Het wedstrijdschema van OSM-VJC5

do 14-02-19 20:301BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
do 07-03-19 20:302BC Mariken 1Maarssen - Safari4 - 4
wo 13-03-19 19:303BC Iduna 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4

Woensdag 13 maart werd de derde wedstrijd tegen BC Iduna 5 gespeeld door het team van OSM VJC5. Helaas was Leontine afwezig door ziekte en werd zij vervangen door Iris de Rink. De andere teamleden Henny Hilhorst, Nico Oosterwijk en Anita Pieters waren gewoon aanwezig.
Het was de eerste wedstrijd voor Iduna waardoor er niet veel te zeggen viel over de sterkte van deze tegenstander. Wel viel op te merken dat het vinden van de kleedkamers en de zaal in Sportcentrum Galgenwaard een beetje moeilijk was. Vooral de zaal zat verscholen achter een grote zwarte schuifdeur waarop groot 2C stond.
Over naar de wedstrijd. Er waren twee banen beschikbaar waardoor de heren en dames dubbel tegelijk gespeeld werden. Na enig aftastwerk van Nico en Henny werd uiteindelijk de eerste set met 17-21 gewonnen. Een korte drinkpauze en op naar de tweede set. Hierin werden de zwakke plekken beter gebruikt wat resulteerde in een 12-21 overwinning.
Bij de dames Anita en Iris ging het gelijkwaardig op met gelukkig een positieve uitslag voor OSM van 17-21 en 18-21.
Over naar de eerste singles van de eerste dame en heer.
Om met Henny te beginnen. Hij had een andere heer als tegenstander, want dit team bestaat uit 3 heren. Ook hier moest eerst weer gekeken en afgetast worden. De eerste set had gelukkig een positieve uitslag 18-21, hoewel je dat aan de uitslag niet zou zeggen, maar we spelen uit, vandaar.
Ondertussen was ook Iris bezig met haar single die ze winnend afsloot met 15-21.
Terug naar Henny. De tweede set was gelijk opgaand met steeds een kleine voorsprong voor Henny. Echter bij 12-16 sloeg het noodlot toe. Een shuttle hoog achterin, die werd teruggeslagen door Henny met als return een drop net over het net dus een spurt naar voren. Tijdens deze manoeuvre gebeurde er iets in de kuit wat het lopen onmogelijk maakte en de wedstrijd met een zweepslag gestaakt moest worden.
Ondertussen ging Iris rustig verder met haar tweede partij en sloot deze af bij een stand van 16-21. Tussenstand 3-1.
De volgende twee wedstrijden in de singles waren voor Anita en Nico. Anita speelde tegen Wen Shentu. Personen met dit type naam kunnen meestal erg goed badmintonnen en werd de eerste set met 21-5 verloren. Na wat tactische aanwijzingen om vooral veel hoog achterin te spelen werd door Anita goed opgevolgd, maar bracht niet de winst. Echter er kwam wel een betere eindstand uit de bus, namelijk 21-10. Tussenstand 4-2.
Wederom kwam de vraag naar boven, die vorige ook speelde werd het 5-3, want Henny kon zijn mix met Iris niet spelen. Dus zonder te spelen veranderde de tussenstand al naar 4-3.
Alles hangt dus af van de mix partij van Anita en Nico. De tegenpartij rook ook het mogelijke gelijkspel. En dat werd het ook, want de OSMers hadden niet dat kleine beetje geluk wat dan nodig is om sommige shuttles over het net te laten gaan of binnen de lijnen te laten vallen. De eerste set werd daardoor verloren met 21-16. Een gelijk spel hing dus in de lucht. Ook hier weer wat tactische aanwijzingen om te kiezen voor het voor/achter spelen of naast elkaar. Gekozen werd voor de voor/achter variant en daardoor ging het ook beter, maar niet zoveel dat er derde set nodig zijn, want bij 21-19 was de partij afgelopen.
Hierdoor was er weer een gelijkspel bereikt en was iedereen het bij een drankje er over eens dat het een leuke partij geweest was, behalve dan voor een persoon. Niet te lang bij stil staan, maar werken aan de revalidatie en weer spelen, wanneer onbekend.

do 21-03-19 20:304BC Netwerk 2Maarssen - Safari7 - 1
do 04-04-19 20:306BC Castellum 4Maarssen - Safari3 - 5
vr 26-04-19 20:007BC Mariken 1Nijmegen - Jan Massinkhal4 - 4
do 16-05-19 20:308BC Iduna 5Maarssen - Safari5 - 3
vr 24-05-19 20:309BC Netwerk 2Ede - De Peppel3 - 5