Najaarscompetitieteam OSM-NJC6 (2019 / 2020)

Het wedstrijdschema van OSM-NJC6

do 19-09-19 20:301BC Castellum 5Maarssen - Safari7 - 1

Eindelijk is de NJC begonnen en is onze eerste tegenstander BC Castellum 5. Het verschil met de VJC is echter dat Castellum toen nummer 4 had en wij nummer 5 waren.
Van het Castellum team waren er 3 dezelfde spelers als in de VJC 2019 en bij OSM bestaat het team nu uit Leontine Luijsterburg (teamcaptain) en in plaats van Anita speelt dit jaar Susanne de Gooijer mee. De heren bestaan vanavond uit Henny Hilhorst en als vervanger van de door griep gevelde Nico is Hans Roberti van de partij.
Deze samenstellingen belooft veel goeds voor de uitslag met de opmerking dat aan het begin van het seizoen de conditie nog niet optimaal is. En natuurlijk nog een ander gevaar, maar daar later meer over.
Er spelen drie teams tegelijkertijd thuis, dus is het dringen op de beschikbare banen. De heren dubbel van Hans en Henny ging in de eerste set voorspoedig en redelijk snel, 21-10. In de pauze zei Leontine tegen de beide heren dat ze wel wat feller mochten spelen. Dit had ze eigenlijk niet hoeven zeggen, want het ging toch goed? Echter de tweede set pakte volkomen anders, niet onverwacht dus, uit in een nederlaag met 17-21. Oftewel meteen beginnen met een driesetter, die met moeite eindigde in 21-15. Pfff, een beginstand van 1-0.
De dames Leontine en Susanne gingen beter van start en hadden na 21-7 al de eerste eindstand binnen. De tweede set is altijd iets lastiger, maar niet teveel, want deze bracht 21-12 op het scorebord, tussenstand 2-0.
Daarna de enkelspelen, waarbij er al extra banen vrijkwamen en dus gelijktijdig gespeeld kon worden. Henny had het na het dubbelspel met een driesetter moeilijk met zijn tegenspeler en het was lastig om een zwakke plek te vinden, resultaat was een nipt 21-18 resultaat. De tweede set varieerde van voor- naar achterstand, voorstand en uiteindelijk een verlies met, wederom nipt, van 20-22. De derde set, al de tweede na iets meer dan 2 uur spelen in deze NJC, moest Henny inleveren (conditiegebrek?) met 21-8, jammer en een tussenstand van 2-1.
Ondertussen is Hans op een andere baan gestart tegen de nummer twee van dit Castellum team met een eerste zege van 21-11. Ook hier was de tweede set weer iets moeilijker, maar toch met een goede afloop van 21-16. Hierdoor is de tussenstand 3-1 geworden.
Dan over naar de damesenkelspelen met eerst Leontine. De eerste set was wat aftasten tegen de kleinere, in lengte, Castellum dame. Resultaat 21-16. Met deze kennis werd soepel doorgespeeld in de tweede set, waardoor er een stand van 21-8 op het scorebord stond aan het einde van de set.
Dan Susanne in haar allereerste enkelspel en ook nog meteen in competitieverband, zenuwen gierden door haar keel. Met heel veel tips van iedereen, die ze waarschijnlijk niet allemaal in haar wedstrijd zou kunnen toepassen begon ze toch goed geluimd aan de wedstrijd. Het begon redelijk gemakkelijk en ze liep steeds verder uit bij haar zwakkere tegenstandster. Resultaat van deze eerste set is een schitterende 21-7 eindstand. Dus vol goede moed, want met zo’n uitslag gaat het spelen in de tweede set makkelijker. Dit resulteerde in een eindstand van 21-9. Een heel mooie prestatie. Inmiddels is de tussenstand opgelopen naar 5-1. En blijven de mixdubbels over. Tussen de banen stond een bezorgde Andre naar de klok te kijken, zouden we het halen om voor 23:00 uur klaar te zijn?
Leontine en Henny moesten tegen een “tactische” wissel veranderd Castellum team met Dame 1 en Heer 2. Dit was natuurlijk eerst weer even aftasten, maar niet te lang, want de eindstand van de eerste set werd 21-16.
Ondertussen hadden Hans en de nu goed ingespeelde Susanne minder moeite met Dame 2 en Heer 1, setstand 21-7. De tweede set was de aandacht iets verslapt, maar werd deze set toch met winst beëindigd, 21-15
Ondertussen was er bij Leontine en Henny bij een stand van 16-7 wederom wat onenigheid over een shuttle aan de kant van OSM, was hij in of uit? Leontine en Henny stonden beiden binnen 1 meter van de landingsplaats van de shuttle en riepen beiden tegelijk uit. Aan de andere zijde van het net beweerden beiden dat de shuttle in was en hielden dit vol. Op een let werd gereageerd dat hij in was, dus is de shuttle naar de overkant geslagen met de mededeling een punt voor jullie. Hierna zei Henny tegen Leontine, kom op nu gaan we het snel uitmaken zonder verder gezeur. Deze set werd met 21-9 gewonnen. Na invullen van de stand op het formulier kwam dus een eindstand van 7-1 en een eindtijd van 23:02 te staan. Andre blij.
Na afloop werd er gezellig nagepraat, vooral natuurlijk door de lekkere snacks van Ron. Een heer van Castellum vertelde dat ze dit jaar tot doel hadden gesteld om een na laatste te worden in de poule. Om even na twaalven vertrok iedereen weer goed gemutst huiswaarts.

do 03-10-19 20:303SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3
di 29-10-19 19:304BC The Backhands 1Ermelo - Calluna8 - 0
do 07-11-19 20:305BC Zeist 1Maarssen - Safari4 - 4
za 16-11-19 19:006BC Castellum 5Vleuten - Europahal0 - 8
vr 13-12-19 20:008SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 09-01-20 20:309BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3
wo 15-01-20 20:0010BC Zeist 1Zeist - Dijnselburg6 - 2