image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC3 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 04-10-18 20:303BC Castellum 2Maarssen - Safari6 - 2
do 18-10-18 20:301BC Hellas 1Maarssen - Safari4 - 4
di 30-10-18 20:004Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
vr 02-11-18 20:306BC Hellas 1Nunspeet - de Brake3 - 5
di 06-11-18 20:005BC Nijkerk 2Nijkerk - Watergoor1 - 7
za 08-12-18 19:008BC Castellum 2Vleuten - Europahal8 - 0
do 17-01-19 20:3010BC Nijkerk 2Maarssen - Safari6 - 2

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Mijn naam is Twan van Shuttlestraten met weer een nieuwe aflevering van lijnen en veren met vanavond twee thuiswedstrijden. We hebben dus ook twee verslaggevers. Mart Steeks zal het verslag doen van OSM 3 en Harmen de Smesj neemt u mee naar de gebeurtenissen bij OSM 1. Normaal doet Dokter Opsjot dit, maar die is geveld door de griep. Thuiswedstrijden, dus in de Safarihal en die is weer volledig uitverkocht. De sfeer zit er lekker in en we gaan gauw naar onze mensen ter plaatse.


Ja goedenavond Mart hier, Har zit naast me en we verwachten weer geweldig badminton te zien twee thuisspelende teams die allebei nog kampioen kunnen worden. Team 1 moet dan verliezen met 3-5 in deze wedstrijd en voor team 3, dat ook nog afhankelijk is van andere uitslagen, telt eigenlijk alleen maar dat winnen met een zo groot mogelijk verschil van belang is.


De opstellingen. We zien beide teams in de normale “sterkste” opstelling. Voor team 3 is dat met Laura Eefting, Linda Beijert, Ronald Koenis, teamcaptain Tom Kuijsten en Leen Schipper. Voor team 1 is dat met Janke Scharff, Suzanne Postma, Arjen van Doremalen en teamcaptain Gerben van den Bosch, geen blessures of iets dergelijks dus we kunnen er eens goed voor gaan zitten. Eerst reclame……………..


En we zijn begonnen met team 3 op 2 banen en team 1 op 1 baan. We zien Ronald en Leen de herendubbel voor team 3 beginnen en Laura en Linda de dames dubbel op baan 8. Wat kunnen we er van verwachten? In de uitwedstrijd waren de heren van BC Nijkerk sterk en hebben de OSM dames laten zien hoe je wint, waardoor er uiteindelijk nog een aardige winst binnengehaald werd.
Har hoe ziet het er bij jou uit?
Nou we zitten hier te kijken naar de heren dubbel met Gerben en Arjen en het is hier meteen al op niveau. We zitten te genieten, de sfeer is geweldig en het badminton is goed. De strijd is gelijkwaardig. We zien het OSM koppel niet echt loskomen van de tegenstanders, moeten ze nog even warm spelen of zo? Mart bij jou?


Nou ik zit te kijken naar Ronald en Leen en die moeten nog wel even warm worden. Dat niveau kan nog wel wat hoger zogezegd. Ik moet ook wel zeggen dat er bij de tegenstanders een heer van 2,75 meter in het veld staat en dat is dan de lengte van 1 arm. Je ziet de OSM heren naar elkaar kijken, hoe gaan we daar omheen komen. Dit wordt lastig. Bij de dames daarentegen gaat het beter. Ze zijn ook gewoon gooooeeeed deze dames. Er wordt meteen scherp gespeeld en we zitten hier naar een eerste set te kijken, die al langzaam naar het einde gaat. Sterker nog dat was de laatste shuttle 21-10. Zo doe je dat. Nog even kijken of Ronald en Leen dit ook mee nemen in de discussie, maar ook hier zie ik net de laatste shuttle vallen 12-21. Jammer, maar hoe kom je om die man heen?????? Har hoe staat het bij jou?


Nou we naderen ook hier het eind van de eerste set en het blijft een raadsel wie dit gaat winnen. Spanning ligt duidelijk hoger dan wat er uit het stopcontact komt. Pffffff. Ja binnen op het randje maar die tellen ook 21-19. Op naar het water en de reclames………….


Hier had ook uw advertentie kunnen klinken!!!!!


In de tweede set zien we Ronald en Leen beter spelen, iets meer raak en iets minder uit zorgt voor meer punten waardoor de stand toch wat meer lijkt op een wedstrijd. Het is nog niet goed genoeg, maar we zien zo af en toe een hele scherpe crossdropshot en dat levert uiteindelijk 16-21 op. Tussenstand 0-1.
De dames slaan wel door, spelen scherp en weten de wat minder sterke plekken van de tegenstandsters te vinden. Op dit level heb je geen zwakke plekken meer.
Technisch sterk spelend worden de BC Nijkerk dames op een hoopje geslagen, 21-9. Lekker de stand weer gelijk. Har hoe is het bij jou.


Nou we zitten hier te kijken naar een waanzinnig fenomeen. Het OSM koppel staat aan de lage kant van het net met de smalle baan, hebben wind mee en de afstandbesturing van de shuttle aan staan. Zijn allemaal kleine dingen die helpen schijnbaar. Het verschil is nu ineens heel groot, de klasse van Gerben en Arjen is teveel voor de Smashing heren, daar kun je niet veel tegen doen. 21-6 geeft aan dat, ja wat eigenlijk, ze zijn gewoon goed.


Op naar de dames en een heren single en nog een heren single denk ik zo.


We zien Tom de baan op wandelen, pakt nog even zijn voet er bij “ziet er weer soepel uit Tom”. Oh dat hoort hij niet. Driesetter Tom, heeft hij het vanavond? De eerste punten pakken we even mee en die laten zien dat Tom nog even warm moet worden. Het gaat hard en niet heel goed.
Maar daar keert het wedstrijdbeeld en Tom haalt weer in. Iets meer concentratie en dan komen de punten ook weer. Wat een set topbadminton, maar niet goed genoeg 18-21. Nog twee sets te gaan. Har terug naar jou.


Tsja we zitten hier te kijken naar Janke en Suzanne die in deze eerste set even duidelijk maken dat er vanavond voor BC Smashing niet zo heel veel te halen is. Kijk, er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, laten we de beer niet schieten voordat er een bod op de huid is. Maar dit loopt als een vogeltje huh, ja een Tierelier, 21-10. We zien de tuba al uit koffer komen voor een vrolijk deuntje.
Arjen is ondertussen zijn single aan het spelen en dat gaat dan toch ook weer zoals we van hem gewend zijn. Ook zo’n speler met een groot reactievermogen en spread lekker als je een single speelt en je tegenstander staat zich af te vragen hoe komen we hier voorbij. Oh, die heeft hij ook nog. Arjen sluit de eerste set terecht met 21-13 af. Team 1 stormt op de gewenste uitslag af.
In de tweede set zien we bij Janke en Suzanne veel meer tegenstand wat is er toch met die baan? Het gaat moeizaam en ook niet makkelijk en het is lastig en wie is die teller? Allemaal vragen waar we eigenlijk geen tijd voor hebben, want de spanning loopt op, is niet te harden. We zitten hier al op 400 Volt, 22-22, 22-23, 23-23, 24-23, 24-24, 24-25, reclame neeeeeeeeh niet nu. Ok 24-26, oh jammer even zitten pffffffffffffff. Een driesetter dan, maar je ziet aan de OSM dames dat ze dit niet laten lopen. Mart hoe is het met Tom?


Nou die laat het ook niet lopen, nooit, maar hij heeft hier nog een hele kluif aan om er een derde set uit te slepen. We zitten te kijken en twijfelen licht of dat nog een optie is. De tegenstander, een invaller, is sterk, snel en heeft goed inzicht. Gelukkig heeft Tom ook dat allemaal, maar het lijkt of het niet genoeg is. De achterstand loopt op en we zien de 21 al naderen. Maakt de teller daar een foutje? Nee we zien in het VAR moment dat hij gelijk heeft. Ai ai ai ja daar is het laatste punt 12-21. Jammer, maar nu staat het dus 1-2. Tot zover een zo ruim mogelijke overwinning. We zijn al blij met een overwinning op dit moment. Laura dan maar. Har hoe gaat het bij jou?


We zitten hier te kijken naar de derde set van Janke en Suzanne en het is nu officieel, er zit een slechte en een goede kant aan deze baan. Nu zijn de OSM dames weer veel sterker en houden het initiatief op indrukwekkende wijze. Zo is badminton mooi! 21-11, 2-0 doel is in zicht.
Hoe loopt het bij Arjen, stoïcijns zou zomaar het woord van de dag kunnen worden. Voor Arjen geen excuus, geen smalle baan, geen hoog net. Gewoon goed spelen, punten binnenhalen en je tegenstander niet het idee geven dat er ook maar iets te halen valt 21-11. 3-0, doel bereikt. Ook lekker voor BC Smashing dat die nu de andere punten mogen hebben.


Reclame………………..


Mart hoe gaat het bij jou?


Tsja, helaas tijdens de reclame, maar we hebben hier zitten genieten van Laura, die werkelijk gehakt of zelfs filet americain (iets fijner en meer gekruid) maakt van haar tegenstandster, 21-8. Geen twijfel gewoon hakken en zagen. We zien trouwens ook Ronald zijn single spelen, die heeft het behoorlijk wat lastiger. De tegenstander is een bekende uit één eerdere competitie en we weten dat hij zich graag uit middels allerlei mogelijkheden, we vrezen voor de muur. Het is lastig voor Ronald, die moeite heeft om zich niet te storen aan de soms zelfs kolderieke capriolen van zijn tegenstander, kom op Ronald de cheers zijn niet van de lucht, maar ook niet genoeg 15-21. Misschien door het feit dat er wel cheers zijn, maar geen leaders?
Misschien een driesetter? Har hoe is het bij jou?


Oh man, we zitten hier te kijken naar Janke die heel diep moet gaan om de tegenstandster van zich af te houden. Alle spelers en speelsters zijn nu wel warm op drie banen tegelijk, een niveau dat schreeuwt om plaatsing voor de wk of zoiets. Janke haalt alles uit de kast, sterker nog ook de kast komt nog uit de kast en daarmee speelt ze 21-19 de spanning. In de tweede set is de concentratie bij Janke wat weg of zo of de tegenstandster heeft met wat tactische tips een verbetering in haar spel aangebracht. We weten het niet goed, maar in ieder geval loopt ze nu weg bij Janke en we zien punten aan de verkeerde kant van het scorebord vallen 14-21 huh? Hoe dan? Mart ik moet even bijkomen, hoe loopt het bij jou?


We zitten hier of eigenlijk we zaten hier te kijken naar de tweede set van Laura, want die is net afgelopen en ook in de tweede set was er geen houden aan voor de tegenstandster. Met 21-11 heeft Laura duidelijk aangegeven dat er verder vanavond hier niets meer te halen is voor BC Nijkerk. Even kijken of Ronald dat signaal ook gezien heeft? Ja Ronald heeft de tegenstander ook duidelijk onder de duim. Wat een techniek heeft die man toch, wat een spelinzicht steeds weer de tegenstander laten lopen en dan toeslaan. 21-10 wouw of wauw, we weten het even niet, maar heel goed was het wel. Meteen de derde set even meepakken? Of Har hoe loopt het bij jou?


Nou ik zit hier ook naar een bijzonder boeiend gevecht te kijken. Janke laat het niet gebeuren om nog een set zomaar te verliezen. Ze gaat er voor en het blijft hier lang gelijk. Mart hoe ziet het er bij jou uit?


Nou hier kunnen Ronald en zijn tegenstander ook niet echt het verschil maken. Ik zie hier 18-18 langskomen en 19-18. Nou nog twee punten, ho nee 19-19. Wat gebeurt er bij jou Har?
Hier is het ook 18-18 en ik zie hier 19-18 op het bord verschijnen, gaat ze het redden nee 19-19 nog niet 19-20 oh oh oh oh 19-21, jammer wat een partij. Mart snel terug naar jou.
We zaten net bij 19-19 en nu is het 20-20, 21-20. Ha hij gaat het redden 22-20, ja hoor, goed man ineens 3-2, kijk lekker. Op naar de single van Linda. Heeft die een single opgenomen, huh nee de wedstrijd. Har nog even terug naar jou?


Nee eerst reclame……………… radio reclame een wereld op zich…..


We hebben hier Gerben nog en die speelt op dit moment achter het standbeen langs om zijn tegenstander heen met tegendraads effect een teruggedraaide kanteldropshotsmash die net uit gaat. Jammer Gerben, maar goed geprobeerd. Ook hier zien we toch de wil om te winnen en ondanks dat ze 3-5 moeten spelen om het kampioenschap te halen en nu op 3-1 zitten lijkt het er sterk op dat Gerben er 4-1 van wil maken. In ieder geval is de eerste set voor OSM 21-19, wel lekker spannend. We zien ook Suzanne spelen en als er iemand niet graag verliest dan is het Janke. Suzanne heeft er gewoon een hekel aan, aan verliezen en zij laat iedere teamorder dan ook gaan met de wind (hmmm misschien een titel voor een boek?). Geen twijfel gewoon doorspelen soms even een puntje voor de tegenstandster maar bij 21-16 is er tijd voor water. Mart wat zie jij?


Ja wat zie ik? Een ontketende Linda zie ik slim, sterk, snel, tactisch sterk en punten binnen harkend. Werkelijk de eerste set vliegt voorbij 21-6, hier geen teamorders gewoon vol gaaaaaaaaaaan!
In de tweede set heeft de tegenstandster wel goede tips gehad, echt goede tips, maar Linda is nog beter en dan loopt de teller toch ook weer op. Met goed spel speelt ze zomaar naar 21-11 en dan zijn we al op 4-2. Zo snel kan het gaan. Har terug naar jou.


U heeft nog tegoed de tweede set van Gerben, die helaas verloren ging 12-21. Laten we daar niet al te veel woorden aan vuil maken. De derde set is dan wel weer interessant, want ook Gerben heeft verliezen niet in zijn programmaboekje staan. Het blijft spannend en we zitten toch al een volle avond naar topbadminton te kijken. Gerben zal het zonder hulpmiddelen moeten doen, want Janke had de kast al leeg gemaakt. Maar dat kan hij en ondanks verwoed verzet wordt het 21-18. De tribune zit even bij te komen, maar geen tijd, want we zien ook Suzanne nog strijden. Alhoewel strijden, ja toch wel soms lijkt een partij op papier simpel, maar zie je op de baan dat voor ieder punt toch hard gevochten wordt. Technisch slim spelend haalt Suzanne de eindstreep 21-16 en dan staat het 5-1. Laten ze op de redactie maar eens even gaan rekenen of ze dan ook kampioen kunnen worden. Twan deze is voor jou. Mart jij nog nieuws?


Wij zitten hier te kijken naar Tom en Laura in de dubbel, de mixed dubbel wel te verstaan en het gaat hier ook weer heel gelijk op. Je ziet dat Tom en Laura sterker zijn maar daar staat die man met de armen van 3 meter weer, lastig is de woordkeuze die hier van toepassing is. Maar door toch leep te spelen en met name de dame van de tegenstanders in stelling te brengen weten ze het naar 21-18 te brengen. Een hoopvol begin. Har jij nog iets?


Ja wij zitten naar Arjen en Suzanne te kijken waar het soepel loopt deze twee kanjers zijn samen heel goed in staat de tegenstanders geen hoop te geven. Gedegen sterk en goed op elkaar in gespeeld lopen ze uit naar 21-6. Zo hee en dat met alle strijd die we vanavond al gezien hebben geven de tegenstanders het op? Mart?


Ja de tweede set van Tom en Laura begint en we zien hier de rollen omgedraaid. Nu is het Nijkerkse koppel de betere in het spel en moeten Laura en Tom toezien hoe ze met veel moeite een beetje bij kunnen blijven. We zien trouwens dat ook Linda en Leen zich opwarmen voor hun mixed dubbel. Kijken hoe dat loopt.
Het beste is voor het laatst bewaard, want de wat aanwezige heer van Nijkerk heeft zich voorgenomen om deze dubbel te winnen en daar is het OSM koppel niet direct van onder de indruk. Bij Laura en Tom is intussen de tweede set afgelopen en geëindigd in 18-21. Nog maar een derde set we zien de zaalbeheerder alweer binnen komen. Har jij nog iets?


We zien Arjen en Suzanne ook in de tweede set goed spel leveren en alhoewel een normaal mensch het zou laten lopen, heeft toch ook het Smashing koppel nog hoop op meer, ze blijven strijden en uiteindelijk helemaal op het laatst als de laatste shuttle op de grond ligt is het 21-18. Tussenstand 6-1. De redactie is nog bezig met berekenen of ze nu nog kampioen kunnen worden. Terug naar Mart of eerst reclame?


Reclame…………………..


We zitten te kijken naar de derde set van Laura en Tom en die hebben nu echt de vaart er in, nou is het klaar, nou is het hek van de dam, nu is iedereen warm, nu lukt het wel, nu komen de mooie shots en nu winnen Laura en Tom dan ook met 21-10. Tussenstand 5-2. Hoe eindigt dit?
Nou met een klein beetje gemopper is het bij Linda en Leen 19-21 geworden, maar we zien kansen. Een beetje wonder water en gaan. En dat doen ze, met name Leen is goed op dreef en speelt de tegenstander van koud naar kouder. Goede tips over zwakke plekken doen soms wonderen. Oh wat zitten we hier te genieten, we zien zelfs de barman binnenkomen. Heeft toch geen zin die bar iedereen zit op de tribune. Na een waar spektakelstuk (ook wel een varken in de lift genaamd) staat het 21-19. Huppekee, een derde set alsof het nog niet laat genoeg is, overuren voor de verslaggeving. We pakken de derde set meteen mee. Goed Har? Ja? Ok.
In de derde set speelt het OSM koppel werkelijk de beste set van het seizoen, waarbij we hopen dat het volgende week nog beter wordt. Steeds meer komt het Nijkerkse koppel in de problemen en daar waar de heer nog had gehoopt op een simpele winst staat hij nu te kijken naar 19-16, 19-17, 20-17 en ja hoor vreugde omhelzing 21-17. Eindstand 6-2 is het genoeg? Volgende week weten we meer. Har jij nog iets?


Ja wij zitten hier te kijken naar de tweede set van Gerben en Janke. De eerste set is verloren gegaan met 17-21, maar we hebben in de greenroom toch mogelijkheden gezien op verbetering. Er liggen kansen. Ah vanaf de redactie is nu het verdict dat dit team ook bij 6-2 nog kampioen kan worden, maar dan mag het geen 7-1 worden. Welke berekening dat is??????
Gerben en Janke hebben dit nieuws nog niet gehoord, want die gaan vol in de aanval en weten de tweede set binnen te halen met 21-16. Een beroemd citaat zou hier van toepassing kunnen zijn “Hilbert wat doe je nu?”. Je ziet in de pitstraat dat Janke en Gerben nu ook op de hoogte worden gebracht over de situatie wat gaan ze doen? Ach het zijn sportmensen pur sang, die moet je niet vragen om een partij te laten lopen. En dat doen ze ook niet, het gaat hier belachelijk gelijk op. We kunnen de manicure wel afzeggen, nagels zijn op, wat een spanning 17-17, 17-18, 18-18, 18-19 dat gaat goed 19-19, weer gelijk. De teller wordt gek, wie is dat toch? 19-20, 20-20, 20-21, en nu nog een laatste mooie slagenwisseling en en en en en en en 20-22. Gefeliciteerd kampioen nog maar een handdoek. Goed gedaan.


Met de derde helft in het vooruitzicht en de kans om de adrenaline eventjes op een normaal Amsterdams peil te laten komen wensen wij u een fijne avond terug naar de studio. Dit waren Mart Steeks en Harmen de Smesj, Twan jij bent.


Reclame…..

Goedenacht dames en heren het wordt tijd voor mij om te gaan. We roken nog een sigaret en een laatste glas tijdens het afscheid. Oh wacht nog een laatste melding, de verzorging in de bar was weer top bedankt Ron. Tot volgende week.


do 24-01-19 20:309Bereshuttle 1Maarssen - Safari6 - 2