image

Najaarscompetitieteam OSM-NJC2 (2019 / 2020)

Speeltijd Ronde Tegenstander Locatie Uitslag Verslag
do 26-09-19 20:302BC Hoevelaken 1Maarssen - Safari4 - 4
di 01-10-19 20:003De Bereshuttle 1Benschop - De Bosrand2 - 6
ma 04-11-19 20:305BC Just-Us 2Driebergen - Hoenderdaal4 - 4
do 14-11-19 20:306BV Luck Raeck 1Maarssen - Safari5 - 3
vr 29-11-19 20:007BC Hoevelaken 1Hoevelaken - De Slag3 - 5
do 12-12-19 20:308De Bereshuttle 1Maarssen - Safari5 - 3

 

 

 

Wedstrijdverslag:

Goedenavond dames en heren.


Bij weer een reguliere uitzending van Lijnen en Veren, nou ja wat is regulier nog in deze competitie. De spanning druipt er vanaf, de nummers 1, 2 en 3 staan voor deze wedstrijd op 1 punt verschil. Waarbij onze helden eigenlijk op 1 zouden moeten staan, maar door een onbegrijpelijke telling op het bondsbureau is dat nu Luck Raeck, op 2 staat dus OSM 2 en op 3 BC Hoevelaken (linksaf hihi).
Vanavond mogen onzen helden Laura Eefting, Mandy Sung, Teamcaptain Tom Kuijsten, Ronald Koenis en Leen Schipper tegen de Bereshuttle om te proberen de koppositie te veroveren. Winst is voldoende voor de komende uren, morgenavond (vrijdagavond) speelt Luck Raeck tegen BC Hoevelaken en dan weten we weer meer.
Onze helden mogen in januari nog tegen Luck Raeck dus veel is nog mogelijk.
Eerst maar eens vanavond. We beginnen met de heren dubbel en de dames dubbel tegelijk. Er spelen nog twee OSM teams, maar dan tegen elkaar dus banen genoeg.


De heren dubbel met Ronald en Leen waarbij we in de eerste set het idee hebben dat het nog niet waanzinnig goed gaat bij de heren, alhoewel ze aan de goede kant van de score blijven 21-17.


De dames laten weer zien hoe het moet. Gewoon geen kans geven, altijd twee punten maken als de tegenstander er 1 maakt (hoe die teller dat doet??). In ieder geval slaan ze met veel precisie naar 21-12.


In de tweede set bij de heren is het beeld helemaal anders. Ze zijn ook gewisseld van speelhelft, dat scheelt ook, maar daarnaast lijkt het alsof de bespanning op standje uit staat. Tsjonge wat een foutenfestival. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen. 10-21 en dan maar een derde set.


De dames spelen gewoon gestaag de tegenstanders op een hoopje ergens in een hoekje, goed is het juiste woord. Als verslaggever hoef je daar niet veel meer aan toe te voegen 21-10. Zo doe je dat heren! Tussenstand 1-0


De derde set bij de heren lijkt de OSM’ers nog niet echt wakker gemaakt te hebben. Alhoewel ze redelijk bij blijven, wisselen bij 10-11 is nog niet zo slecht. Dan loopt de Bereshuttle weer wat uit en haalt het OSM koppel weer een beetje in tot 17-17. Dan ineens zien we toch wat klasse 18-17, 19-17, 19-18, 20-18, 20-19, 21-19, yes binnen, oh die voelt goed.


Ik zie in een ooghoek een van de andere verslaggevers weglopen, wat gebeurt er nu weer? Oh dat is nieuw. In de Safarihal is een mixed zone ingericht voor interviews direct na de wedstrijd. We zien Ronald, Ronald snel wat is je eerste reactie? Het is maar goed dat Leen wel in vorm is pffff.
Nou dat weten we dan ook weer.


Wat gaan we nu zien? De singles altijd leuk.
Tom mag tegen een geduchte tegenstander, uiteindelijk hebben we de meeste spelers wel langs zien komen in de afgelopen 18 seizoenen.
Maar we kennen Tom, hij wordt ook gevreesd en dat is terecht!
Hij begint voortvarend aan de partij, wat zeg ik, zeg maar gerust heel voortvarend (er wordt veel gesproken op de perstribune). In ieder geval gaat er heel veel goed bij Tom en heel veel niet goed bij zijn tegenstander waardoor het eigenlijk in sneltreinvaart in de zesde versnelling 21-7 staat. Lekker, maar dat kan niet de blauwdruk voor de tweede set zijn.


Laura speelt op de andere baan haar tegenstandster op een hoopje. Lichte revanche gevoelens, Laura? 21-12.


Tom gaat verder waar hij gebleven was maar nu zien we de tegenstander toch ook meer in zijn spel komen en dan zijn ze aan elkaar gewaagd. Wat een spanning, wat een loopvermogen, wat een techniek, ja ja mensen dit is weer hogeschool badminton! Helemaal aan het eind van de set zeg maar, als het afgelopen is, kijken we met bewondering en verwondering naar het score bord 24-22. Mooi weer een punt voor OSM, tussenstand 3-0.


Laura heeft ondertussen haar tegenstandster geen kans meer gegeven, ze was er helemaal klaar mee. Met goed gespreid spel is het voor haar tegenstandster niet meer te belopen, 21-8. Tussenstand al 4-0, hoe loopt dit af??????


Tweede set singles met Mandy en Ronald. Kijken of die ook aan de goede kant van de score blijven.


Ronald probeert zijn vorm weer te vinden, techniek is er in overvloed, maar soms heb je net dat stapje extra nodig. Dan moet het ook een keer goed vallen en dat doet het in deze set net niet eigenlijk. Het verschil tussen de twee heren is niet zo groot, maar een beetje pech helpt niet en dat zie je terug in de uitslag 13-21.


Mandy heeft in haar singles altijd moeite met op gang komen lijkt het. Ze kan heel goed badmintonnen, maar heeft even tijd nodig om te zien waar de zwakke plekken liggen bij de tegenstandster. Zo’n eerste set gaat dan verloren met de veelbelovende cijfers 16-21, ruimte voor nog twee sets!


Ronald komt ondertussen toch weer iets beter in zijn spel, maar de tegenstander was al goed bezig en is eigenlijk niet meer in te halen. Jammer, maar 16-21 laat toch zien dat het helemaal niet slecht is.


Mandy heeft de winning mood gevonden zo lijkt het. Ze staat voor met 18-15, gaat ze dit over de streep trekken?? Maar haar tegenstandster geeft nog niet op, verbeten gaat ze op zoek naar de inhaalslag. En ze vindt hem ook huh het wordt 19-19, 19-20, 20-20, 21-20, 21-21, 22-21, 22-22, 22-23, 22-24. Jammer, jammer, tussenstand 4-2. Hoe loopt dit af?


Met de mixedpartijen in ieder geval.


Laura en Tom spelen weer gewoon goed in de eerste set en dat is nodig ook want groot is het verschil niet, 21-18. In de tweede set zijn alleen de koppels gewisseld, de uitslag niet en dat is jammer 18-21, nog maar een derde set. Maar nu is het kwartje en het dubbeltje en eigenlijk al het klein geld wel op bij de Bereshuttlelaars. Met heel goed spel komt het OSM koppel op 21-9. Tussenstand 5-2, winst is zeker.


Bij Mandy en Leen is het in de eerste set ook belachelijk spannend. Het gaat gelijk op en ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes wordt het 19-21, ruimte voor meer, wordt het 6-2?
In de tweede set zien we stoom en dat is een tijd geleden. Het gaat helemaal niet meer, de makkelijkste slagen gaan mis en je ziet aan Leen, dat is als je hem ziet door de stoom heen, dat hij niet tevreden is. Oh wat gaat er veel mis, gelukkig maakt Mandy nog punten anders had het er helemaal lelijk uitgezien, maar 7-21 is niet helemaal waarvoor getraind wordt. Eindstand 5-3 toch nog gewonnen! Is het genoeg? Kunnen we de handdoeken bestellen?


Na nog een verfrissing te hebben genuttigd, waarbij de culinaire hoogstandjes van onze Ron weer bijzonder smakelijk waren. Wanneer komt er eindelijk iemand van de Michelin organisatie kijken vragen wij ons af.


Maar dan gaat een ieder toch weer zijns/haars weegs, nog twee wedstrijden dan zit het er op.


Note van de redactie: Op vrijdagavond wist Luck Raeck met 6-2 van Hoevelaken te winnen waardoor ze nu 1 punt voor staan op OSM. Op 6 januari speelt Luck Raeck tegen De Bereshuttle en dan op 10 januari is het Luck Raeck tegen OSM. Als Luck Raeck na die wedstrijd met minder dan 8 punten voor staat kan OSM het afmaken op 16 januari thuis tegen Just Us. Er is dus nog van alles mogelijk.


vr 10-01-20 20:001BV Luck Raeck 1 ...5 - 3
do 16-01-20 20:3010BC Just-Us 2Maarssen - Safari6 - 2