image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC2 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 14-02-19 20:301BC Inside 82 2Maarssen - Safari7 - 1
ma 18-02-19 20:309Just-Us 1Driebergen - Hoenderdaal5 - 3
do 21-02-19 20:3010Loosdrechtse BV 1Maarssen - Safari3 - 5
vr 15-03-19 20:003SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 21-03-19 20:304Just-Us 1Maarssen - Safari3 - 5

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit de Safarihal te Maarssen voor alweer een topwedstrijd badminton.
Thuis, met nog twee thuis spelende teams, houdt in dat er in het begin voor ieder team maar op 1 of soms 2 banen gespeeld kan worden. Dit kan zomaar een lange avond worden.
Hoe staan onze helden er voor? Tom, de teamcaptain, is weer aanwezig dus het team is weer compleet. En ook niet onbelangrijk OSM VJC 2 staat keurig netjes bovenaan in de poule met 6 punten voorsprong op de nummer 2. Verdere details zijn niet of nauwelijks interessant. Behalve dan dat er uit tegen Gewoon Wij of zoals ze zelf graag zeggen Just-Us verloren is en Just-Us speelt met een invaller en wat weten we van invallers??? Precies, daar wordt een team nooit slechter van.


We beginnen gewoon en dan zien we wel.
De heren dubbel met Ronald en Leen, zoals we weten moeten ze altijd even zoeken naar de juiste manier om de tegenstander te bestrijden. Soms duurt dat 2 sets en soms maar 1 set. In dit geval is het na een halve set al duidelijk, dit wordt lastig. De invallende heer valt niet tegen of wel dat ligt er een heel klein beetje aan aan welke kant van het net je staat. Just-Us wist in ieder geval een zeer goede invaller te regelen. Hebben we al zeer goed gezegd? Mag ik dat zeggen? Istiegoed? Dacht het wel sportief maar te goed, gelukkig spelen ze met twee heren. Jammer genoeg is de andere heer beter. Een hele lange tekst om te omschrijven dat Ronald en Leen eigenlijk geen kans hebben in de eerste set, 7-21 dat noemen we ook wel een pak slaag. En toch ergens heb je het gevoel dat er meer in zit.
Dat blijkt ook wel in de tweede set. Dan halen de OSM toppers, je speelt toch in het 2de team tenslotte, veel meer punten. Het loopt beter, ze weten beter de zwakke plekken te vinden en zijn niet ontevreden over de uitslag, 9-21 veel meer zat er niet in. Tussenstand 0-1, niet echt een goed begin, maar er kan nog van alles gebeuren.


Laten we dan maar beginnen met de dames.
Linda en Laura mogen meteen vol aan de bak, maximale concentratie, minimale fouten en dan aan de goede kant van de score blijven. In de 1ste set zien we mooie slagenwisseling en komt ook een van de weinige minder sterke punten van de tegenstandsters aan het licht. Uiteindelijk met uiterste krachtinspanning wordt het 22-20. Water en een paar goede tips, tenminste dat hopen we. Uiteindelijk kun je de kwaliteit van de tips pas afmeten aan de score na de 2de set. In ieder geval gaan Laura en Linda vol goede moed de baan op en ze weten meteen een verschil te maken. De tips werken, want met goed geplaatst spel komen ze toch op een ruime voorsprong en daarmee ook aan het einde van de set 21-10. Tussenstand 1-1, lekker weer. Nog 1 punt en OSM staat nog steeds bovenaan.


Er is nog een baan vrij gekomen!
Tom heeft snel gesolliciteerd, cv van de muur geschroefd, meegenomen en hij kan meteen beginnen. In de vorige wedstrijd was de tegenstander nog te sterk, maar nu zullen we het wel eens zien, snelle shuttle, eigen zaal, publiek mee, wind mee, lage kant van het net, smalle baan. Echt alles is er voor een goede uitslag als de tegenstander nou ook een beetje meewerkt?
Overigens is ook Laura begonnen aan haar single en we weten dat deze in de uitwedstrijd verloren ging, dat zie je ook niet vaak!
Laura weet nog uit de dubbel hoe deze tegenstandster te bespelen en laat haar alle hoeken van de baan zien. Dat vindt de Just-Us speelster op zich niet erg, zo zie je weer eens wat nieuws. Maar na een aantal punten merk je dat er toch een gebrek aan zuurstof ontstaat niet bij Laura, want die speelt de pannen van het dak, het dak er af frisse lucht en holt naar 21-7 yessssssssss.
Hoe is het ondertussen bij Tom?
Een zeer onsportieve tegenstander, deze heer wil niet meewerken ondanks dat Tom een aantal voordeeltjes had (eigen teller ook niet onbelangrijk) is de Just-Us heer gewoon beter. Niet een beetje, maar veel beter (vanavond dan) 9-21. Hoeveel tips kan iemand behappen om dit om te buigen. We zien Ronald in overleg, maar is het genoeg? We zien het in de tweede set en daarna in de derde set tenminste dat hopen we.
Laura is alweer van start gegaan en ook nu geeft ze de tegenstandster niet veel kansen. Wel iets meer dan in de 1ste set, maar niet veel meer. Overigens is de Just-Us dame ook gewoon heel goed, maar Laura is los, ontketend, vrij, ach weet ik veel, ze speelt gewoon goed, 21-12. Kijk zo doe je dat.


Het ziet er naar uit dat Tom niet door zijn proeftijd komt op deze baan. Ondanks de goede tips en het duidelijk betere spel is het niet genoeg, 13-21. Tussenstand 2-2.


Linda is ook al aan haar single begonnen en ook dit gaat weer goed, de dames zijn weer sterk! Veel de tegenstandster laten lopen en dan zoeken naar de gaten. Na 1 set staan beide dames al te puffen, maar Linda iets minder, 21-12. Dit gaat lukken.


Ook Ronald is ondertussen begonnen aan zijn single, is het een mission impossible? Natuurlijk niet Ronald heeft heeeeeeeeeeeeel veel techniek en spelinzicht en tactisch vernuft en hij krijgt steeds meer lol in het spelen van singles dusssssssssss. Nou niets, dus we zien slagen langskomen die je eigenlijk niet ziet en dat is in de slow motion op de monitor. Er is eigenlijk geen houden aan voor Ronald, alhoewel hij ook goed speelt, is het veel te snel over, 10-21.


Linda speelt in de 2de set tegen de wind in. De tegenstandster heeft betere tips gekregen of het is een beetje op bij Linda. We kunnen het vanaf de perstribune niet goed zien, maar het gaat niet goed. Soms denk je komt nog goed en toch weer een serietje (half seizoen of zo) van de Just-Us speelster. Uiteindelijk wordt het 14-21. Een 3de set de eerste vanavond en dat terwijl je eigenlijk gewoon in een warm bad wil gaan liggen, ja voor uw verslaggever valt het ook niet mee steeds weer die wave.


Ronald speelt in zijn tweede set nog beter, wat je vaak ziet, een goede tegenstander brengt vaak beter spel. En we zien hoogstandjes, mooie slagen, schitterende returns, maar het is niet genoeg. Na nog een leuke slagenwisseling voor het laatste punt is het over 14-21, jammer. Tussenstand 2-3.


Linda speelt intussen alsof ze niet moe is. In ieder geval is de tegenstandster dat wel en dan telt maar 1 ding niet laten merken dat je net zo moe bent. Alhoewel we Linda zo af en toe ook stiekem naar adem zien happen, maar dat komt omdat we weten waar we op moeten letten, dat ziet verder niemand. Laura had het dak er af gespeeld, maar Linda doet ook de eerste rij betonplaten nog even. Pure kwaliteit, wilskracht en techniek en dan kom je vanzelf op 21-10. Tussenstand 3-3 met de mixpartijen nog voor de boeg. Alle kansen op een goede uitslag.


Tom en Laura hebben het in de 1ste set moeilijk. We hebben het al gezegd over de individuele spelers van Just-Us, maar dat geldt dus ook voor het team, ze zijn gewoon goed en dat kan gebeuren. Daar is het een competitie voor tenslotte, maar na een hevige strijd opkijken en dan het scorebord 12-21 aan zien geven is niet direct hoopgevend.


We zien bij Linda en Leen geen 12-21. Nee toevallig niet, die spelen naar de mogelijkheden en weten langer bij te blijven, wat een fantastische teller trouwens. Dit ziet er positief uit en zo is het ook bedoeld, maar 14-21 is geen uitslag waarvan iedereen denkt makkie nog twee sets en het is binnen. Maar er kan nog veel gebeuren.


Laura en Tom spelen in de tweede set meer winners, veel meer winners en het wordt zelfs spannend, zo spannend dat het stil wordt in de zaal, kan ook, omdat er al veel spelers weg zijn, want het is toch al laat. In ieder geval blijven ze goed bij en houden ze een gematigd positief gevoel over aan 18-21, maar nu is het 3-4. Kunnen Linda en Leen het nog gelijk trekken?


Lastig, de 1ste set was wel een beetje het beste wat ze hebben en nu raakt de lucht toch op. Het is al bijna niet meer te verbergen, maar deze tegenstanders zijn beter, 10-21. Boek dicht, opruimen, afsluiten en op naar de volgende wedstrijd.


Maar natuurlijk niet voordat we nog even genoten hebben van de culinaire kunsten van barman Ron.


Op naar Loosdrecht op zondag. Er zijn nog kaarten!


zo 31-03-19 13:005Loosdrechtse BV 1Loosdrecht - Sporthal Eikenrode2 - 6
vr 05-04-19 20:006BC Inside 82 2Baarn - De Geeren2 - 6
do 16-05-19 20:308SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3