do 14-02-19 20:301BC Castellum 4Vleuten - Sporthal Cultuurcampus0 - 8
do 07-03-19 20:302BC Mariken 1Maarssen - Safari4 - 4
wo 13-03-19 19:303BC Iduna 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4
do 21-03-19 20:304BC Netwerk 2Maarssen - Safari7 - 1
do 04-04-19 20:306BC Castellum 4Maarssen - Safari3 - 5
vr 26-04-19 20:007BC Mariken 1Nijmegen - Jan Massinkhal4 - 4
do 16-05-19 20:308BC Iduna 5Maarssen - Safari5 - 3
vr 24-05-19 20:309BC Netwerk 2Ede - De Peppel3 - 5

Vrijdag 24 mei is de laatste wedstrijd tegen BC Netwerk 2 uit Ede gespeeld door het VJC 5 team. Helaas was Nico afwezig doordat hij zijn trouwdag had en werd hij vervangen door Hans Roberti. De andere teamleden Leontine Luijsterburg, Anita Pieters en Henny Hilhorst waren gewoon aanwezig.
In de auto werd de tactiek besproken om Leontine en Anita om te wisselen en daardoor Leontine als 2e en Anita als 1e dame in te zetten. Dit was een idee om zoveel mogelijk punten te halen, want Iduna is de geduchte concurrent voor het kampioenschap met iets betere kansen.
Vol goede moed werd er tegelijk op twee banen gestart met de dubbel partijen. Bij Hans en Henny was het aftasten, want zij kenden beide de tegenstanders niet, omdat Hans vanavond invaller is en Henny was in de thuiswedstrijd geblesseerd. Het uitproberen ging in de eerste set voorspoedig, waardoor deze met 11-21 winnend door OSM werd afgesloten.
Bij de dames waren de tegenstanders toch erg sterk, sterker dan gedacht, want hier liet het scorebord een uitslag zien van 9-21. Ondertussen was bij de heren de tweede set begonnen en bood het Netwerk team iets meer tegenstand, maar niet genoeg, want de eindstand werd bereikt bij 15-21. Tussenstand 1-0 en dus een goed begin.
Echter de dames hadden toch meer tegenstand dan in de auto nog besproken werd, want hier was de eindstand wel iets positiever, maar niet positief genoeg, 10-21. Tussenstand weer gelijk, 1-1.
Op naar de singles. Henny ging heel goed van start naar 1-10, zakte iets in, maar pakte uiteindelijk de draad op tijd weer op en besloot de partij met 15-21. Het was erg warm in de zaal, waardoor er voldoende tijd genomen werd voor de tussenpauze om op de andere baan naar Anita te kijken. Daniëlle was inderdaad de sterkere dame. Anita bood heel goed tegenstand, maar kon toch niet voorkomen dat de partij met een eindstand van 21-8 werd afgesloten. Inmiddels waren Philip en Henny weer doorgegaan met hun tweede partij. Ondanks dat Philip een lange adem en veel loopvermogen had werd deze partij met 12-21 in het voordeel van Henny afgesloten.
Anita had het echt moeilijk tegen een goed en gedegen spelende 1e dame (Daniëlle) en moest met 21-4 de eindzege toestaan. Tussenstand wederom gelijk 2-2.
Hoe zou het met de volgende twee partijen gaan? Was het wisselen van 1e en 2e dame positief? De eerste set van Leontine ging heel voorspoedig en leek succes te hebben. Helaas zat het euvel aan het einde met twee slagen die buiten de baan kwamen, waardoor de eindstand van de eerste set 22-20 werd. Ondertussen liep Hans heel rustig uit tegen een veel jongere tegenstander naar een eindstand van 14-21. In de tweede set leek toch de conditie voor Hans een soort derde tegenstander te worden, maar gelukkig kon hij alles weer rechtzetten met een eindstand van17-21. Leontine echter kon toch de schade beperkt houden in een gelijk opgaande strijd tot 12-12. Daarna liep Linda kalmaan uit naar 21-16. Truc dus niet helemaal geslaagd, want de tussenstand was nu 3-3 in plaats van 4-2.
Om de winst te kunnen pakken van deze avond moesten alle zeilen bijgezet worden in de mixpartijen. Deze werden allebei zeer spannend, want na twee sets op beide velden waren eindstanden 18-21 en 21-18 voor de Leontine en Henny. Hans en Anita noteerden de standen 22-10 en 14-21. Dus dit betekent dat aan het einde van de avond beide koppels een derde set moesten spelen. Hans en Anita ging het beter af met een eindstand van 5-21. Tussenstand 4-3.
Ondertussen moesten Leontine en Henny weer even teruggefloten worden, want de afspraak voor het begin van de mixed partijen was dat alles zoveel mogelijk op Philip gespeeld zou worden als de zwakkere tegenspeler dan Daniëlle. Dit werd heel veel vergeten en moest bij 16-18 weer even erin geprent worden, want Daniëlle zei nog over het net: ik hoop niet dat het weer 21-18 wordt. Gelukkig had ze gelijk. Het werd na 18-18, 18-20, 19-20, maar werd de eindstand 19-21. Dus toch een winst met een eindstand van 5-3.
Dit is waarschijnlijk niet genoeg om kampioen te worden, want Iduna heeft aan 4 punten genoeg om kampioen te worden. In de eerste wedstrijd tegen Mariken1 hebben ze met 5-3 gewonnen. We moeten tot 31 mei afwachten. Een tweede plaats is natuurlijk ook heel mooi en verdient, omdat er leuke badmintonpartijen gespeeld zijn door OSM VJC5.