Najaarscompetitieteam OSM-NJC6 (2019 / 2020)

Het wedstrijdschema van OSM-NJC6

do 19-09-19 20:301BC Castellum 5Maarssen - Safari7 - 1
do 03-10-19 20:303SB Helios 3Maarssen - Safari5 - 3

Vanavond beginnen we de tweede partij uit de NJC2019 tegen SB Helios 3. Deze vereniging is bekend als studenten badmintonclub. We zijn het enige thuisspelende team en hebben dus de banen 8 en 9 tot onze beschikking. Het team bestaat vanavond uit Susanne de Gooijer en Iris de Rink als vervangster van Leontine, die een avondje naar het theater gaat. De heren zijn wel weer compleet met Nico Oosterwijk en Henny Hilhorst als plaatsvervangend teamcaptain.
We gaan meteen van start op beide banen met de heren en dames dubbels. Bij de dames telt Erwin Bekema, die met Iris is meegekomen, omdat hij door een blessure niet zelf kan spelen. Bij de heren moeten we zelf tellen, omdat de meegekomen Helioser als een trainer alle spelers wil zien spelen om te kunnen coachen.
Zowel de dames als de heren gaan voorspoedig van start en na wat aftasten en kijken naar de zwakke plekken komen beide teams al snel tot een voorsprong, die rustig aan uitloopt. De heren zijn iets sneller klaar met 21-10. Na een korte pauze en wat aanwijzingen voor de Helios heren van hun coach pakken de teams het spel weer op. De aanwijzingen hebben niet zo goed geholpen, want bij 21-8 was de eindstand al bereikt. Tussenstand 1-0.
Onder tussen hebben de dames hun eerste set met 21-13 afgesloten en hebben ook de Heliosdames wat aanwijzingen gekregen. Waren deze succesvoller dan bij de heren, waarschijnlijk wel, maar met een setstand van 21-15 werd ook deze dubbelpartij winnend afgesloten door de OSM dames. Tussenstand 2-0.
Vol goede moed op naar de singles. Henny ging van start tegen de eerste heer van Helios. Zijn zwakke punt bleek hoog achterin en het liefst op de backhand. Dit leidde al snel tot een voorsprong die steeds verder uitgebouwd werd tot een winst van 21-11. Ook in deze pauze werd er weer veel overlegd tussen de speler en de coach. Een van de dingen die Henny hoorde was dat hij zijn racket steeds op schouderhoogte moest houden, want daardoor had hij meer tijd om de slag te beoordelen en terug te slaan. Vol goede moed begonnen ze aan de tweede set, echter steeds dat racket omhoog houden kwam er niet de hele set uit. Setstand werd uiteindelijk 21-6. Tussenstand 3-0.
Ondertussen was op de andere baan ook Iris aan haar single begonnen. Rustig, goed kijkend en plaatsend kwamen de shuttles aan de overkant op de grond in een 21-13 eindstand. Heel leek wel een herhaling van de eerste damesdubbel. Ook hier kwamen weer aanwijzingen, die op de eindstand van invloed waren, maar bij 21-17 was toch de winst voor Iris. Heerlijke tussenstand van 4-0. Hoe zouden de 2 andere singles eindigen?
Hierin had Nico niet helemaal een lekker gevoel, want ten slotte was dit zijn eerste badmintonavond na de zomervakantie. Het gevoel van baangrootte en een te hoog hangend net speelden hem parten met als resultaat een eindstand van 13-21. Ook hier werd overlegd met de medespelers en toeschouwers wat er anders zou kunnen. Dus de tweede set hoopvol gestart. Nico kon langer bijblijven dan in de eerste set, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander met een setstand van 16-21. Tussenstand 4-1
Ondertussen was op de andere baan ook Susanne begonnen met haar single. Zeer spannend, met mooie rally’s ging de shuttle over en weer tot er een eindstand van 21-18 op het telbord verscheen. Wat zou de tweede partij brengen? Even overleg over het linkshandig zijn van de tegenstandster en waar dan de shuttle op de backhand moest worden geplaatst. Het ging nu mooi gelijk op, maar boven de tien begon toch de Helios dame kalmaan uit te lopen naar een eindstand van 15-21, want haar backhand was toch sterk met retourneren. Heel mooi, maar wel bloedstollend. De eerste driesetter van deze avond kwam eraan en ook de allereerste voor Susanne. Uiteraard eerst even overleg en nog wat aanwijzingen om er een winstpartij van te maken. Het bleef toch ook nu weer een zinderende partij met soms een kleine achterstand en dan weer een kleine voorsprong, maar uiteindelijk moest Susanne toch toegeven aan het spel van de Heliosdame en met een achterstand van 17-21 de set afsluiten. Knap gedaan, want dit was de eerste competitie driesetter.
Iris en Henny waren ondertussen al aan hun mixed dubbel begonnen en hadden afgesproken naast elkaar te spelen. Na het aan elkaar doorgeven van de zwakke punten van de tegenstanders werd er aan de partij begonnen. Dit werd dan ook tijdens de wedstrijd gebruikt en resulteerde in twee sets met een eindstand van 21-11 en 21-6. Tussenstand inmiddels 5-2.
Hoe zou het Susanne en Nico vergaan, die nog nooit met elkaar in een mixpartij samen een shuttletje hebben geslagen. De eerste set ging toch vrij simpel naar een eindstand van 21-7. Echter ook hier kwamen in de rust wat aanwijzingen en afspraken, maar dat pakte niet helemaal goed uit. Bij de tegenstander wel, terwijl Susanne en Nico zoekende waren speelde de Helios tegenstanders dit goed uit met een setstand van 15-21. Dus Susanne moest meteen maar weer een driesetter gaan spelen. Hierin ging het zoeken en proberen verder en was 8-21 de eindstand.
Toch is de avond positief afgesloten met een eindstand van 5-3 en uiteraard en bedankje aan Erwin voor zijn vele telwerk en konden we naar Ron voor een drankje en een snack. De trein van de Helios badmintonners ging om 00:01.

di 29-10-19 19:304BC The Backhands 1Ermelo - Calluna8 - 0
do 07-11-19 20:305BC Zeist 1Maarssen - Safari4 - 4
za 16-11-19 19:006BC Castellum 5Vleuten - Europahal0 - 8
vr 13-12-19 20:008SB Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 09-01-20 20:309BC The Backhands 1Maarssen - Safari5 - 3
wo 15-01-20 20:0010BC Zeist 1Zeist - Dijnselburg6 - 2