image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC2 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 14-02-19 20:301BC Inside 82 2Maarssen - Safari7 - 1

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Safarihal voor het begin van een drieluik aan wedstrijden binnen een zeer korte tijd.
Vanavond beginnen we met onze helden, die inmiddels team 2 zijn, in de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie 2019. In wat vooraf op een hele zware poule lijkt moeten we misschien mikken op een handdoek voor de tweede plaats? Ha, driewerf ha, echt niet. Acht wedstrijden te gaan en alle kansen. De zaal zou op basis van de voorverkoop helemaal uitverkocht zijn, maar helaas zien we toch wat lege plekken in de hal. Navraag leert dat de griepgolf ook toegeslagen heeft bij de toeschouwers.


Onze helden Laura Eefting, Linda Beijert, Ronald Koenis, teamcaptain Tom Kuijsten en Leen Schipper. Volle oorlogssterkte tegen een vaag bekende tegenstander. In de archieven van de redactie kwamen nog minder mooie uitslagen naar voren, maar dit is een andere tijd en een grotendeels ander OSM team.


De herendubbel en de damesdubbel tegelijk. We kijken even mee met Ronald en Leen en we zien dat het nu al mooi hoogstaand badminton is, soms nog wat te gehaast, maar wel met goed overleg. Hier gaat het in ieder geval gelijk op.
Bij de dames is het verschil groter. Laura en Linda spelen goed samen en dat naast een overmaat aan techniek weerspiegelt zich in een ferme voorsprong.


Bij de heren is er van een voorsprong geen sprake eerder een achterstand, een kleine achterstand maar toch.


De dames spelen zich veilig. Bij 21 behaalde punten is het alleen maar zaak dat je tegenstander er geen 23 heeft en dat is het in dit geval ook niet, 21-7. Lekker, even een slokje water en verder.


De heren hebben iets minder punten 18-21, maar het zit dicht op elkaar en hier liggen echt wel kansen op meer.
De dames gaan op gelijke voet verder en laten de tegenstandsters geen kans. Harde slagen, mooie dropshots, veel lukt en dan loop je makkelijk uit naar 21-9. Eerste punt binnen.
De heren houden het heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang spannend, echt heel lang. Uiteindelijk door een te snel geslagen shuttle gaat ook deze set verloren 19-21. Tussenstand 1-1, hmmmmmmm.


Meteen door naar de singles. Ook het 1ste team speelt thuis, maar hun verslaggever Doctor Opsjot (Dr voor mensen die hem goed kennen) heeft dat thuis spelen iets te letterlijk genomen. Daar zal nog wel over gesproken worden op de redactie. Maar goed het feit dat er twee teams thuis spelen zorgt voor een beperkt aantal banen dus snel snel.


Tom speelt tegen een wat hoestende tegenstander. De man had in de dubbel al weinig lucht, maar tegen Tom heeft hij alles nodig. Tom moet, omdat de single voor hem de eerste wedstrijd is altijd even warm spelen, maar als hij dan op temperatuur is nou dan gaat het los. Ook vanavond zien we weer hoogstaand badminton langskomen. Met veel hoesten en proesten weet de tegenstander nog een beetje bij te blijven, maar het is niet genoeg 21-15. Lekker!


Laura mag ondertussen ook haar single beginnen en zij laat haar tegenstandster helemaal geen kans. Gehakt, maar dan met finesse, zeg maar filet americain maakt Laura van haar tegenstandster. Slag na slag, kort, diep, alles lukt. 21-5 als set stand zegt genoeg. Water smaakt altijd beter na zo’n set.
Wie ook lekker water had! Tom. Hij speelt zijn tegenstander op een hoopje, hier helpt geen paracetamol meer tegen. Concentratie vast houden en gaaaaaaan 21-6. Tussenstand 2-1. Even kijken hoe Laura de tweede set speelt.


Iets meer grip van de tegenstandster, iets minder focus bij Laura en je ziet meteen dat de verschillen een stuk kleiner zijn. Spelend naar het smalle deel van de baan heeft Laura moeite om de shuttle binnen de lijnen te houden, maar toch zie je langzaam een voorsprong ontstaan. Je moet ook wel van heel goede huize komen om Laura te verslaan en dat lukt de Inside speelster vanavond in ieder geval niet. De strijd is nog niet gestreden, want zo groot is het verschil niet (alvast vooruitkijkende naar de uitwedstrijd), maar voor deze partij is het klaar. Duidelijk over en uit 21-13. Tussenstand 3-1


Ronald dan in zijn single tegen een geslepen tegenstander (al een paar keer geslepen want zo groot is hij niet). We hebben hem eerder bezig gezien en dat is niet direct hoopgevend. Ronald doet wat hij kan, maar het is in de eerste set net niet genoeg. Ondanks dat we wel steeds meer winners zien van Ronald is 14-21 toch niet genoeg.
In de tweede set zien we Linda ook naar een vrije baan lopen voor haar single. Even de aandacht verdelen dus. Ronald speelt steeds beter en daar waar de tegenstander het niveau gewoon vasthoudt is Ronald beter. Sterker nog het gaat naar een overwinning toe toch???? We zien gelijke standen langskomen 15-15, 16-15, 16-16 tijd voor reclame? Dacht het niet. Wat een spanning pffffff 18-18 toch een sprongetje 19-18 20-18 20-19. Wat zal het worden. Een derde set? Nog een opslag. Wist u trouwens dat Suzanne vandaag jarig is? Ja, binnen 21-19. Derde set, Ronald trots en terecht. Goed gespeeld man!
Linda speelt ondertussen haar single zoals zij dat kan. Veel techniek en de tegenstandster laten lopen. Soepel, techniek, kracht en snel. Zomaar wat punten die je kunt noemen als je Linda ziet spelen. Ze laat het er uit zien alsof het makkelijk is en we kunnen u melden vanaf de tribune dat is het niet. Mooie slagen en veel winners geven uiteindelijk de setstand 21-7 aan. Lekker.
Ronald speelt zijn derde set en ook dit is weer zo’n nagelbijter. Wij vermoeden een slechte dag voor de manicure specialisten morgen of misschien juist wel een dag waarop veel herstelwerk verricht moet worden? In ieder geval weet Ronald met heel veel moeite aan de goede kant van de score te blijven. Ooooohhhhh een zucht van bewondering gaat door de zaal, een backhanddropshotsmash. Ook de tegenstander staat even te kijken. Hebben we een herhaling??? You tube?? Is het genoeg? Nou voor deze set in ieder geval wel 21-18 topper! Tussenstand? Ik moet even tellen ja 4-1.
Hoe is het met Linda? In de tweede set gaat het iets minder, waarom hebben tegenstanders altijd wel iets aan tips die in de verfrissende pauze worden gegeven? In ieder geval is Linda nog steeds beter en ze laat het dan ook niet al te ver komen 21-10. Nu is het niet zo moeilijk als het bij Ronald 4-1 was, is het nu 5-1? Winst is binnen, hoe wordt het nu afgerond?


De mix van Tom en Laura is goed, de mix van Linda en Leen is belachelijk spannend.
Eerst even Laura en Tom. De wat grieperige tegenstander inschakelen en dan uitschakelen op zijn mindere loopvermogen, goede tactiek en dat laat zich ook zien in de scores 21-11.


Bij Linda en Leen is het helemaaaaaaaaal niet duidelijk wie de eerste set gaat winnen. Uiteindelijk maakt een mooie slag van Linda een einde aan de twijfel 21-19.


Laura en Tom spelen in de tweede set de partij gedecideerd (woord van de dag) uit. De tegenstanders komen wel iets dichterbij, maar dit is een topkoppel met het loopvermogen van Tom gekoppeld aan de harde slagen van Laura, maar niet genoeg. Ach zo’n verslag laat toch nooit helemaal zien/horen hoe goed ze zijn. De uitslag daarentegen wel 21-17. 6-1 en nu?


Linda en Leen spelen in de tweede set minder of de tegenstanders beter dat kan ook en het lag al niet zo ver uit elkaar. De goede tips van de trainer worden ook al niet lekker uitgewerkt, iets minder en hup 18-21 en een derde set. Als dit maar goed afloopt. We zien al mensen van het 1ste weglopen met het idee dat het 6-2 wordt of misschien willen ze gewoon een warme douche dat kan ook. Laten we het houden op de warme douche, want in de derde set laten Linda en Leen zien dat de techniek van Linda gekoppeld aan het fanatisme van Leen ook kan leiden tot mooie uitslagen. Het is misschien niet allemaal volgens het grote boek der badminton tactiek, maar wel effectief. Er wordt niet gesmasht op de dame! 21-14 bam, eindstand 7-1. Wat een avond, wat een spel weer.


Maandagavond uit tegen gewoon wij of zoals ze in Driebergen zeggen Just Us. Is in de kantine nog even gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje ook nu weer uitgeserveerd door de onvolprezen Ron.
Een lastig drieluik, want volgende week donderdag thuis tegen Loosdrecht, combikaarten zijn nog te verkrijgen, kom gezellig kijken, want dit niveau is top!

ma 18-02-19 20:309Just-Us 1Driebergen - Hoenderdaal5 - 3
do 21-02-19 20:3010Loosdrechtse BV 1Maarssen - Safari3 - 5
vr 15-03-19 20:003SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 21-03-19 20:304Just-Us 1Maarssen - Safari3 - 5
zo 31-03-19 13:005Loosdrechtse BV 1Loosdrecht - Sporthal Eikenrode2 - 6
vr 05-04-19 20:006BC Inside 82 2Baarn - De Geeren2 - 6
do 16-05-19 20:308SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3