image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2
do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4
di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5
di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2
do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Safarihal voor de laatste wedstrijd van dit najaar seizoen. En dat terwijl het voorjaar seizoen er alweer aan komt. Nog een week en dan zijn de combiseizoenkaarten weer in de verkoop, wees er op tijd bij!
Hoe staat het er voor? Hoe ziet het er uit voor onze helden? Er kan nog veel gebeuren. Op dit moment staat het team tweede en is er maar één taak met minimaal 7-1 winnen om Castellum nog te kunnen achterhalen en kampioen te worden. Als er een slechte uitslag uit rolt vanavond dan kan ook de tweede plaats nog in gevaar komen, want morgenavond(vrijdagavond) spelen de nummer 1 en 3 tegen elkaar. We kunnen de avond vol praten over allerlei scenario’s, maar de wedstrijd is belangrijker.


De opstelling met iedereen aanwezig: Laura Eefting, Linda Beijert, Ronald Koenis, teamcaptain Tom Kuijsten en Leen Schipper. Er speelt maar één team thuis dus twee banen en proberen voor half elf klaar te zijn.


De herendubbel met Ronald en Leen op baan 9 en Laura en Linda op baan 8.
Wat opvalt, als je de competities een beetje volgt, is dat er maar weinig teams zijn met sterke dames. Ook bij de Berenshuttle is er weer een redelijk verschil aan te wijzen.
De heren hebben moeite om op temperatuur te komen en staan al vrij snel tegen een behoorlijke achterstand aan te kijken.
Bij de dames loopt het eigenlijk als een trein en die staan dan ook vanaf het begin van de wedstrijd aan de goede kant van de score.
We zien Ronald en Leen iets te rustig blijven en richting het eind van de set gaan. Uiteindelijk is het 12-21 en dat is niet helemaal het begin dat nodig is voor een 7-1 uitslag. De dames laten zoals wel vaker zien hoe het moet en die staan dan ook water te drinken bij 21-9.
In de tweede set lukt er veel meer voor de heren en nu blijven ze, alhoewel met moeite en ook omdat de tegenstanders meer uitslaan, positief sterker nog, 21-18. Meteen al een derde set denken we een beetje aan de tijd heren?
Bij de dames voltrekt de tweede set zich als een kopie van de eerste en ook de uitslag laat gelijkenissen zien, 21-9. Het eerste punt is binnen!
Bij de heren loopt het in de derde set minder. Er gebeuren ook rare dingen. Er worden shuttles uit gegeven, die in lijken en als het dan in het voordeel van OSM zou zijn was het nog niet zo’n punt, maar de tegenstanders hebben her en der wat moeite met de lijnen lijkt het, we moeten wel objectief blijven. Uiteindelijk zorgt het toch voor wat irritatie en we weten bij wie dat als eerste aankomt. 8-21 is niet helemaal fantastisch voor een derde set, tussenstand 1-1.


Dan zijn we dus al aangeland bij de singles, het gaat lekker vandaag!
Tom heeft zich al warm gespeeld en hij mag tegen een linkshandige topper.
Laura speelt op de andere baan tegen een iets mindere topper.
Eerst Tom maar eens even volgen. Met drie heren lijkt het alsof ze alle drie moeite hebben om een beetje in het ritme te komen. We zien nu Tom moeite hebben om de shuttles goed te plaatsen, terwijl we weten dat hij dit wel goed kan. Met heel veel moeite sleept hij nog 11 punten uit de eerste set, maar dat is natuurlijk niet voldoende, 11-21.


Laura speelt ondertussen een heerlijke pot. Ze kan rustig spelend lekker plaatsen, voor, achter, alles komt voorbij en haar tegenstandster heeft niet veel antwoorden. De setstand 21-7 zegt voldoende.
Terug naar Tom, driesetter Tom, hij speelt een stuk beter in zijn tweede set. De tegenstander heeft moeite met de verbetering of hij dacht dat hij er al was, nou echt niet. Tom speelt weer als vanouds en haalt met 21-16 de mogelijkheid om de partij nog te winnen naar zich toe.


Laura is op de andere baan een beetje bang dat er teveel energie in de partij gaat zitten en heeft er een tandje bij gezet qua tempo. Dit is de Berenshuttlespeelster duidelijk te veel. Ze heeft geen antwoord meer en moet genoegen nemen met 4 punten terwijl Laura dan al klaar is. 21-4, tussenstand 2-1. Het kan nog!


Tom speelt in de derde set zelfs nog iets beter dan in de tweede set. We zitten al weer angstig naar het plafond te kijken. Speelt hij de pannen van het dak? Het is rot weer buiten dus we hopen dat het binnen blijft. Maar wel heel goed en strijdend voor ieder punt komt de partijwinst in zicht en zelfs op het scoreboard, 21-15. Tussenstand 3-1.


Linda en Ronald zijn dan de volgende spelers. Voor de dames is er nog strijd om de eerste plaats in de spelerspoule. Kijken hoe dat uitpakt.


Ronald heeft te maken met een gelijkwaardige tegenstander. Hij speelt met doelen, slagen die eens moeten lukken, daarnaast ook om de winst in de partij. Maar dit is een taaie tegenstander heel taai, super taai, zeg maar gerust taai-taai. Na veel inzet lukt het Ronald om 20 punten te halen. De tegenstander doet het net iets beter met 22 punten. Jammer, maar wel kansen in de tweede set.


Bij Linda gaat het heel anders, die speelt niet op het randje en haalt toch met mooie bijna gracieuze slagen de eerste set naar zich toe, 21-6. Hoe pakt dit uit in de ranglijst?


Ronald zit alweer vol in het gevecht en weet zich met moeite, maar toch heel goed vast te klampen aan de score. Er hoeft maar één keer iets echt mee te zitten en we kunnen ons opmaken voor een derde set. Maar het zit niet mee. De tegenstander heeft net iets meer en dan eindigt de tweede set ook in 20-22. Jammer geen kampioen, maar wel goed gespeeld! Heel goed gespeeld!


Linda heeft ondertussen ook haar single uitgespeeld en heeft ook weer met mooie slagen haar conditie niet uitgeput. De tegenstandster lijkt niet helemaal in haar sas te zijn. Vanaf de perstribune hebben we het idee dat er iets minder sportiviteit in het Berenshuttle team zit dan normaal. Nogmaals, het is een idee en dan vanaf de tribune bekeken.
In ieder geval heeft Linda zonder al te veel moeite alweer 21-6 op het score bord getoverd. Mogen we dat zeggen? Ja dat mogen we zeggen, tussenstand 4-2.


Nog maximaal 6 sets te gaan en het is 22.00hr dus dat moet kunnen.


Tom en Laura leveren een boeiend gevecht waarin de kansen gelijkelijk verdeeld worden. Oh dit ligt echt niet ver uit elkaar!


Ook Linda en Leen spelen heel goed, maar met een nare smaak, er is iets wat niet helemaal in orde is. Wel spelen ze goed. Zoekend naar de gaten die er vallen en naar een 21-17 setwinst.
Laura en Tom komen zo ver niet die hebben met heel veel moeite 16-21 weten te halen.
In de tweede set is het spelbeeld gelijk en omgekeerd. Nu zijn Laura en Tom beter dan hun tegenstanders en met rake klappen en veel op de onnatuurlijke backhand van de tegenstander spelend komen ze op 21-14. Ah een derde set dat hadden we niet verwacht.
Bij Linda en Leen zien we Linda verschrikt wegspringen na een “vuurpijl” gericht op het lichaam. De tegenstanders halen alles uit de kast, Ronald als teller geeft nog een tip wat ook al niet goed valt. Er hangt een vreemde sfeer rond deze partij, maar het Berenshuttle koppel wint de tweede set met 17-21. Om nou te zeggen dat het ver uit elkaar ligt? Tijdens de pauze wordt er nog druk gemopperd over OSM.
Laura en Tom zijn er klaar mee, die zijn toe aan het eind van het seizoen, ze spelen op hoog niveau de wedstrijd en de tegenstanders op een hoopje tsss 21-10 en 5-2. Kijken hoe het op het andere veld afloopt.


We zien Linda alweer weg moeten springen, alhoewel ze veel techniek heeft, zijn dit soort smashes toch echt te hard. Gelukkig was de stemming al belabberd en na nog zo’n actie is Leen er wel een beetje klaar mee. Bij het wisselen van baan wordt dan ook even gememoreerd dat dit soort smashes nou niet direct het meest sportieve is wat je kunt doen. Dat valt niet in goede aarde. Waarop de dame roept dat ze er dan mee stopt en dat dat allemaal heel normaal is. Uiteindelijk na wat heen en weer gepraat wordt de wedstrijd inderdaad beëindigd met een 21-18 op het uitslagformulier. Wel een raar einde van de competitie. We hebben Leen al een keer eerder wat geïrriteerd naar een tegenstander zien lopen over dat smashen, maar toen was dat uiteindelijk nog wel aardig opgelost. Maar dit keer dus niet. De eindstand 6-2 net niet genoeg voor het mogelijke kampioenschap. Maar maar wat een seizoen. Weer met schitterende partijen en ook met een vreemd slot.


In de naborrel waren de gemoederen weer een beetje tot bedaren gebracht. Waarschijnlijk ook door de goede zorgen van Ron. Het zit er op. Zoals het er nu uitziet is 14 februari niet alleen Valentijnsdag maar ook een goed moment om met uw partner naar de eerste partij van de VJC te komen kijken.