image

Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC2 (2018 / 2019)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 14-02-19 20:301BC Inside 82 2Maarssen - Safari7 - 1
ma 18-02-19 20:309Just-Us 1Driebergen - Hoenderdaal5 - 3
do 21-02-19 20:3010Loosdrechtse BV 1Maarssen - Safari3 - 5
vr 15-03-19 20:003SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 21-03-19 20:304Just-Us 1Maarssen - Safari3 - 5
zo 31-03-19 13:005Loosdrechtse BV 1Loosdrecht - Sporthal Eikenrode2 - 6
vr 05-04-19 20:006BC Inside 82 2Baarn - De Geeren2 - 6
do 16-05-19 20:308SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Alweer de laatste wedstrijd voor onze helden in deze voorjaarscompetitie, in dit geval thuis tegen de studenten van Helios. Niet dat Helios eigen studenten heeft als een badmintonuniversiteit, maar Helios is de vereniging voor de studenten van de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht.


Dit terzijde hoe ziet het team eruit vanavond? Tom de teamcaptain is afwezig. Hij heeft een optreden in een landelijk bekende TV Koepel of hij ook voor kleinere optredens te boeken is willen we nog wel navragen bij gelegenheid. Linda is er, hé ze is er wel, maar nog niet omgekleed. Sorry ik raak even van m’n apostrof. De opstelling laat Ronald Koenis, Laura Eefting, Sabine Bosman en Leen Schipper zien. Doet Linda dan toch mee? Oh nee ik zie het al Linda is er bij om te tellen en om het team te ondersteunen natuurlijk. Mooi toch zo’n hecht team, we hopen dat Linda in de NJC weer mee kan doen.


We beginnen traditioneel met de heren dubbel, Ronald en Leen komen steeds beter in vorm en ondanks een hardnekkige griep die Ronald nog noopte om afgelopen maandag een verkorte versie van het vrijspelen toe te passen, zien we mogelijkheden. In de eerste set loopt het meteen goed, met altijd ruimte voor verbetering, maar toch 21-16 is zeker niet slecht. In de tweede set gaat het allemaal wat minder. Nadeel van studenten is dat ze snel leren en dat levert dan ook 19-21 op. Meteen een derde set met Ronald, die zich verwonderd afvraagt of dat goed gaat komen. Alles draait om basis conditie! In de derde set is de focus er en dan heb je dus focus. Een overmaat aan techniek bij Ronald en een overmaat aan wil om te winnen bij Leen dat is voldoende, 21-8 gehakt!. Eerste punt binnen, belangrijk? Ja voor de tweede plaats wel, eigenlijk zou er ruim gewonnen moeten worden.


De dames in dit geval Laura en Sabine maken meteen duidelijk dat puntverlies niet in het boekje staat. Welk boekje? Het boekje! De Helios speelsters zijn nog niet op temperatuur, maar mogen al wel een slokje drinken, 21-8 lekker. In de tweede set is het spelbeeld vrijwel gelijk en die gaat dan ook in een recordtempo naar OSM met 21-5. Nu staat het al 2-0 lekker.


Dan mag Tom, oh nee, de macht der gewoonte treedt in. Tom doet helemaal niet mee. Nee Ronald mag als eerste heer laten zien dat een volledig seizoen singles spelen zijn vruchten afwerpt. Hij speelt steeds beter en sterker dat belooft nog wat voor de clubkampioenschappen (zondag de hal is uitverkocht). In de eerste paar punten zien we Ronald nog wat zoeken, maar al snel horen we de bekende schreeuwen die bij een goed gelukte slag horen. De telster gebruikt ondertussen het telbord als ventilator en Ronald stormt samen met z’n tegenstander naar een verfrissende slok water 21-16. In de tweede set loopt het toch nog iets beter. We zien ook weer technisch hoogstaande slagen langskomen en bij 21-13 is het derde punt binnen! Lekker.


Laura mag als eerste dame tegen een zeer scherpe tegenstandster waar ze het in de heenwedstrijd ook al moeilijk mee had. In de eerste set loopt het eigenlijk als een zonnetje, geen vuiltje aan de lucht, geen wolkje te bekennen, lekker spelen, hoeken uitzoeken en punten scoren. 21-12 is dan de setstand. In de tweede set zien we wat weersverandering. Langzaam komt er zand in de machine, maar ook de tegenstandster raakt gewend en zoals ook in de uitwedstrijd bleek die heeft een heel behoorlijk uithoudingsvermogen. Deze wedstrijd is nog niet voorbij. Zeker omdat de setstand 19-21 volgens de reglementen een derde set gebiedt.
In de derde set zien we nu toch echt de lucht betrekken, het loopt niet lekker en daar is de Helios speelster veel te goed voor. Dan moet het passen, maar met dit slechte weer is het lastig badmintonnen, 16-21. Jammer, tussenstand 3-1 dat nog wel.


Daar waar Ronald een heel seizoen singles speelt is dit de tweede single in het seizoen voor Leen en dat zie je. Er zijn van die dagen dat alles lukt, dit is niet zo’n dag. De shuttles die bij de tegenstander naast de baan vallen zijn veel te talrijk en dan loop je al snel achter de feiten aan en als je dan niet loopt wordt het 8-21. Zit er meer in in de tweede set? Misschien met een goede dokter met een bedenkelijke reputatie? Maar niet met dit spel. Het blijkt namelijk dat je niet scoort met uitgeslagen shuttles. Zeker iets nieuws. Tssss.
Het gaat wel iets beter in de tweede set, veel slechter kon eigenlijk niet dat is makkelijk. Maar bij 14-21 is het toch afgelopen. Dan is het al 3-2.


Sabine mag dan de score weer wat meer positief maken en dat is Sabine wel toevertrouwd. Met mooie slagen en de tegenstandster veel laten lopen komt ze op voorsprong, die uiteindelijk tot 21-14 oploopt. Zo moet het dus.
In de tweede set nog iets scherper en iets meer winners, tegenstandster weet ook niet meer precies waar de zuurstof vandaan te halen. Uiteindelijk stopt de teller bij 21-10, mooi! Tussenstand 4-2 bijna veilig.
Voor een zekere tweede plaats zou er met 8-0 gewonnen moeten worden. Dat gaat niet meer lukken, maar hoeveel druk kan er op de runner-up gelegd worden?


In de mix spelen Laura en Ronald gelijk met Sabine en Leen.


Daar waar Sabine haar nivo gewoon vasthoudt en heel goed speelt doet Leen dat ook en dat is jammer, de setstand is dan toch een beetje onnodig 17-21.


Bij Laura en Ronald is het veeeeeeeeeeeeeeeel spannender. Die maken er een waar spektakel van en pas bij 23-25 wordt er een slokje water gedronken. Hoeveel driesetters zou Ronald eigenlijk kunnen spelen op een avond?


In de tweede set gaan Sabine en Leen iets anders spelen en dat heeft wel effect. Nu blijven ze veel langer bij. Nog niet lang genoeg, maar al wel goed spelend weten ze tot 18-21 te komen. Beter spel is in ieder geval positief!


Laura en Ronald spelen in hun tweede set ook een stuk beter. Zien we daar al een hoekje van het dak oplichten? Zou zomaar kunnen, ze zijn nu aan elkaar gewend en dan komt de extra klasse toch naar boven, 21-14 en nog alle mogelijkheden.
De laatste set van dit seizoen breekt aan voor OSM2, een laatste punt? Laura en Ronald gaan weer goed van start en ondanks dat het Helios koppel ook graag wil winnen zijn de OSM helden gewoon te goed 21-15, lekker 5-3 gewonnen. De komende week zal laten zien of het genoeg is. Het was een mooie competitie met één team dat er bovenuit stak, maar daarnaast veel gelijkwaardige wedstrijden.


Na nog een versnapering genuttigd te hebben met een culinair hoogstandje van de onvolprezen Ron is ook deze avond aan een eind gekomen.


Nu komen de clubkampioenschappen en daarna nog uitspelen tot het zomer reces waarbij het dak weer goed gerepareerd kan worden. Dan zien we elkaar weer in het najaar.