image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC2 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 14-02-19 20:301BC Inside 82 2Maarssen - Safari7 - 1
ma 18-02-19 20:309Just-Us 1Driebergen - Hoenderdaal5 - 3
do 21-02-19 20:3010Loosdrechtse BV 1Maarssen - Safari3 - 5
vr 15-03-19 20:003SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 21-03-19 20:304Just-Us 1Maarssen - Safari3 - 5
zo 31-03-19 13:005Loosdrechtse BV 1Loosdrecht - Sporthal Eikenrode2 - 6

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedemiddag dames en heren,


Goedemiddag? Ja een Loosdrechts bedrijf heeft OSM VJC 2 gevraagd om op zondagmiddag voor wat vertier te zorgen.
En dat allemaal op 31 maart je zou bijna zeggen dat het een dag te vroeg is.
De Loosdrechtse BV gaat natuurlijk over de badminton vereniging van Loosdrechtse komaf.


Zijn er kansen op deze mooie zonnige zondagmiddag? Zoals al opgemerkt in eerdere verslagleggingen liggen de teams niet zo heel ver uit elkaar qua sterkte. Een goed ingedeelde poule dat mag ook wel eens gezegd worden.
Dus kansen zijn er, afwezigen ook. Linda Beijert heeft zich helaas af moeten melden met een blessure en in de voorbereiding op de redactie is opgevallen dat er ook aan Loosdrechtse zijde twee invallers deelnemen. Voor Linda is Sabine Bosman als invalster ingevlogen wat in ieder geval aan de OSM zijde een geruststelling oplevert.
Verder zijn onze helden compleet dus met Laura Eefting, Ronald Koenis, teamcaptain Tom Kuijsten en Leen Schipper.
Via een mooie route door heel oostelijk Nederland (gevoelsmatig het navigatiesysteem heeft altijd gelijk) is het team mooi op tijd in Loosdrecht aangekomen om daar voor een dichte deur te staan. Na enige tijd en wat getelefoneer bleek een van de Loosdrecht spelers nog een sleutel thuis te hebben en hup ook dit probleem weer opgelost.


De wedstrijd dan maar.
4 banen twee thuisspelende teams met een beetje geluk voor donker thuis, op letten om dan niet tegen de klok te lopen die verzet is!


De herendubbel om maar eens met een mooie wedstrijd te beginnen. Invallers bij de tegenstander zijn altijd reden tot oplettendheid, maar in dit geval is er geen belachelijk sterke invaller gekocht. De koppels zijn aan elkaar gewaagd, 21-17 in de eerste set laat zien dat er ruimte is voor verbetering.


De dames dubbel loopt meteen alsof Laura en Sabine al honderden wedstrijden samen hebben gespeeld. Zwakke plekken zoeken, vinden en gebruiken, 11-21. Goed gespeeld, de stemming zit er lekker in.
We horen nog wat over een trage shuttle, maar het maakt niet uit.


Ronald en Leen spelen nog niet de pannen van het dak, maar zijn zeker bezig aan een van de betere wedstrijden van dit seizoen. Dit beschrijvende had ik dat gevoel vorige week ook al.
Uiteindelijk wordt er toch teveel uitgeslagen om daadwerkelijk een derde set uit het vuur te slepen 21-15, maar wel goed gespeeld. Dit geeft vertrouwen voor de rest van de middag.


Laura en Sabine hebben ondertussen meer moeite met hun tegenstandsters. Deze hebben nu wind mee en dat scheelt toch. Op het randje wordt het geen derde set 17-21. Tussenstand 1-1. Kan zat slechter, nou ja niet zo heel veel. Het had nu maximaal 2-0 kunnen staan.


De singles dan maar.
Tom even goed warm gespeeld en gaan kijken of dit meteen helpt. We weten nog van de thuiswedstrijd dat dit een heel pittige tegenstander is met een heel goede techniek de smash in misschien niet zo hard, maar als je de zekerheid hebt dat een shuttle precies komt waar je hem hebben wil is dat ook wat waard. En Tom? Nou die was warm en is meteen uit de startblokken geschoten. Maakt een paar winners en kijkt vol verbazing naar de fouten van de tegenstander, wat is er aan de hand? De man heeft werkelijk wel heel veel pech, niet dat het Tom deert die maakt gewoon zijn punten en vindt zichzelf bij 16-21 aan de goede kant van de score. Huh


Laura speelt ook haar single en ook die gaat voorspoedig. We zien Laura wel zo af en toe naar de deur kijken. Zou ze al weg willen? Oh nee er zijn wat VIP kaarten verkocht en dit publiek heeft ingeschreven voor een “meet en greet” met Laura. Ook mooi hoe dicht de sterren bij het publiek blijven. Terug naar de wedstrijd. De tegenstandster van Laura speelt een vergelijkbare manier van badminton waardoor de harde klappen niet van de lucht zijn, maar 8-21 geeft niet de werkelijke krachtverhoudingen weer. Wel een gewonnen set.


Tom speelt in zijn tweede set gewoon nog iets beter en de Loosdrechtse heer komt maar niet in zijn spel. Een lichte vertwijfeling maakt zich meester van de tegenstander. Thuis spelen en dan zo veel pech. Want dat moeten we wel zeggen het is veel pech. Maar het is ook heel goed spel van Tom en het is zelfs 11-21. Tussenstand 1-2 gaat lekker.


Bij Laura gaat het iets minder. Zoals gezegd gelijkwaardige tegenstandster en aan de lage kant van het net en het lukt even niet bij Laura en het VIP publiek is ondertussen aangekomen. Het helpt allemaal niet om tot een rustige eindsprint te komen, 21-15 en een derde set. Publiek krijgt wel waar voor z’n geld.


Ronald is al begonnen aan zijn single en hij heeft er zin in. Bij het inspelen zagen we al bijzondere slagvormen en tijdens het spelen gaat het ook heel goed. Ook deze Loosdrechtse heer heeft wel pech. Je zou bijna zeggen dat het geen pech is, maar dat de OSM heren gewoon beter zijn. Ronald speelt tactisch altijd sterk en heeft de gang er in zogezegd. 14-21


Een tip voor Laura, wat vindt je zelf de meest vervelende slag om tegen te krijgen? Die speel je nu tegen je tegenstandster. Tactische vondst pffffffff. Het publiek gaat er eens goed voor zitten en we zien een zinderend gevecht om de punten. De teller kan ook nog niet aangeven wie er gaat winnen. Wat een niveau, de tegenstandster heeft duidelijk geen last van het pechduiveltje. Veel lukt ook gewoon, kwaliteit natuurlijk! Ze presteert het om Laura niet in haar spel te laten komen en zo uiteindelijk aan het eind bij het slot vlak voor het bedanken van de teller op 21-16 te komen. Jammer, maar heel goed gespeeld!! Tussenstand 2-2.


Ronald mag het dan weer positief maken en dat lukt. We zien zelfs een trickshot langskomen, lukt niet helemaal, maar toch het zelfvertrouwen om dat te doen chapeau! Scherp spelend trekt Ronald de partij naar zich toe 10-21. Tussenstand 2-3. Wordt dit een mooie middag?


Sabine is al begonnen en hier gaat het gelijk op 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5 ……………. 5-11 huh ????? heeft de teller wat overgeslagen? Nee even een tussensprintje. Zit je even niet op te letten, tssss. Nou scherp blijven kijken 6-21 zo hé nog zo’n tussensprint. Kwaliteit en een tegenstandster die even niet weet welke tips nou nog zouden helpen.


In de tweede set is de partij weer een tijd gelijk opgaand, zeg maar tot 6-6 en dan gebeurt het zelfde als in de eerste set. Sabine maakt zomaar poef een stapel punten achter elkaar en je ziet de moed in de schoenen zakken 6-12. Dan stokt het een klein beetje en kan de tegenstandster zich wat herpakken ze komt nog tot 12 punten, maar dan is Sabine al bij 21. Lekkere tussenstand 2-4. Gelijkspelletje al in de zak.


Dan hebben we nog de mixpartijen.
Laura en Tom zijn in principe een zekerheidje, maar hoe houden Sabine en Leen zich? Vooraf hebben we in de archieven gezocht en het vermoeden bestaat dat ze in een vriendschappelijk toernooi een keer 10 of 11 minuten samen hebben gespeeld, ook niet vaak.


Laura en Tom hebben hun handen vol aan het Loosdrechtse koppel wat ook al een tijdje samenspeelt. Veel techniek tegenover loopvermogen en snelheid. Het blijft lastig te voorspellen wie er aan het langste eind trekt. Uiteindelijk is het 22-20. Kansen te over om hier iets moois van te maken.


Bij Sabine en Leen is het ook een slijtageslag, omdat Sabine niet op wil geven en Leen ook niet trouwens wordt het nog net voor het donker 22-24. Oh gelukkig het was een wolk voor de zon zo laat is het nog niet.


Laura en Tom spelen in de tweede set een stapje beter en daar komt geen antwoord meer op. Nu hebben ze de winnende mood weer te pakken. Het VIP publiek is al weer weg en de winners stapelen zich op. Het een heeft zeer waarschijnlijk niets met het andere te maken, maar het vult wel lekker. Met goed spel wordt het 17-21 en dus een derde set.


Bijna gelijktijdig zijn Sabine en Leen ook klaar met de tweede set, hier liep het iets minder. We wijten het aan het feit dat de tegenstanders Sabine minder in het spel betrokken. Ze werd minder goed aangespeeld en dat is jammer. Gelukkig zat Ronald hier te tellen en die heeft vast nog goede tips. 21-16 geeft aan dat het nodig is. Maar nog ruimte genoeg in de derde set. Er wordt nog wat gegrapt over wie er als eerste klaar is en hup we beginnen weer.


Laura en Tom zijn in een flow geraakt en slaan nu alles in en goed. De tegenstanders kunnen het eigenlijk niet meer belopen en moeten toezien hoe het OSM koppel punt na punt binnenhaalt. Mooi spel en ook nog weglopen bij de tegenstander. Uiteindelijk is het nog steeds middag als de teller moet constateren dat het 13-21 is geworden. Ze hebben nog een beetje tijd om naar Sabine en Leen te kijken.
Ronald had als tip gegeven om naast elkaar te gaan spelen en dan de Loosdrechtse dame ook niet meer aan te spelen. En dat helpt, de heer wordt helemaal tureluurs geslagen. Van hoek naar hoek steeds net over de dame heen. Lekker het loopt als een zonnetje (schijnt buiten ook nog) en bij 16-21 is Ronald heel tevreden eindstand 2-6 goed gespeeld!!!


Na nog een gezellig samenzijn in de kantine is de voltallige ploeg weer naar huis gegaan.
Vrijdag weer een wedstrijd uit naar de tapijthal. Combikaarten zijn op helaas.

vr 05-04-19 20:006BC Inside 82 2Baarn - De Geeren2 - 6
do 16-05-19 20:308SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3