Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC5 (2018 / 2019)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC5

do 14-02-19 20:301BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
do 07-03-19 20:302BC Mariken 1Maarssen - Safari4 - 4

Vanavond beginnen we aan de tweede wedstrijd van deze voorjaarscompetitie tegen BC Mariken. De tegenstander heeft de eerste wedstrijd tegen BC Netwerk gespeeld en met 5-3 verloren. Wat kunnen wij tegen deze tegenstander bereiken is dus de vraag, die beantwoordt gaat worden in dit verslag.
Het team bestaat vanavond 7 maart uit de dezelfde spelers als de vorige wedstrijd met Leontine Luijsterburg als teamcaptain, Anita Pieters, Nico Oosterwijk en Henny Hilhorst.
De beide dames zijn hun dubbelspel met een mooie dubbele stand geëindigd, namelijk 11-21 en 11-21. Wat is hier aan de hand? Leontine heeft wat problemen die hun oorsprong vinden in vermoeidheid. Thuis is de zolder verbouwd om een nieuwe werkruimte voor haar bedrijf te creëren en daarnaast de voorbereidingen voor het OSM Open Jeugd toernooi op zaterdag 9 maart en daarna nog een beurs op 10 maart.
Bij de heren dubbel die tegelijk gespeeld werd op de andere baan met Nico en Henny ging het iets sneller en makkelijker. Tegenover ons stond een dubbel linkshandig team en was Nico de uitzondering als enige rechtshandige, want ook Henny is een linkshandige speler. Dit resulteerde in de setstanden 21-7 en 21-9.
Na de dubbels wordt er begonnen aan de enkelspelen. Hierin heeft Henny in twee sets met de eindstanden 21-8 en 21-12 het punt binnengehaald voor OSM. Tussenstand 2-1.
Leontine had een zware avond en zeker tegen de eerste (ook linkshandige) dame van BC Mariken. Dit resulteerde in setstanden 11-21 en 1-21.
Ondertussen speelde Nico tegen een iets te kleine jongen zijn 2 sets met ook hier een gewonnen partij. 21-8 en 21-5. Dit bracht een tussenstand van 3-1.
Ook Anita moest wennen aan haar tegenstandster van vanavond. De eerste set werd met 5-21 afgesloten. De tweede set heeft ze meer weerstand geboden en met 11-21 beëindigd.
Tijd voor de mixed dubbels. Henny en Leontine beginnen met een nederlaag tegen Irene en Stephan. Dit was niet de bedoeling. De linkshandige dame had een mooie crosspass op de service van Leontine, waardoor deze veelal linksvoor net over het net terechtkwamen. Dit resulteerde in een verloren partij met 15-21. De tweede set konden we deze slagen beter pareren wat ons een winstpartij opleverde met 21-16. Wat zou het gaan worden in de derde set. Een 3-3 tussenstand is al bereikt. Wordt het winst of …? De derde set was zeer spannend, waarbij we gelijk opgingen tot 18-18. Helaas voor ons waren er twee missers en raakte de laatste shuttle van Henny de witte netband en viel aan onze kant op de grond. Dus een 18-21 eindstand met een tussenstand van 4-3.
Kunnen Nico en Anita met hun laatste mixed dubbel partij onze eer redden en het geen verlies partij laten worden?
Ze speelden erg gedegen en liepen heel kalm een paar puntjes weg tot een set eindstand van 21-17. Dit zag er hoopvol uit voor de eindstand, want ook in de tweede set liepen ze weer kalmaan uit naar een eindstand van 21-18. Hierdoor werd dus de eindstand een puntendeling van 4-4, pfffff.

wo 13-03-19 19:303BC Iduna 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4
do 21-03-19 20:304BC Netwerk 2Maarssen - Safari7 - 1
do 04-04-19 20:306BC Castellum 4Maarssen - Safari3 - 5
vr 26-04-19 20:007BC Mariken 1Nijmegen - Jan Massinkhal4 - 4
do 16-05-19 20:308BC Iduna 5Maarssen - Safari5 - 3
vr 24-05-19 20:309BC Netwerk 2Ede - De Peppel3 - 5