maarssen. Het is hier niet uitverkocht, dit wordt de eerste wedstrijd van OSM met lege plekken op de tribunes. In de spelersbus ontbreekt Leen Schipper, nog steeds geblesseerd, maar de andere helden zijn wel present: Tom Kuijsten, beter bekend als driesetter-Tom; Ronald Koenis, met coureuraspiraties; Linda Beijert, bang voor de coureuraspiraties van Ronald en Laura Eefting: alles in twee sets spelend en nooit bang.


De tegenstander Hellas kennen we van twee weken geleden, toen in een kolkende Safari de stand eindigde in 4-4. De heren verloren alles, de dames wonnen alles en de mixen werden verdeeld. De bookmakers hier verwachten ook een gelijkspel, dus we maken ons op voor een saaie avond.


We beginnen ook hier op twee banen en de heren zijn al begonnen. De shuttles schieten rap heen en weer. Dat komt vooral omdat ze hier met de blauwe Yonex Fast spelen. Dat OSM daaraan moet wennen is wel te zien: er gaat veel uit en Ronald weet het precies zo te timen dat zijn racket al weg is, als de shuttle nog moet komen. Tom weet de mannendubbel overeind te houden in de wedstrijd, maar het is net niet genoeg: 21-19 voor Hellas.


Bij de damesdubbel is het zoals verwacht wat saai: serveren, return en punt. En nog een keer, en nog een keer. Daarmee pakken Laura en Linda eenvoudig hun eerste set: 8-21. In de pauze krijgen de heren, net als afgelopen dinsdag, ‘de blik’ van Linda: het moet beter. En opnieuw pakken Ronald en Tom dat goed op en scoren meteen het eerste punt. En het tweede … gaat naar Hellas. Wow, die laten er geen gras over groeien en nemen nu een enorme voorsprong. Ternauwernood krijgen de OSMers dubbele cijfers op het scorebord: 21-11. Ondertussen een sensationele ontwikkeling bij de dames: team Hellas weet nu langere rally’s te spelen. We zien zelfs sporen van zweetdruppels verschijnen bij de OSM-dames die duidelijk onder druk komen te staan. Het levert Hellas in deze set precies 1 punt meer op: 9-21. Tussenstand 1-1 het lijkt een kopie van de vorige wedstrijd.


Hé, de heren van Hellas hebben de volgorde van de enkelspelen omgedraaid. Best gek, omdat ze in Maarssen beide enkels wonnen. Maar OSM klaagt niet, want nu heeft Tom betere kansen. Hij start ook overtuigend en … Wat? Wat gebeurt hier? Een duidelijke uitbal van de Hellasser wordt zonder pardon door de teller in gegeven, en meteen in het punt erna het omgekeerde: een shuttle die Tom op de lijn speelt, zien de Hellassers uit?! Daar gaat Tom’s voorsprong. Hij oogt ook een beetje aangeslagen. Maar OK, hij komt weer terug in de partij. Het blijft close, heel close, zo close dat we dit maar niet aan zijn vrouw Sandra gaan vertellen. Op 20-19 krijgt de Hellasser zijn eerste setpoint, Tom pareert, maar opnieuw een tweede setpoint voor Hellas, en weer gelijk, en weer setpoint Hellas en weer gelijk en nu: setpoint voor OSM en Tom flikt het: 22-24. In de tweede … o, we gaan even de boodschappen doen.Terug in de Brake waar u zojuist heeft gemist dat Tom zijn tweede set moest laten gaan, maar we zijn nu halverwege de derde en we zien een ontketende Tom. Het maakt niet uit hoe kort de Helasser dropt, Tom sprint en tikt elke shuttle terug. Het meegereisde publiek springt op van de banken en viert het onvermijdelijke: een glansrijke winstpartij voor driesetter Tom. Een ongelofelijke uitslag: 22-24 18-21 15-21. Ja mensen, zo staat het toch echt op het formulier. Tsja je speelt graag driesetters of niet. Tussenstand inmiddels 1-2. Lekker.


We gaan door met de single van Laura. Ook bij de dames heeft Hellas omgedraaid. Wat is dat toch? Zo te zien hier wel een slimme zet, want waar Laura tegen de andere dame veel punten haalde op haar harde smashes, lijkt deze dame daar beter tegen bestand. Bovendien vliegen er nogal wat clears van Laura uit, dat helpt OSM niet. Desalwelteplus blijft Laura de bovenliggende partij: met 15-21 gaan we de tweede set in.


O, meteen al discussie. Wat is er aan de hand? Het is totaal onduidelijk, maar nu wordt ook de referee erbij gehaald. Er wordt wat gewezen en gevraagd of de VAR er nog een keer naar kan kijken. Ja, er is contact met de VAR. De referee wordt langs de kant geroepen om de beelden te bekijken. Spannend. En het wordt … Let. Ja, dat had die teller ook wel meteen kunnen beslissen. Laura kan er om lachen en speelt ontspannen verder. Misschien iets te ontspannen, want de stand blijft akelig gevaarlijk: 13-13. Hé, nu verdwijnt ineens de glimlach en Laura zet serieus aan. Pats boem: 14-21. Tussenstand 1-3. Duim omhoog vanuit de redactie.


Aan Ronald de onmogelijke taak om tegen de voormalig eerste heer een punt te pakken. Dat lukt vooralsnog niet: 5-0, nee dat gaat hem niet worden. Nou, een mazzeltje: Ronald krijgt toch nog een puntje cadeau. Dat geeft hem moed, want hij pakt nog een punt. Het lijkt of hij herrijst uit de doden. Zo, hij haalt nu zelfs shuttles, waar Tom nog moeite mee zou hebben. Wat is er in hem gevaren? De Hellasser begrijpt het ook niet: waar voorheen twee clears voldoende waren, moet hij nu voor elk punt strijden en maakt daarbij nog fouten ook. Sapperdeflap, wat gebeurt hier? En Ronald doet het, hij pakt gewoon de eerste set! 17-21.


Ongeloof op de bank, maar kan hij dit vol houden? We zien opperste concentratie bij de services, die vandaag allemaal keurig in het achterveld belanden. Goed zo jongen, ga door! Zo, hij heeft de eindstreep al in zicht: 13-18. Maar oh oh oh wat wordt dit spannend, want de Hellasser komt terug en ze staan weer gelijk 19-19. Service, clear, clear en uit! Matchpoint voor OSM. Weer die opperste concentratie. Service is goed, clear, clear niet diep genoeg, smash en ... smash return, ja! Het komt uit zijn tenen, maar het is net genoeg: 19-21. Niemand die het snapt, maar het 4e punt is voor OSM.


Linda mag het vijfde punt maken, en ze laat er geen gras over groeien. Nog voordat we zijn warmgedraaid, wordt alweer gestopt, omdat ze de eerste set al met 9-21 heeft binnen geharkt. De tweede set, o jee, het beeld kantelt. Ging dat dinsdag nog goed, nu kan Linda een ontketende Hellasster niet meer houden. Is het toch haar conditie? Mag ik het nu wel zeggen? Ja, ik mag het zeggen, want het wordt opnieuw een derde set. We zien Linda aan het zuurstof, terwijl haar teamgenoten haar wat moed inspreken. De derde dan: het vuur is terug, maar ook Hellas heeft vuur. Het publiek gaat staan, want hier ontbrandt de strijd der titanen. De dames zijn aan elkaar gewaagd tot aan het bittere eind. Wat gebeurt er nu weer zitten we niet op te letten ofzo? Linda, ze stopt? Om een beroemd sportmoment en commentator aan te halen “Hilbert je moet nog een rondje” Linda je moet nog een punt. Wat gebeurt hier toch? Oh wacht het telbord had geen 20 vandaar dat Linda verliest met 22-21. Ik heb het in mijn lange, lange carrière nog niet eerder meegemaakt dat de heren meer punten uit de enkelspelen halen dan de dames. Maar vanavond is dat dan toch gebeurt.


Met een 2-4 voorsprong gaat OSM de mixen in. Linda en Ronald zijn na de verrassende en ontluisterende enkelspelen volledig de weg kwijt. Het tactische orakel zegt wel hoe het moet, maar de rackets gaan anders en daarmee de shuttles al helemaal. Omgekeerd staat met name de Hellasdame haar mannetje. Ze vormt een stevige muur, waar OSM alleen hoog overheen kan naar de forehand van haar partner, en die kan goed smashen. Deze pot gaat naar Hellas.


Daarmee is de hoop gericht op Laura en Tom. Daar loopt het stukken beter, het niveau stijgt en stijgt. Problematisch want het plafond is laag, en de shuttle snel. Dat betekent dat die shuttle strak en laag over het net moet, en dat is precies wat ze doen. En hun tegenstander ook. Het niveau is nu zo hoog, ik kan het niet meer volgen … we wachten in spanning af … Daar dalen de vier badmintongoden weer neder op de aarde. Laura en Tom hebben de grootste grijns: 20-22! Dan de tweede set, opnieuw een steekspel op hoog niveau, maar nu prikt OSM er eerder een gaatje in: met 12-21 is de buit - een 5-3 winst voor OSM - binnen: Chapeau!


In de derde ronde komt er zoete wraak van Hellas: een bittergarnituur dat het OSM-team tot diep in de nacht bezighoudt. Een bacchanaal waar Dionysus jaloers op zal zijn. Als eindelijk het team zwalkend met de spelersbus huiswaarts gaat, klinkt al snel een sonoor gesnurk. Tijd om te herstellen voor de volgende partij die dinsdag op de planning staat. Voor die wedstrijd zullen we de hogere sferen verlaten en ons richten op de kwaliteit van het water.
U kunt er nog bij zijn. De combikaarten zijn op, maar tickets voor die avond zijn nog op Marktplaats te verkrijgen.

di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2
do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2