image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC2 (2019 / 2020)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 26-09-19 20:302BC Hoevelaken 1Maarssen - Safari4 - 4
di 01-10-19 20:003De Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
ma 04-11-19 20:305BC Just-Us 2Driebergen - Hoenderdaal4 - 4
do 14-11-19 20:306BV Luck Raeck 1Maarssen - Safari5 - 3
vr 29-11-19 20:007BC Hoevelaken 1Hoevelaken - De Slag3 - 5
do 12-12-19 20:308De Bereshuttle 1Maarssen - Safari5 - 3
vr 10-01-20 20:001BV Luck Raeck 1 ...5 - 3

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren,


Live vanuit Montfoort voor de wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd is verzet en de vraag is nu of het niet handiger was geweest om wel aan het begin van het seizoen te spelen. Is niet meer te achterhalen. De stand is razend spannend en daarmee dus ook deze partij. Luck Raeck staat op de eerste plaats in de poule en onze helden van OSM staan op plaats twee. Bij winst van Luck Raeck met minimaal 5-3 zijn zij kampioen. Indien OSM wint of gelijkspeelt is er nog een kans voor OSM om kampioen te worden in de laatste wedstrijd volgende week donderdag tegen Just-Us. Om alles nog wat spannender te maken speelt ook Hoevelaken nog een rol en vanavond. Bij een grote winst kan Hoevelaken ook nog de tweede plaats bemachtigen volgende week in de laatste wedstrijd van dit seizoen, die zitten zogezegd op het vinkentouw.


Onze helden, vanavond zonder tactisch meesterbrein Ronald Koenis. Is dit een verzwakking? Ja, een speler met die kwaliteiten mis je altijd. Verder zijn Laura Eefting, Mandy Sung, teamcaptain Tom Kuijsten en Leen Schipper aanwezig, gelukkig maar.


Er is wat ruimte in de sporthal dus we beginnen meteen met de dubbels tegelijk.


De herendubbel met dus Tom en Leen hadden thuis gewonnen en zijn vol goede moed, de dames hadden thuis nipt verloren en wilden dit wel rechtzetten.


Bij de heren blijkt de baan net iets te kort en te smal. Jammer maar ondanks veel inzet is de scherpte er net niet, 21-15 (OSM speelt uit)


De dames gaat het in de eerste set maar iets beter af 21-16. Dat is ook niet voldoende om hier vanavond als winnaar uit de bus te komen.


Bij Tom en Leen kun je zien dat de tweede set niet veel beter is dan de eerste. Ondanks verwoede pogingen blijft het net niet goed genoeg. Of misschien hebben de tegenstanders ondertussen hun topvorm gevonden? 21-15 tussenstand 1-0 voor Luck Raeck, jammer.


Bij de dames gaat het in de tweede set een stuk beter. We zien een betere spreiding van de slagen en de tegenstand maakt ook meer foutjes 17-21, alvast een derde set. Alsof het nog spannend was.


In de derde set gaat het niet makkelijk, maar nu zie je bij de tegenstandsters de twijfel er in sluipen. Ze kunnen vanavond kampioen worden de tribunes zitten vol en dan lukt het niet. De OSM dames zijn ook wel heel goed bezig, 13-21. Tussenstand 1-1.


Nu komen de singles. We hebben hier vooraf al een paar punten in gevuld, alhoewel Tom thuis nog had verloren in zijn single.


Hij begint in ieder geval goed. We zien mooie slagen en hele mooie slagen. De tegenstander die ook wel een shuttle kan slaan weet het even niet en dan weet Tom het wel! 11-21 eerste set binnen.
In de tweede set loopt het nog gelijker op. Tom staat wat voor, maar de tegenstander weet toch dichterbij te komen en uiteindelijk weet Tom de laatste twee punten te scoren 19-21. Tussenstand 1-2, worden ze al zenuwachtig?


Laura speelt ook een goede partij tegen een geduchte tegenstandster, echt weer zo’n partij waarvan je niet kunt zeggen hoe dat afloopt. De eerste set valt langzaam richting Laura die toch wel echt heel goed staat te spelen, 18-21 lekker en verdiend. Even een slokje water.


In de tweede set gaat het weer bizar gelijk op, mooie slagen wisselen af met hele mooie slagen. Thuis was het dak er af geweest, maar hier zit het beter vast denk ik. Het is ook niet netjes om in een uitwedstrijd het dak er af te spelen je zadelt een andere club toch met een probleem op. Aan het einde zeg maar helemaal op het eind bij het slot als de teller het genoeg vindt, maar het publiek nog wel even had willen kijken staat er weer 18-21 op het bord. Tussenstand 1-3, nog 1 punt en OSM heeft het in eigen hand.


Leen speelt ondertussen zijn eerste single van het seizoen en het gaat eigenlijk heel goed. De tegenstander helpt een beetje door veel uit te slaan, maar Leen is ook goed gepositioneerd en slaat bizarre slices, waarbij je goed kunt zien dat de tegenstander een totaal andere kant op loopt. 21-17 geeft veel hoop op meer! En dat is veel meer dan we verwacht hadden.


Mandy speelt ook haar single heel goed. Ze weet in de dubbele cijfers terecht te komen waarbij we zien dat de tegenstandster de zenuwen maar net de baas is. Ik denk vanaf de perstribune dat Mandy een heel goede kans heeft in de tweede set.


Ik krijg een bericht van de redactie…………….


Mensen het is een slecht bericht, er is een Molloot onze uitzending binnengedrongen die denkt zeker dat Lijnen en Veren gelijk staat aan Met het oog op morgen of langs de lijn of zo? maar Wie is de mol? begint toch morgen pas? Nee, er is geen praten tegen: de uitzending wordt gestopt. Jammer mensen we hopen er het beste van. Komt in ieder geval volgende week donderdag naar de Safarihal, want misschien valt er nog iets te winnen, in ieder geval wordt het nog een mooie wedstrijd!

do 16-01-20 20:3010BC Just-Us 2Maarssen - Safari6 - 2