Het wedstrijdschema van OSM-NJC2

do 26-09-19 20:302BC Hoevelaken 1Maarssen - Safari4 - 4

Goedenavond dames en heren,

Fijn dat u allen weer luistert/kijkt, de Safarihal is weer afgeladen vol de sfeer zit er goed in, zeg maar gerust uitgelaten. Buiten is het rotweer en we hopen dat onze helden het dak er niet af spelen. Het is net zo mooi gerestaureerd na de VJC.
Onze helden, waarover spreken we dan? OSM NJC 2, met Laura Eefting, Mandy Sung die zich na lang aandringen heeft gezet tot het spelen van wedstrijden in competitieverband, teamcaptain Tom Kuijsten, Ronald Koenis en Leen Schipper. We missen, ook in de opstelling, Linda Beijert.
Maar zoals gezegd Mandy Sung is bereid gevonden het team te completeren. Opvulling? Dacht het niet, om deze verslagen een beetje goed voor te bereiden kijken we vanaf de redactie ook wel eens naar vrije speelavonden en interne toernooitjes, maar Mandy is toch wel een factor om rekening mee te houden.
Er spelen nog twee teams thuis waardoor het weer een lange zit zal worden, maar zowel OSM NJC 1 als OSM NJC4 hebben een eigen verslaggever (verwachten we een beetje). OSM NJC 4 heeft een trouwe schare fans, die ook nu weer aanwezig zijn.

Een nieuw seizoen met nieuwe tegenstanders en nieuwe kansen. Het seizoen is nog lang zullen we maar zeggen.
We beginnen met de herendubbel om meteen maar eens even te kijken hoe Ronald en Leen uit de zomerstop zijn gekomen. Het wedstrijdschema geeft trouwens ook aan dat we beginnen met de herendubbel.
Na een aantal slagen hebben we het al gezien. Het seizoen duurt nog lang, de bal is rond, met dit spel blijft het dak nog wel even liggen, je kunt de slag wel verliezen, maar dat wil niet zeggen dat de oorlog ook verloren is, er is ruimte voor verbetering, de bodem is bereikt vanaf hier kan het alleen maar beter etc. U merkt het. Onderhuids doen we een poging het wereldrecord clichés in een verslag van een sportevenement te verbeteren. Terug naar de wedstrijd, het is nog niet het topniveau van het eind van vorig seizoen, dat dekt de lading en geeft de wedstrijd goed weer.
Nog wel een mooi moment, omdat er verder niet zo heel veel over te zeggen valt. Ergens in de tweede set slaat Leen met links een shuttle terug waar de tegenstander met open mond naar staat te kijken, we horen nog pak jij nou je racket gewoon over???? Ja, ik kon er met rechts niet bij. Tsja je moet het leven ook simpel houden. 8-21 en 6-21 geven niet helemaal aan hoe de krachtsverhoudingen zijn, alleen maar dat het nog vroeg in het seizoen is. Ze moeten nog aan elkaar wennen, de zomerstop zit nog in de benen, pas de eerste wedstrijd, de looplijnen moeten nog inslijten. Pfffff

De damesdubbel dan maar, Mandy speelt om haar tegenstanders ook een kans te geven met links en tijdens de trainingen voorafgaand aan deze competitie gaf Laura al aan dat ze daar aan moet wennen. Wij waarderen vooral de sportiviteit, is misschien iets voor anderen ook (Gerben). Maar tijdens de wedstrijd zie je dat trainingen niet voor niets zijn. De eerste set gaat met 21-16 naar het OSM koppel en ondanks verwoede pogingen en heftige tegenstand is ook de tweede set een prooi voor OSM 21-14, lekker dames 1-1.

Volgens de TTelling, dit is geen stotteren maar telling volgens Tom en dat is toch de captain, zou nu het kantelpunt moeten komen.

Dat mag hij dan ook laten zien in zijn single, weergaloos spel over en weer. We hopen dat het ondertussen droog is buiten. Man o man, we zitten met open mond te kijken wat een partij. Met heel veel moeite haalt Tom de eerste set binnen 21-17. Maar dit is nog niet gespeeld, nee we zien in de tweede set gewoon weer ongelofelijke acties slagen en punten. Dit is typisch zo’n wedstrijd dat het eigenlijk niet uit maakt wie er wint, de toeschouwer wint in ieder geval. De tweede set gaat nipt verloren 19-21. Op naar een derde set dat is voor Tom geen onbetreden terrein, dit is een vaker betreden pad, vol goede moed en met frisse energie. Ook nu weer mooi om te zien. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen dan raad ik u allen aan de resterende passe-partout kaarten aan te schaffen zolang ze nog beschikbaar zijn, dit wordt genieten. Helaas is de derde set ook voor Hoevelaken (bij Hoevelaken linksaf, sorry ik kon het niet laten) met 18-21. Jammer, maar wat een wedstrijd.

Ondertussen is Laura een beetje uit beeld met een heel goede partij bezig (ook al). De eerste set is 21-16 en met wat goede tips van het tactisch meesterbrein van het team gaat ze gedreven verder. Winnen is het enige wat kan, 21-12 goed zo. Tussenstand 2-2. Het gaat redelijk gelijk op, bij 2-2 is er ook niet veel anders van te maken.

Ronald speelt in de eerste set het iets mindere gevoel van de dubbel van zich af. De tegenstander vindt dat op zich niet erg zolang hij maar als eerste bij de 21 is. Dat lukt en bij 14-21 is er ruimte voor wat verfrissing en nuttige tips. Weliswaar niet van het meesterbrein, maar toch tips.
In de tweede set zijn de spelers gewisseld van speelhelft wat dan ook inhoudt dat de wind anders staat en dat was Ronald wel opgevallen, maar zijn tegenstander niet. Beter plaatsend en de tegenstander tot fouten dwingen komt Ronald tot 21-10. Over kantelen van een wedstrijd gesproken. Nog maar een derde set alsof de avond niet omgaat, de klok (mede mogelijk gemaakt door…) laat iets anders zien. In de derde set zijn ze weer gewisseld, maar is de wind gaan liggen. Ja het weer is onvoorspelbaar in de Safari, die wind heeft er natuurlijk niets mee te maken. Ronald is gewoon een heel goede speler en als hij zijn draai gevonden heeft kan hij van iedereen winnen ja ook van deze tegenstander met 21-12 in de derde set. Tussenstand 3-2, complimenten!

Mandy moet in de eerste set van haar single ook wennen aan dat wedstrijdspelen en met links valt ook niet mee natuurlijk. Na wat aftasten en een paar mooie slagen is het tijd voor wat goede tips en wat verfrissends 8-21. Is het verschil zo groot? Nee, dit is een heel geslepen tegenstandster die op basis van ervaring een voorsprong heeft.
In de tweede set verdwijnt die voorsprong langzaam en zien we Mandy steeds beter in haar spel komen. We zien de mooiste dropshots langskomen en ondanks dat het bij 17-21 voorbij is was dit geen hopeloze wedstrijd. We zien voldoende aanknopingspunten voor de rest van de competitie. Wij verwachten nog veel moois van Mandy!

We sluiten deze nu al legendarische avond af met natuurlijk de mixed dubbels, altijd goed voor spektakel en mooie rally’s.

Tom en Laura op baan 38 en Mandy en Leen op baan 9¾ of is dat een perron?
In ieder geval tegelijk en dat maakt het lastig om alle mooie slagen te zien, laat staan u mee te kunnen laten genieten.

Laura en Tom pakken even een setje om te wennen aan de tegenstander en om te zien waar de zwakke plekken liggen, als je zo goed bent kun je je dat ook veroorloven. 18-21 is jammer, maar er zijn kansen.

Mandy en Leen hebben het lastiger en moeten nog even in het spel groeien, we zien toch het begin van een mogelijk succesvol koppel. Later kunt u zeggen ik was er bij! Maar 16-21 is niet genoeg ook al was u er bij.

In de tweede set spelen Laura en Tom naar de kansen toe die ze in de eerste set zagen en dan ziet zo’n wedstrijd er toch anders uit 21-16.
Mandy en Leen spelen in de tweede set beter, maar de tegenstanders hadden ook nog wat over helaas. Wel zien we al wat automatismen verschijnen, mooi om te zien 16-21. Tussenstand 3-4, wat doen Laura en Tom?

Die gaan gewoon verder in de derde set waar ze in de tweede set waren gebleven, sterk spelend, goed passerend en winners slaan, dat levert 21-15 op en dus de partij en dan is het ineens 4-4. André is al bezig met de zaal te poetsen, dus het is ook hoog tijd om weg te gaan.

Wij vragen ons af of 46 clichés genoeg is voor een vermelding in het Guinness Record boek en raden af om al rijdend op de A28 bij Hoevelaken daadwerkelijk linksaf te slaan. Daar is hooguit een vangrail om tegenaan te botsen.

Nog een smakelijke “derde helft” zoals altijd met veel gevoel rondgedeeld door Ron. U weet wel “onze Ron”. Ik hoorde trouwens dat hij ook te boeken is voor feesten en partijen, is zeker aan te raden.

Het spookuur is al voorbij als de oprijlaan in het zicht komt maar zo’n avond nodigt uit tot nog een paar bespiegelingen, kijkende naar de ruis van de tv.
Dinsdag a.s. gaat het verder uit tegen de Berenshuttle. Combikaarten zijn verkrijgbaar! Aarzel niet.

di 01-10-19 20:003De Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
ma 04-11-19 20:305BC Just-Us 2Driebergen - Hoenderdaal4 - 4
do 14-11-19 20:306BV Luck Raeck 1Maarssen - Safari5 - 3
vr 29-11-19 20:007BC Hoevelaken 1Hoevelaken - De Slag3 - 5
do 12-12-19 20:308De Bereshuttle 1Maarssen - Safari5 - 3
vr 10-01-20 20:001BV Luck Raeck 1 ...5 - 3
do 16-01-20 20:3010BC Just-Us 2Maarssen - Safari6 - 2